Påske vandbakkelser med citroncreme. Her får du en nem opskrift på små vandbakkelser med en frisk creme lavet af lemon curd og flødeskum.
Disse lækre flødekager spiste vi i påsken i min familie og de var en stor succes. Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Vandbakkelserne er bagt efter min grundopskrift – en skudsikker opskrift der virker hver gang. Disse vandbakkelser falder ikke sammen.
Kagerne holder formen og bliver lette, luftige og sprøde. De er perfekte at fylde med creme og pynte som små portionskager.
Vi havde et glas lemon curd i køleskabet, så citroncremen var nem og hurtig at lave. Jeg piskede bare flødeskum, som jeg blandede med lidt lemoncurd. Nemmere bliver det vist ikke.
Sikke en skøn smag den flødecreme fik! Sød/syrlig og med en frisk citronsmag. Som pynt på kagerne brugte jeg også lidt lemon curd og knuste påskeæg.
Kagerne kan selvfølgelig også serveres uden pynt, bare med citroncremen eller lidt glasur, måske rørt med citronsaft. Lidt blåbær eller hindbær på toppen vil også være lækkert.
Lækre kager året rundt, men en rigtig god kage til påskebordet også. Nemme påskekager, du kan lave på en halv time.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme påskekager og flere opskrifter på vandbakkelser også.
Påske vandbakkelser med citroncreme – nem opskrift

Ingredienser
- 70 gram smør
- 1½ dl vand
- 90 gram hvedemel
- 2-3 æg meget afhængigt af størrelse. Jeg brugte 3 stk
- 1 knivspids salt
Citroncreme:
- 2½ dl fløde
- 4-5 spsk lemon curd smag til
Pynt og fyld:
- 9 tsk lemon curd eller glasur
- knuste påskeæg
Sådan gør du
Vandbakkelses dej:
- Hæld vandet i en kasserolle og tilsæt smør. Lad det varme op til smørret er smeltet
- Tilsæt mel, salt og pisk til dejen er klumpefri og slipper gryde og grydeske. "Rist" dejen nogle minutter i gryden, til den får en god afbagning. Tag gryden af varmen og afkøl dejen i ca. 10 minutter. Pisk undervejs, så køler den hurtigere
- Pisk et æg i af gangen med piskeris eller elpisker. Tilsæt æg, til du har en glat dej, der ikke er for tynd, men heller ikke så tyk, at den ikke kan røres. Du skal kunne trække små toppe i dejen. Måske du skal bruge 3 æg, afhængtigt af størrelse.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejen på bagepladen med god afstand. Brug ca. 1½-2 spsk dej pr. kage. Brug 2 spiseskeer. Du kan også sprøjte dejen ud med en sprøjtetylle.
- Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 25-30 minutter v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). De skal være gyldne og sprøde og have god mørk afbagning, så holder de formen bedre. OBS: Du må ikke åbne ovnen under bagningen!
- Når vandbakkelserne er færdige, så sluk ovnvarmen, åbn ovnen på klem og lad dem køle af i ovnen. Du kan også tage dem ud og klippe et lille hul i siden, så dampen kan slippe ud, så falder de ikke så nemt sammen.
Citroncreme:
- Lad kagerne køle helt før du fylder dem med fyld. Pisk fløden til letpisket flødeskum og smag til med lemon curd.
- Halvér vandbakkelserne og fordel flødeskummet på underdelene
- Læg toppen på og pynt med lemon curd og knuste påskeæg
Noter
Tilsæt ikke for meget æg, så kan dejen blive for tynd. Åbn ikke ovndøren under bagningen.
Vandbakkelserne kan bages dagen før, dog sprødest på bagedagen. Prøv også disse med kakao og kaffe. Kan også fyldes med hindbærskum. Dejen kan også formes til en walesstang måske til fastelavn?Påske walesboller med citron flødeskum – lækre flødekager til påske, der smager godt hele året
Juhuu – jeg er vild med at jeg har luret tricket til at lave perfekte vandbakkelser, der ikke falder sammen! De er SÅ gode. Vi laver dem året rundt og hele tiden. Du bliver også fan, er jeg sikker på.
Vi havde fornøjelse af disse påske vandbakkelser i flere dage. Nogle af dem tog vi med på påskevisit hos mine forældre. Min far er vild med flødekager, og kagerne blev straks godkendt. De smagte skønt til eftermiddagskaffen.
Vandbakkelserne kan laves i god tid og både kager og citroncreme kan forberedes dagen før. Fyld gerne kagerne lige før servering, så bevarer de mest sprødhed. De kan dog sagtens holde sig nogle dage i køleskabet også med fyld i.
Påske vandbakkelserne vil også være gode som påskedessert efter påskefrokosten, eller bare som et lille påskekage bageprojekt.
Måske din familie bare skal forkæles en aften eller med en lækker kage om eftermiddagen.
Jeg brugte bare færdigkøbt lemon curd, men man kan selvfølgelig sagtens bruge hjemmelavet lemon curd også.
Jeg har endnu til gode at lave min egen hjemmelavede lemon curd, men det skal prøves en dag.
Indtil da, så synes jeg det er nemt med et glas lemon curd der står klar i køleskabet og glasset rækker langt. Prøv også denne påske cheesecake med lemon curd på toppen.
Vandbakkelserne kan også laves med andet fyld, f.eks. flødeskum med syltetøj, kaffeskum eller vaniljecreme.
Bærskum er også lækkert, eller rabarberskum? Pynt også gerne med lidt friske bær på toppen. Bare brug fantasien eller årstidens bær/frugt.
Rigtig god fornøjelse med dine påskekager – og glædelig påske til dig og dine.
Få flere opskrifter på påskekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Prøv også disse opskrifter på vandbakkelser:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
