Nem pastaret med tomat og basilikum. Få en nem opskrift på en lækker ret med friske tomater, basilikum og ost.
Vidste du, at man kan lave den lækreste tomatpastaret med kun 4 ingredienser?
Skøn skøn pastaret! Ofte er det de simpleste pastaretter der er de allerbedste.
I Italien er det sjældent der er mere end 2-3 ingredienser i pastaretterne (eller på pizzaen). Enkelhed er nogle gange bare bedst og retterne er altid en succes. Super nemme og hurtige at lave og smagen er i top. Sådan er det også med denne ret.
Pastaretten med tomat, basilikum, hvidløg og ost er så enkel og simpel at lave.
En genial ret til hverdag og især når det er sæson for tomater, her er smagen i tomaterne nemlig bedst og som sommeren er de også billigst.
Måske du er så heldig at have mange tomater i dit drivhus? Så vil denne ret være perfekt for dig.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Nem pastaret med tomat & basilikum – få en god opskrift her

Ingredienser
- 10 tomater Jo flere jo bedre.Cherrytomater kan også bruges.
- ½ dl. olie gerne extra jomfruolivenkerne, men raps- solsikkeolie kan også bruges
- 1-2 håndfulde basilikumblade tørret kan også bruges
- 3 fed hvidløg
- 150 gram revet ost ca. al slags ost kan bruges
- ½ tsk. groft salt.
- 500 gram frisk pasta eller alm. spaghetti jeg brugte spaghetti og penne. Brug gerne frisk pasta
Sådan gør du
- Skær tomaterne i små stykker, tilsæt friskpresset hvidløg, groft salt og frisk basilikum skåret i småstykker. Olien vendes i til sidst.

- Lad gerne tomatblandingen hvile/trække i køleskabet ½ døgns tid. Husk at dække skålen godt til med husholdningsfilm (eller brug en margretheskål med låg).

- Kog pasta. Hæld vandet fra pastaen og tilsæt tomatblandingen. Vend osten i. Smag til med salt. Voila

Noter
Al slags pasta, al slags ost og alle slags tomater kan bruges. 1-2 dåse flåede tomater kan også bruges.
En evt. rest kan du gratinere i ovnen dagen efterEn nem og lækker pastaret med basilikum, hvidløg, olie og tomater – både frisk og tørret basilikum kan bruges
Smukke store solmodne tomater. Stilktomater, blommetomater el. lign. er gode tomater, men bare brug dem du har.
Jeg har desværre ikke et drivhus, så jeg stornyder når tomaterne er gode og billige om sommeren. Jeg køber MANGE tomater, når de danske er solmodne. 🙂
En nem billig sommer pastaret, med masser af smag. Kan også sagtens laves om vinteren, med udenlandske tomater.
I en snæver vending, kan du også bruge flåede tomater på dåse.
Smukke røde tomater. Gå gerne amok. Jo flere tomater du bruger i denne ret, jo bedre.
Denne pastaret har fulgt os i familien i årevis, siden min veninde lavede den til os for længe siden.
Den smager skønt med frisk pasta og masser af ost, hvidløg, frisk basilikum og ost i lange baner. Jo mere, jo bedre, gælder i denne ret.
Husk at dække skålen til med husholdningsfilm (eller brug en margretheskål med låg), så undgår du at hvidløgs”duften” slipper alt for meget ud i dit køleskab. Jo længere tid, du lader tomaterne marinere, jo bedre.
Så er der “ostepasta” med tomat! Det hedder retten her i huset og den hører helt klart med til en af familiefavoritterne.
Jeg stegte kyllingelår til pastaretten. Det smagte skønt til. Retten kan også sagtens nydes uden kød til, hvis du gerne vil have en kødfri dag.
Prøv også denne ret med pasta med flødeost og tomat. Den er også super nem.

Vi var så heldige at aftensolen skinnede på os. Vi fandt en solplet, og nød aftensmaden i det fri. Skønt!
Prøv du også den nemme pastaret – den er super nem og hurtig at lave og det smager bare så godt.
Få flere gode opskrifter på kolde pastasalater ved at klikke her
Få flere gode nemme opskrifter på lune pastaretter her
Find flere opskrifter på nemme pastaretter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.











Jeg vil gerne have nyhedsmail tilsendt. Har for første gang set de gode opskrifter.
Hip hip huraaaa jeg kunne skrive en kommentar til dig.
Jeg ville så gerne have muntret dig op i regnvejrs Norge, jeg havde selv en weekend ude på vest Norge.
Hej Gitte
Hvorfor ikke lave dobbelt portion tomater, servere den ene som salat til aftensmaden (eller let frokost) og gemme den anden til næste aften?
Jenny