Risengrød – nem og lækker grød opskrift til jul

  • Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det er …..risengrød…..der gør næsen rød…….:-)

Risengrød spiser vi i stor stil i julemåneden og vi laver mange portioner, for der skal jo også være til den gode risalamande  som vi – heldigvis – spiser både til juleaften og til julens mange julefrokoster.

Hjemme hos os kan vi sagtens spise risengrød resten af året også og vi laver det tit, hvis menuen skal være nem og hurtig en aften, hvis vi ikke lige har fået købt ind eller hvis vi har mælk på lager, der trænger til at blive brugt.

På mange måder kan risengrød derfor være en rigtig oplagt servering. Det er godt til nisserne på loftet men fungerer også godt også nemt og billigt hverdagsmad  🙂
Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul

Opskriften du skal høre om er den klassiske opskrift på risengrød kogt af grødris og en grød der er kogt på komfur.

Risengrød kan du også sagtens lave i mikrobølgeovn, og det er nemmere og hurtigere, men mikroovnen fungerer bedst til mindre portioner (af max. 1 liter mælk). Risengrød nem og lækker grød opskrift til julI gryde, er der ingen begrænsninger på mængden og skal du lave risengrød til mange, ganger du jo bare denne opskrift op.

Opskriften her rækker til 4 voksne, der var meget sultne (skulle der være en lille rest, kan du jo sagtens lave risklatkager af den, så hellere lave lidt for meget grød, end lidt for lidt) 🙂

Risengrød – nem og lækker grød opskrift til jul

Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
Cremet og lækker risengrød - nem og lækker opskrift
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Risengrød - nem og lækker grød opskrift til jul
Kategori: Jul
Keyword: grødris, risengrød
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl grødris jeg brugte rigtige grødris, men Pama kan også bruges
  • 6 dl kogende vand
  • 1/4 tsk salt
  • 2 liter mælk gerne sødmælk
  • Drys: Kanelsukker
  • Smørklat af rigtigt smør

Sådan gør du

  • Start med at kog vandet i elkedlen (det går hurtigst).
  • Hæld det kogende vand over risene i en tykbundet sliplet-gryde og tilsæt salt
  • Bring grødrisene i kog
  • Tilsæt herefter mælken
    Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
  • Kog grøden op under omrøring og skru ned på svag/middel varme og læg låget på. Rør i grøden ofte, så grøden ikke brænder på. ind i mellem.
    Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
  • Grøden skal koge 30-45 minutter, eller indtil grødrisene har opsuget mælken og grøden har en passende konsistens. Risengrøden skal være cremet og lækker og ikke for tør
    Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
  • Servér med kanelsukker og smørklat på toppen og gerne en hvidtøl til

Noter

Har du en rest risengrød tilovers, så stil den på køl og lav lækre risklatkager dagen efter
Servér gerne en hvidtøl til eller rød saft - det er et hit
Denne risengrød rækker til 4 voksne. Skal du bruge portionen til risalamande rækker den til ca. 10 personer - og du vil skulle bruge 1 liter fløde (minimum)

Nem, cremet og lækker risengrød

Risengrød nem og lækker grød opskrift til julDenne risengrød er nem og lækker og hvis du rører i grøden rimeligt tit OG bruger en god gryde, så vil grøden slet ikke brænde på.

Det er vigtigt at du ikke “forcerer” kogningen, bliver utålmodig og skruer for højt op for temperaturen, for så vil grøden nemlig nemt kunne brænde på og koge over og DET er træls!

Jeg har en rigtig god slip-let-gryde som jeg altid bruger til risengrød, brug du også gerne sådan én.

Kog gerne længe og ved svag varme, så er du sikker på at du får succes med din risengrød.

Skal du kun koge en mindre portion risengrød, så prøv du gerne at koge din risengrød i mikroovnen – du kan finde en nem opskrift lige her 

God opskrift på risengrød – også velegnet til risalamande

Denne risengrød smager godt med kanelsukker og smørklat og gerne en hvidtøl serveret til. En rigtig nissemenu, der med garanti vil vække jubel hjemme hos dig, også om sommeren, så bare spring på 🙂Hvidtøl

Opskriften er også genial at bruge hvis du skal lave risalamande. Du vil skulle bruge 1 liter fløde – eller gerne mere


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer