Kylling på grill – en ægte saftig og lækker grillkylling. Uhm sådan en lækker kyllingesteg, får du opskriften på her.
Jamen halløjsa – sikke da en lækker kylling man kan lave med sådan et roterende grillspyd dér?!Jeg har sværmet om og for det dér rotisseri til min nye Weber gasgrill. Skal/skal ikke, det er jo mange penge? 900 kr koster det og gasgrillen kostede 2700 kr, så en rimeligt dyr gadget.
Efter at have læst med i diverse grillfora var jeg dog ikke i tvivl. ”
Det bedste udstyr man kan købe til sin Weber” “Verdens bedste grillkylling” “Et rotisserie er dyrt i flæskestege – for man spiser dobbelt så mange!”
Med disse anbefalinger var jeg jo ikke i tvivl. Også plagt med et grillspyd, når nu familien spiser grillkylling hver fredag, ikke? 😉
Det skulle prøves og det gik jo helt forrygende, som du kan se her.
Mage til saftig kylling og mage til sprødt skind? Jamen halløj da, og nej, jeg scorer ikke engang reklamekroner fra Weber! 😉
Har du ikke et grillspyd, eller har du ikke en grill, kan kylllingen jo sagtens laves på sædvanlig vis i en ovn.
Jeg – og familien – er fint tilfredse med det sprøde skind som en ovn kan lave.
Indrømmet, med et roterende grillspyd bliver det bare en lækrere kylling, for den bliver super sprød hele vejen rundt.
Hvad et rotisseri / rotisserie og hvad får man med i købet?
- Et rotisserie er et roterende grillspyd – en indsats du kan bruge i den grill – uanset om det er en gasgrill eller en almindelig grill.
- En grillforhøjer, så der bliver mere plads i grillen
- Et spyd som kyllingen/stegen kan “hænge” på imens der grilles
- En lille motor som drejer spyddet rundt imens der grilles. Smart!
Grillspyddet (rotisseriet) kan bruges til både gas- og almindelig grill.
Altså ligefrem at sige at det er meganemt at grille kylling på den måde, gør jeg ikke endnu. Måske når jeg har prøvet det et par gange?Min mand er super god til at grille kyllingerne med grillspyddet, så han har taget tjansen her. Herligt – vi stornyder alle hans lækre kyllinger i familien.
Få opskriften på hvordan du laver kylling på grillspyd her:
Kylling på grill rotisseri – sprød & saftig grillkylling. Få opskriften her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 En god stor kylling gerne barbecue. 1400 gram.
- Tilbehør: Pommes frites, aioli, og dampede majs
Sådan gør du
- Sæt "forhøjerfronten" på grillen og tænd grillen. Jeg bruger gasgrill, så en opvarmning tager kun 5 minutter. Jeg starter med at varme begge brændere op for fuld varme.
- Sæt en alu-drypbakke med minimum ½ liter vand nedenunder kyllingen. Dette gøres for at undgå "fedtbrand". Det gør også, at du vil kunne lave en lækker sauce af stegeskyen, hvis du skulle have lyst (mest genialt ved flæskesteg).
- Gør kyllingen klar og salt den/krydr den som du plejer. Sæt kyllingen på spyddet. Bind lår og vinger sammen med lidt snor, se de ikke hænger og "dasker" - de vil bare brænde af. Sæt drejemotoren igang.
- Sluk den midterste gasbrænder og lad kyllingen grille ved indirekte varme (ca. 200 grader) i minimum 1 time og et kvarter.
- Efterfyld med vand i drypbakken undervejs. Vandet fordamper hurtigt, så der skal faktisk en del til. Kan også laves uden drypbakke, men så vil der dryppe meget fedt ned i din grill
- Kyllingen er færdig når der løber klar saft fra kyllingen. Vores kylling fik ca 1½ time (det afhænger meget af hvor koldt det er udenfor grillen og hvor meget det blæser).
- Let forsigtigt på låget et par gange indenfor den sidste halve time. Det er SÅ ærgerligt hvis kyllingen brænder af jo!
- Sluk gerne grillen 5 minutter før og lad kyllingen grille videre ved eftervarmen. Grillen holder SÅ fint på temperaturen.
- Serveres gerne med hjemmelavede pommes frites, bagte gulerødder/majs og aioli.
Noter
Lav gerne 2 eller 3 kyllinger på tid
Kan laves på både gasgrill og alm. grill til kul. Få en opskrift på grillkylling på rotisseri med marinade herKylling på rotisserie er en nem og lækker måde at lave grillkylling på. Du kan salte eller krydre kyllingen på sædvanlig vis
Det er ikke besværligt, overhovedet ikke, med lidt øvelse går det gelinde. Et par gange – så er vi prof.!:-)
Vær evt. gerne to i processen med at sætte kyllingen/kyllingerne på spyddet, så du undgår at kyllingen ryger på gulvet. Det ville jo være trist?
Altså du vil slet ikke fortryde, hvis først du går igang med dette grillprojekt. Det bliver altså en underskøn kylling. Sprød og saftig.
Indrømmet, det ville have været lettere at smække kyllingen i ovnen, men får man lige taget på projektet, er det bestemt anstrengelserne værd.
En rigtig grillkylling smager altså bare bedst på grillen. Du kan lige så godt grille 2 kyllinger, nu du er i gang
Kyllingen var mør og saftig og nem at partere.
At det var en færdigkøbt barbecuekylling, gjorde bestemt ikke projektet ringere.
Du kan sagtens også marinere din egen kylling. Pensl kyllingen med olie og drys med f.eks. allroundkrydderi / barbecuekrydderi.
Du kan også lade kyllingen marinere i en grillpose nogle timer før du skal bruge den.
Kyllingen var nem at få af grillspyddet efter stegning og nem at partere også. Den var fin mør.
Hvornår har en kylling fået nok? Få tips og gode råd her
- En kylling skal altid steges, til den er gennemstegt.
- Det er den når lårene kan slippe kyllingen og kødsaften er klar.
- Kernetemperaturen skal være minimum 75 grader.
- Et par gode råd. Er du i tvivl, så brug gerne stegetermometer.
Jeg har et stegetermometer med en lang snor til/fra “målespyddet”, men det er usmart, for ledning bliver viklet rundt om rotisseriet.
Ja, jeg ønsker mig et trådløst stegetermometer i julegave! 🙂
Vi fik sommersøde majs til kyllingen.
Majsene er rigtigt gode og søde lige nu og så koster de ingen penge.
Det er bare altid en god idé at spise sæsongrænt synes jeg. Det giver jo ikke meget mening at importere grønt, når vi har så lækkert frugt og grønt herhjemme.
Jeg synes det er nemmest at dampkoge majskolberne i mikrobølgeovnen.
De kan også nemt grilles, hvis du har plads på grillen.
Der var rigeligt med kylling, men køb og tilbered gerne en 1600 grams kylling, hvis I er 4.
Der går rigtigt meget kylling til, når kyllingen serveres som ægte grillkylling, men det er jo også fordi den kylling smager så godt jo.
Lav gerne 2 kyllinger, nu du er igang. De smager skønt og så sparer du også på energien.
Spring du bare på de roterende kyllinger, hvis du har et grillspyd/rotisserie.
Tænk lige på Pippi’s seje motto:
“Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”. 😉
Se hvor godt det gik med én kylling og hvis der havde været to, ville det have været dobbelt så godt.
Læs med om mine eksperimenter med to kyllinger på rotisseriet her:
Fornem grillkylling, bagte gulerødder, majs, pommes frites og aioli.
1.
2.
3.
Sikke da en vindermenu!
Jeg kan snildt anbefale et grillspyd, selvom jeg kun har prøvet det få gange.
Jeg er allerede på vej til at blive ellevild. Mit andet grillprojekt med grillspyddet var et flæskestegsprojekt, som du kan læse mere om her Som du kan se fik jeg ikke helt reddet vingerne. Pyt med det, der er jo alligevel ikke megameget kød på? Vikl gerne lidt snor om dem, for at få “hold” på dem. Lækker lækker grillmenu -kast dig gerne ud i projektet. Bare lige lidt grillinspiration til dig fra mig 🙂
Hej Gitte.
Prøv lige denne opskrift. Gnid kyllingen med salt og peber, smør,den derefter ind i sennep over det hele, drys karry, paprika, rosmarin, basilikum, nøj det er godt.
Jeg har lavet op til tre stk. På rotisseriet.
Jeg bruger 4 lange grillspyd fra Barbique sættet, istedet for snor. To fra hver ende.
Hej nu har jeg fulgt dig i en menneskealder he he,jeg har fået et rosseri??,når jeg bruger det kan jeg ikke bruge side brænder øv øv har i det også sådan . Vh.torben
Herligt du har set “lyset” kylling på grillrotisseriet er meget velsmagende – to kyllinger er dobbelt velsmagende – lav plads på stangen så de to kyllinger ikke er for tæt sammen så de ikke bliver lyse i rumpen. Forberedelserne er heller ikke at kimse af, hvor man går og hygger lidt med lidt goodies fra køleskabet (vin og pils) pludselig breder der sig en positiv og forventningsfuld stemning – det er bare så hyggeligt.
Hej det var en dejlig opskrift som selv en mand. Kan finde ud af super lækker kylling
Hej det var en god vejledning , som en mand kan finde ud af, finder så mange. Opskrifter som man skL være kok for. At klare hilsen kajove. Madsen
Ang. 2 kyllinger på spyd… så kan man købe et dobbelt spyd-ting, som man sætte på midten mellem de to kyllinger. Det er meget nemmere end mine forsøg med at stikke kødnåle ind i begge kyllinger for at få dem til at køre rundt samtidig :). Mvh Tutte
Hej Gitte
Det ser vældig flot ud – og en fin forklaring. Jeg binder lår og vinger sammen omkring kyllingen INDEN jeg sætter den på spyd – det gør det lidt lettere, når den skal serveres. Jeg synes mit eneste problem er skindet, som står flot og sprødt når man tager den af grillen – for så at falde sammen inden man får den serveret. Jeg har eksperimenteret med at skære den direkte fra spyddet, men det er heller ikke helt godt – gode råd??
Skal lige lave den her til nytårsaften – 2015.
Uhm den kylling ser så lækker ud 🙂 et godt tip til at se hvornår den er færdig er at kød og skind aller nederst på lårene “slipper” benet og trækker sig sammen opad 🙂 håber forklaringen giver mening 🙂
Jeg går helt bestemt også ind for danske sæson grønsager 🙂
Venlig hilsen Tove P