Scones med koldskål. Her får du en god nem opskrift på hurtige boller med koldskål bagt uden gær.

Hvad kan man bruge koldskål til?

Har du en rest koldskål, ymer, yoghurt, skyr, creme fraiche eller et andet surmælksprodukt, så smid den endelig ikke ud. Du kan nemlig trylle det lækreste bagværk. Svampet, fugtigt og lækkert og frisk i dagevis.

Om sommeren har vi tit en rest koldskål vi ikke kan få drukket. Smart at man kan bruge det til at bage med. Få flere opskrifter med koldskål nederst i dette indlæg. Scones med koldskål og chokolade - opskrift

Du kunne jo f.eks. lave lækre scones med chokolade måske? Scones er boller bagt med bagepulver, så de skal ikke hæve.

Scones er oplagte hvis du får en hurtig spontan bageide. Måske du også lige har en rest koldskål der skal bruges?

Det kan jo også være du får  ventede eller uventede gæster på kaffevisit? Måske det regner i sommerhuset, og du får lyst til at forkæle din familie?

Scones kan sagtens også laves som nemt morgenbrød, en dag du gerne vil slippe for turen til bageren.

Man kan sagtens også bage “almindelige” boller med koldskål med gær i. Få en god nem opskrift på koldskålsboller her. 
Scones med koldskål og chokolade - opskrift

Scones er er mellemting mellem brød og kage. De er bagt med bagepulver og de kan derfor bages helt uden hævning.

Det betyder, at du, på under en halv time, kan lave en pladefuld nybagte boller, der smager helt fortryllende med iskoldt smør på. Scones med koldskål og chokolade - opskriftUhm scones! Hak lidt chokolade i, tilsæt tranebær eller, som i denne opskrift, havregryn og revet æble.

Du kan lave scones på så mange lækre måder. Hvis du ikke har koldskål, så bruge bare mælk/vand eller hvad du ellers har: kærnemælk, yoghurt, skyr?

Her kommer opskriften med scones med chokolade.

Scones med koldskål og chokolade – få en god nem opskrift hér

Scones med chokolade af koldskålsrest
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: koldskål, scones
Portioner: 14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk bagepulver
  • spsk sukker
  • 125 gram smør i små tern
  • dl koldskål ell. mælk eller andet surmælksprodukt kærnemælk, yoghurt eller eller lign. kan også bruges
  • Ca. 150 gram grofthakket chokolade mere eller mindre er også ok. Kan udelades

Sådan gør du

  • Bland mel med salt, sukker og bagepulver
  • Hak smørret i tern og smuldr det i. Hak chokoladen groft og tilsæt
  • Saml dejen med koldskål, mælk eller surmælksprodukt. Ælt med fingrene eller køkkenmaskine. Tilsæt evt. ekstra mel, til dejen kan slippe fad og fingre og boller kan formes.
  • Form scones og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver ca. 12-14 scones af denne portion.
    Scones med chokolade af koldskålsrest
  • Sæt bagepladen i ovnen og bag scones'ene ca. 15-20 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje de sidste minutter. Sconesene er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Scones med chokolade af koldskålsrest
  • Nydes straks med iskoldt smør på
    Scones med chokolade af koldskålsrest

Noter

Du kan bruge mælk og andre surmælksprodukter til disse scones
Prøv også at rive et æble i. Tilsæt evt. også gerne tørret frugt og/eller grofthakkede nødder
Scones smager bedst på bagedagen.
Kan fryses og lunes i mikroovn/ovn/airfryer efter optøning
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre boller med koldskål og chokolade, lavet af en rest koldskål

Scones smager allerbedst samme dag de er bagt. De er bagt med bagepulver og det er forklaringen.

Du kan dog fint lune dine scones i ovn/airfryer/mikroovn dagen efter. Hold dem evt. under den kolde vandhane først eller stænk dem med vand. Det vil tilføre noget fugt.

I Wales, hvor jeg var på ferie med min gode veninde Stine engang, fik vi scones med flødeskum og appelsinmarmelade til.

Det spiser man vist nok som en lande specialitet derovre? Wow det smagte altså lækkert! Jeg har dog ikke spist flødeskum til mine scones her i DK, men det smager super godt.

Vi spiste scones’ene i weekenden, da Stine var på besøg i sommerhuset. Hun var helt vild med dem og vi storspiste dem med smør på.

Jep – scones – en mellemting mellem brød og kage og det var bare helt som det skulle være. 🙂Scones med koldskål og chokolade - opskrift

Vi spiste også denne lækre rabarberkage til kaffen, som jo strengt taget ikke var nødvendig, men lækker var den nu alligevel. 🙂

Kig forbi opskriften hvis du stadigvæk har rabarber i haven og leder efter en nem og lækker rabarbertærteopskriftNem og lækker smørbagt rabarbertærte

Men det var jo scones det handlede om i dette indlæg. Vi nød de lune boller på sommerhusets fineste service. Åh suk – og solen skinnede lige dér på terrassen – i weekenden – hvor snakken gik og alt var godt.

Elsker at se min veninde. Det er altså det bedste i verden. Hulens osse, hun bor på Sjælland, så jeg ser hende jo alt for sjældent. Glæder mig allerede til næste gang  <3

Servér også gerne bløde, lækre scones en dag du får et helt særligt og kært besøg. Måske I bare trænger til at samles om nybagte boller hjemme i din familie en eftermiddag. Spring du bare på. Scones med koldskål og chokolade - opskrift

Få flere gode nemme opskrifter med koldskål her:

1.

Boller med koldskål - luftige koldskålsboller
Lækre luftige boller med koldskål eller kærnemælk
Se opskriften her
Boller med koldskål - luftige koldskålsboller

2.

Nem koldskål cheesecake med rabarber
Nemme små koldskåls cheesecakes i glas med rabarbersirup
Se opskriften her
Nem koldskål cheesecake med rabarber

3.

Koldskål cheesecake i glas - uden husblas
Nemme små koldskåls cheesecakes i glas, lavet uden husblas
Se opskriften her
Koldskål cheesecake i glas - uden husblas

4.

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
Lækker panna cotta med koldskål og gele af rabarber.
Se opskriften her
Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

5.

Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
Kage med koldskålsmousse, rabarbergelé og kammerjunkebund
Se opskriften her
Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

6.

Koldskål - opskrift på hjemmelavet koldskål
Klassisk hjemmelavet koldskål med kærnemælk og æg
Se opskriften her
Koldskål - opskrift på hjemmelavet koldskål

7.

Koldskålsfromage med krokant - opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.