Fiskefilet. Uhm her får du opskriften på en sprød og lækker rødspættefilet paneret med rugmel.
For nogle uger siden spiste vi de lækre fiskefileter du skal høre om i dag.
Du har vist luret, at det er sjældent der serveres fisk her på bloggen. Ja indrømmet, jeg er ikke den store fiskespiser og er jo nok derfor heller ikke den store kok udi fiskeretter.
Og wow – sæt kryds i kalenderen – for i dag serveres der …..FISK!
Heldige os. Min svoger er en sej lystfisker, der fanger fisk i garn. Han fanger bl.a. rødspætter, hvor vi var så heldige at få et par poser.
Jeg må indrømme, at der ikke er noget så godt som friske fisk. De smager så godt, at selv vi ikke-fiskespisere godt kan li’ dem.
Efter sigende, smager friske fisk ikke kraftigt af fisk, og ja det er nøjagtig den kraftige fiskesmag, jeg ikke er fan af.
Jeg skal bare spise flere friskfangede fisk, ja hvor svært kan der være? 🙂
Dagens rødspætter smagte rigtigt lækkert. Jeg panerede dem i rugmel, for det gør fiskene ekstra sprøde.
Fiskene blev også stegt i rigelit smør. Det er også én af hemmelighederne bag en lækker paneret fiskefilet.
Måske du også skulle være så heldig at få en pose friskfangede fisk af din svoger?
Paneret fiskefilet paneret med rugmel – sprød smørstegt rødspættefilet
Ingredienser
- 1 kg rødspættefiletter flåede
- 25 gram smør
Panering:
- 2 æg
- 3 spsk mælk
- 50 gram hvedemel
- 50 gram rugmel kan erstattes af rasp, pankorasp, fuldkornshvedemel. eller alm. hvedemel
- Salt/peber
- Tilbehør: Hjemmelavede pommes frites og gulerodssalat
Sådan gør du
- Bland æg og mælk i en skål
- Bland rug- og hvedemel i en skål
- Dup fiskefileterne tørre.
- Pisk æg og mælk sammen og vend rødspættefileterne heri og vend dem herefter i melblandingen Krydr dem godt med salt og peber på begge sider. Du kan panere rødspættefileterne dobbelt, så bliver de ekstra sprøde.
- Steg rødspættefiletterne i smør ved middelvarme ca. 3 minutter på hver side. Steg dem sprøde, før du vender dem og vend kun 1 gang. Brug rigeligt smør og gerne en slip-let-pande
- Skru ned for varmen og hold fiskefiletterne varme, til de skal serveres. Hold dem evt. lune i ovnen ved svag varme.
- Servér gerne med pommes frites, remoulade og gulerodssalat
Noter
Smør stegt rødspættefilet med panering af rugmel og hvedemel. Uhm en lækker fisk
Som du kan se hér, har jeg brugt rigeligt smør til stegningen. Der er noget med smør og fisk. Rigeligt smør, skal der til.
Er der noget smør tilbage efter stegning, så dryp det gerne over fiskefiletterne, eller endnu bedre: Dryp det over nye kartofler, som du serverer til fisken.
Ja det er lige før det får selv en ikke-fiskespiser til at springe på! 😉
Nye kartofler med smørsovs og friskfangede rødspætter – sikke en lækker menu.
Man kan næsten heller ikke sige fiskefilet uden at sige “pommes frites” også.
Man forstår godt at retten serveres på næsten enhver restaurant/grillbar med respekt for sig selv? En hjemmelavet omgang er klart er foretrække.
Det er nemt at lave hjemmelavede pommes frites, og de smager bare 1000 gange bedre end de købte.
Lav evt. disse lækre pommes frites med sesam. Wow, de ville også være SÅ lækre til! 🙂
Servér også gerne nye kartofler og persillesovs til.
Hvorfor panere i rugmel?
Det er helt genialt, for det giver mere smag, bid, struktur og sprødhed. Prøv det! Du kan også bruge pankorasp, der er en grov rasp, der også fiskefiletterne ekstra sprøde.
Min lystfiskersøn panerer kun i rugmel, når han tilbereder sine friskfangede fisk.
Han har i weekenden fyldt fryseren op med fjæsinger. Spændende! Mon de også bliver paneret i rugmel? 🙂
Det var en rigtig lækker hverdagsmenu. En lidt dyr én af slagsen, for fisk er dyrt hos fiskemanden, men sundt er det jo og lækkert også.
Er der fiskefileter tilbage, smager de jo også rigtigt godt kolde på en rugbrød dagen efter, eller i madpakken? Uhm!
En lun fiskefilet er et hit på frokostbordet også til julefrokosten. På mystisk vis forsvinder de lune fiskefileter altid først på buffetbordet.
Rigtig god fornøjelse med paneringen og stegningen af din fisk.
P.S.: Fiskene smager også rigtigt lækkert hvis de bliver dobbelt paneret, så bliver de ekstra lækre.
Jeg kan anbefale friskfangede fisk til denne opskrift. Du er ikke i tvivl om, om fisken er frisk. Så er den helt porøs i kødet efter tilberedningen. Så siger selv en Bagenørd, der ellers ikke er den store fiskespiser, JA TAK!
Få flere gode opskrifter med fisk her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Den ‘kraftige’ smag af fisk skyldes vist udelukkende, at de indkøbte fisk ‘lugtede kraftigt af fisk’ – FRISKE fisk lugter af hav!