Kylling på grill – en ægte saftig og lækker grillkylling. Uhm sådan en lækker kyllingesteg, får du opskriften på her.

Jamen halløjsa – sikke da en lækker kylling man kan lave med sådan et roterende grillspyd dér?!Kylling på grill rotisseri saftig grillkyllingJeg har sværmet om og for det dér rotisseri til min nye Weber gasgrill. Skal/skal ikke, det er jo mange penge? 900 kr koster det og gasgrillen kostede 2700 kr, så en rimeligt dyr gadget.

Efter at have læst med i diverse grillfora var jeg dog ikke i tvivl. ”

Det bedste udstyr man kan købe til sin Weber” “Verdens bedste grillkylling” “Et rotisserie er dyrt i flæskestege – for man spiser dobbelt så mange!”Kylling på grill rotisseri saftig grillkylling

Med disse anbefalinger var jeg jo ikke i tvivl. Også plagt med et grillspyd, når nu familien spiser grillkylling hver fredag, ikke? 😉

Det skulle prøves og det gik jo helt forrygende, som du kan se her.

Mage til saftig kylling og mage til sprødt skind? Jamen halløj da, og nej, jeg scorer ikke engang reklamekroner fra Weber!  😉Kylling på grill rotisserie - sprød grillkylling

Har du ikke et grillspyd, eller har du ikke en grill, kan kylllingen jo sagtens laves på sædvanlig vis i en ovn.

Jeg – og familien – er fint tilfredse med det sprøde skind som en ovn kan lave.

Indrømmet, med et roterende grillspyd bliver det bare en lækrere kylling, for den bliver super sprød hele vejen rundt.

Weber rotisserie

Hvad et rotisseri / rotisserie og hvad får man med i købet? 

  • Et rotisserie er et roterende grillspyd – en indsats du kan bruge i den grill – uanset om det er en gasgrill eller en almindelig grill.
  • En grillforhøjer, så der bliver mere plads i grillen
  • Et spyd som kyllingen/stegen kan “hænge” på imens der grilles
  • En lille motor som drejer spyddet rundt imens der grilles. Smart!

Grillspyddet (rotisseriet) kan bruges til både gas- og almindelig grill.
Kylling på grill rotisseri saftig grillkyllingAltså ligefrem at sige at det er meganemt at grille kylling på den måde, gør jeg ikke endnu. Måske når jeg har prøvet det et par gange?Kylling på grill rotisseri saftig grillkyllingMin mand er super god til at grille kyllingerne med grillspyddet, så han har taget tjansen her. Herligt – vi stornyder alle hans lækre kyllinger i familien.

Få opskriften på hvordan du laver kylling på grillspyd her:

Kylling på grill rotisseri – sprød & saftig grillkylling. Få opskriften her

Sprød og saftig kylling på grill - med roterende grillspyd
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Kylling på grill rotisserie - sprød & saftig
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 1 En god stor kylling gerne barbecue. 1400 gram.
  • Tilbehør: Pommes frites, aioli, og dampede majs

Sådan gør du

  • Sæt "forhøjerfronten" på grillen og tænd grillen. Jeg bruger gasgrill, så en opvarmning tager kun 5 minutter. Jeg starter med at varme begge brændere op for fuld varme.
  • Sæt en alu-drypbakke med minimum ½ liter vand nedenunder kyllingen. Dette gøres for at undgå "fedtbrand". Det gør også, at du vil kunne lave en lækker sauce af stegeskyen, hvis du skulle have lyst (mest genialt ved flæskesteg).
  • Gør kyllingen klar og salt den/krydr den som du plejer. Sæt kyllingen på spyddet. Bind lår og vinger sammen med lidt snor, se de ikke hænger og "dasker" - de vil bare brænde af. Sæt drejemotoren igang.
    Kylling på grill rotisserie - saftig grillkylling
  • Sluk den midterste gasbrænder og lad kyllingen grille ved indirekte varme (ca. 200 grader) i minimum 1 time og et kvarter.
    Kylling på grill rotisserie - saftig grillkylling
  • Efterfyld med vand i drypbakken undervejs. Vandet fordamper hurtigt, så der skal faktisk en del til. Kan også laves uden drypbakke, men så vil der dryppe meget fedt ned i din grill
  • Kyllingen er færdig når der løber klar saft fra kyllingen. Vores kylling fik ca 1½ time (det afhænger meget af hvor koldt det er udenfor grillen og hvor meget det blæser).
    Kylling på grill rotisserie - saftig grillkylling
  • Let forsigtigt på låget et par gange indenfor den sidste halve time. Det er SÅ ærgerligt hvis kyllingen brænder af jo!
  • Sluk gerne grillen 5 minutter før og lad kyllingen grille videre ved eftervarmen. Grillen holder SÅ fint på temperaturen.
  • Serveres gerne med hjemmelavede pommes frites, bagte gulerødder/majs og aioli.

Noter

Lav gerne 2 eller 3 kyllinger på tid
Kan laves på både gasgrill og alm. grill til kul. 
Få en opskrift på grillkylling på rotisseri med marinade her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kylling på rotisserie er en nem og lækker måde at lave grillkylling på. Du kan salte eller krydre kyllingen på sædvanlig vis

Kylling på grill rotisseri saftig grillkyllingDet er ikke besværligt, overhovedet ikke, med lidt øvelse går det gelinde. Et par gange – så er vi prof.!:-)

Vær evt. gerne to i processen med at sætte kyllingen/kyllingerne på spyddet, så du undgår at kyllingen ryger på gulvet. Det ville jo være trist?

Altså du vil slet ikke fortryde, hvis først du går igang med dette grillprojekt. Det bliver altså en underskøn kylling. Sprød og saftig.

Indrømmet, det ville have været lettere at smække kyllingen i ovnen, men får man lige taget på projektet, er det bestemt anstrengelserne værd.

En rigtig grillkylling smager altså bare bedst på grillen. Du kan lige så godt grille 2 kyllinger, nu du er i gang

Kylling på grill rotisserie - sprød grillkyllingKyllingen var mør og saftig og nem at partere.

At det var en færdigkøbt barbecuekylling, gjorde bestemt ikke projektet ringere.

Du kan sagtens også marinere din egen kylling. Pensl kyllingen med olie og drys med f.eks. allroundkrydderi / barbecuekrydderi.

Du kan også lade kyllingen marinere i en grillpose nogle timer før du skal bruge den.Kylling på grill rotisseri saftig grillkylling

Kyllingen var nem at få af grillspyddet efter stegning og nem at partere også. Den var fin mør.

Hvornår har en kylling fået nok? Få tips og gode råd her

  • En kylling skal altid steges, til den er gennemstegt.
  • Det er den når lårene kan slippe kyllingen og kødsaften er klar.
  • Kernetemperaturen skal være minimum 75 grader.
  • Et par gode råd. Er du i tvivl, så brug gerne stegetermometer.

Jeg har et stegetermometer med en lang snor til/fra “målespyddet”, men det er usmart, for ledning bliver viklet rundt om rotisseriet.

Ja, jeg ønsker mig et trådløst stegetermometer i julegave! 🙂
Kylling på grill rotisseri saftig grillkylling Vi fik sommersøde majs til kyllingen.

Majsene er rigtigt gode og søde lige nu og så koster de ingen penge.Kylling på grill rotisserie - sprød grillkylling

Det er bare altid en god idé at spise sæsongrænt synes jeg.  Det giver jo ikke meget mening at importere grønt, når vi har så lækkert frugt og grønt herhjemme.

Jeg synes det er nemmest at dampkoge majskolberne i mikrobølgeovnen.

Majskolber i mikroovn - nem opskrift
Nemme majskolber i mikroovnen
Se opskriften her
Majskolber i mikroovn saftige - nem opskrift

De kan også nemt grilles, hvis du har plads på grillen.

Majs på grill eller i ovn - saftige majskolber
Grillet majs med smør og salt - det nemmeste grilltilbehør
Se opskriften her
Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen

Der var rigeligt med kylling, men køb og tilbered gerne en 1600 grams kylling, hvis I er 4.

Der går rigtigt meget kylling til, når kyllingen serveres som ægte grillkylling, men det er jo også fordi den kylling smager så godt jo.

Lav gerne 2 kyllinger, nu du er igang. De smager skønt og så sparer du også på energien.

Spring du bare på de roterende kyllinger, hvis du har et grillspyd/rotisserie.

Tænk lige på Pippi’s seje motto:

“Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”.  😉

Se hvor godt det gik med én kylling og hvis der havde været to, ville det have været dobbelt så godt.

Kylling på rotisserie med marinade & krydderi
Grillkylling på grillspyd - lækker, sprød kylling
Se opskriften her

Læs med om mine eksperimenter med to kyllinger på rotisseriet her:
Kylling på grill rotisseri saftig grillkyllingFornem grillkylling, bagte gulerødder, majs, pommes frites og aioli.

1.

Hjemmelavede pommes frites i ovn med olie
Hjemmelavede pommes frites - lækre ovnkartofler
Se opskriften her
Hjemmelavede pommes frites i ovn med olie

2.

Gulerødder i ovn med hvidløg - nem opskrift
Bagte gulerødder med hvidløg - lækre snack gulerødder
Se opskriften her
Gulerødder i ovn med hvidløg - nem opskrift

3.

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Sikke da en vindermenu!

Jeg kan snildt anbefale et grillspyd, selvom jeg kun har prøvet det få gange.

Jeg er allerede på vej til at blive ellevild. Mit andet grillprojekt med grillspyddet var et flæskestegsprojekt, som du kan læse mere om herKylling på grill rotisseri saftig grillkylling Som du kan se fik jeg ikke helt reddet vingerne. Pyt med det, der er jo alligevel ikke megameget kød på? Vikl gerne lidt snor om dem, for at få “hold” på dem.Kylling på grill rotisseri saftig grillkylling Lækker lækker  grillmenu -kast dig gerne ud i projektet. Bare lige lidt grillinspiration til dig fra mig 🙂Kylling på grill rotisseri saftig grillkylling