Porchetta i airfryer. Så sprød og lækker! Her får du opskriften på en færdiglavet italiensk rullesteg tilberedt i airfryeren.
Jeg har snydt lidt og købt en færdig porchetta, så forberedelserne til dagens menu var klaret på få minutter. Lækker steg, som vi nød med sommerligt tilbehør på terrassen.

Lige nu er det sommervarmt udenfor, så det er lidt for varmt at have den store ovn igang.
Porchetta’en vejede også kun 1,2 kg, så det var oplagt at lave den i airfryeren. Det skulle prøves!
Uhm hvor blev den bare sprød, mør og lækker og så var det super nemt at lave.

Hvad er Porchetta?
Porchetta er en slags rullesteg lavet af svineslag med svær rullet sammen om krydderurter.
Det geniale ved en porchetta er, at der er “flæskesvær” hele vejen rundt om. Den bliver sprød og lækker hele på alle sider og får den fineste smag af krydderurterne.
Der er meget fedtstof i stegen, så der er næsten altid garanti for en saftig steg.
I Danmark serveres en rullesteg jo traditionelt med svesker og uden svær, men prøv Porchetta. Den er faktisk endnu lækrere synes jeg. 
Jeg har endnu til gode at prøve at lave min egen porchetta helt fra bunden. De kan købes færdige i butikkerne eller hos slagteren og de kan se ca. sådan ud som på billedet hér.
Hvis du hælder lidt vand i bunden af din airfryer, vil du kunne bruge stegeskyen til en lækker sauce. Så undgår du samtidigt også røg i køkkenet fra stegeosen. Det er smart!

Min opskrift er rigtig nem og du får den lige her
Porchetta i airfryer – opskrift på italiensk rullesteg i airfryeren

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1,2 kg porchetta med krydderurter min var færdigkøbt - en rullesteg kan også bruges
- ½-¾ liter kogende vand
Sådan gør du
- Hæld kogende vand i bunden af airfryeren. Læg porchettaen på en lille rist til din airfryer eller læg den direkte på trådkurven/på risten. Pensl gerne risten godt med olie først, så sværen ikke hænger i. Sæt et stegetermometer i.

- Tilbered din porchetta 1 time v. 185 grader eller til kernetemperatur på ca. 70 grader. Vend den efter ½ time. Forlæng evt. stegetiden 5-10 min. v. 200 grader eller til sværen er sprød. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse og din airfryers varmeevne.

- Tjek stegen nogle gange undervejs, og hold øje med sværen ikke bliver for mørk. Vend den evt. flere gange. Sværen kan godt hænge lidt fast i risten, så løsn den forsigtigt undervejs.

- Lad gerne stegen hvile 5-10 minutter før udskæring. Fjern forsigtigt snorene fra stegen og skær tynde skiver ud

Noter
Porchetta kan også også nydes kold som pålæg, udskåret i tynde skiver.

Italiensk rullesteg i airfryer – sprød, mør og lækker. Kan også laves i ovn eller på grill
Jeg synes det var nemt at tilberede denne lille porchetta i airfryeren. Du kan selvfølgelig sagtens lave den i en almindelig ovn og den bliver også lækker på grillen.
På grillen kan du med fordel bruge et rotisserie? Det kan også være du har en airfryer ovn med et spyd der kan dreje rundt? Det vil være oplagt.
Vi spiste cherrytomat salat og kartoffelsalat som tilbehør til porchettaen. Faktisk så brugte jeg slet ikke vandet i bunden til stegesky.
Du kan dog fint jævne stegeskyen til en lækker sovs, hvis du f.eks. vil servere kartofler til, som tilbehør.

Hvad skal kernetemperaturen være, når man steger Porchetta?
Kernetemperaturen skal ca. være 70 grader, er min erfaring. Nogle siger 68 grader og andre 75 grader. Stegens temperatur vil altid stige lidt i hviletiden.
Det gør ikke noget at temperaturen kommer højere op, hvis du f.eks. giver den lidt ekstra stegetid, for at få sprøde svær. Den skal nok blive fint mør alligevel. Der er meget fedt i en porchetta, så kødet bliver altid super saftigt.
Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse og din airfryers varmeevne. Bare tjek den undervejs og brug meget gerne stegetermometer, så går du ikke galt i byen.

Jeg brugte bare et stegetermometer uden strøm, så kan airfryeren nemlig lukkes, når der ikke er ledning i. Bare lige et tip til dig.
Stegen lagde jeg også på en lille ekstra rist jeg har købt til min airfryer. Jeg ville bare sikre mig at sværen blev sprød hele vejen rundt om.
Du kan sagtens bare også lægge Porchetta stegen direkte på risten og vende den undervejs. Pensl gerne risten med olie først, så sværen ikke så nemt hænger i.
Super lækker og mør porchetta, der smagte skønt.
Kan I ikke spise hele stegen, så kan den også nydes kold som pålæg, udskåret i tynde skiver. Haps noget lækkert kød! 
Airfryeren er genial, også til at stege porchetta i. Smart at vi slap for at varme den store ovn op i sommervarmen og til så lille en steg.
Tjek også disse opskrifter på ribbensteg i airfryer, flæskesteg i airfryer, roastbeef i airfryer, culottesteg i airfryer eller nakkefilet i airfryer?
Se alle mine næsten airfryer opskrifter ved at klikke her eller se et lille udvalg nedenfor.
Prøv også disse opskrifter på aftensmad i airfryer:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






