Småkager med lakrids og citron smager super godt. Her får du opskriften på nogle knasende sprøde og lækre småkager med havregryn, lakridspulver og citron.
Jeg elsker at eksperimentere når jeg bager, også med havregrynskagerne. Kunne man mon finde nye måder at lave de sprøde lækre kager på?
Denne gang har jeg prøvet at lave en lakrids og citron version og wow de blev gode! Småkagerne er lynhurtige at lave. På ingen tid kan du lave en hurtig lille småkage til kaffen.
Jeg har bagt de knasende lækre havregrynskager en million gange, men i dag skulle der fornyelse til.
Citronsaft prøvede jeg, fordi jeg jo ved at havregrynskager med appelsin er lækre. Så burde man jo også kunne lave en version med citroner?
Lakridspulver tilsatte jeg, da lakrids giver et dejligt pift i kager.
Hvis du ikke er vild med lakrids, så smager kagerne selvfølgelig også fint uden. Du kan også erstatte lakrids med ingefær, som i disse havregrynskager med citron og ingefær?
Disse småkager, og andre havregrynskager, er faktisk nogle af de allerhurtigste kager du kan lave.
Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på sprøde småkager med havregryn. Jeg har nemlig eksperimenteret i stor stil med netop disse kager.
Opskriften på de lækre småkager får du lige her:
Småkager med lakrids og citron – nem opskrift
Ingredienser
- 75 gram smør
- 125 gram sukker
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 125 gram havregryn
- 30 gram hvedemel 3 spsk
- 1 tsk. bagepulver
- 3-4 tsk lakridspulver kan udelades. Er du til kraftig lakridssmag, kan du tilsætte lidt ekstra
- 1 spsk sirup
- 1 nip salt
- 6 spsk. citronsaft kan erstattes med appelsinsaft/juice
- evt. 1 håndfuld tørrede tranebær kan erstattes med rosiner
Sådan gør du
- Smelt smørret og tag gryden af pladen. Rør sukker og vaniljesukker i. Tilsæt havregryn, hvedemel, salt, bagepulver og lakridspulver. Bland det hele sammen
- Rør nu æg, sirup, citronsaft i og evt. tranebær i. Det bliver en ret flydende dej.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små dejtoppen på pladen med to teskeer. Småkagerne flyder ud, så lav god afstand. Jeg fik plads til 20 kager pr. plade og fik 20 småkager i alt.
- Bag kagerne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), eller til de er sprøde og gyldenbrune i kanten. Jo mørkere kager, jo sprødere er de.
- Lad kagerne afkøle på bagepladen og de er klar til at spise når de er helt kolde og knasende sprøde. Er de for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter igen. Opbevares i tætsluttende kagedåse.
Noter
Sprøde havregrynskager med citron og lakridspulver – lækre kager
Knasende sprøde småkager, med den dejligste smag.
Kagerne smager fantastisk til en kop te eller kaffe. Dine kolleger, eller naboer, vil også juble, hvis du tager en portion med til dem.
Endelig så er småkager jo også altid et hit på et kagebord eller i en madkurv til skovturen. Småkager passer godt til enhver situation og til enhver lejlighed.
Citron gav en rigtig god smag til kagerne, og de er også så lækre med appelsin. Småkagerne kan selvølgelig også sagtens laves uden frugtsaft.
Hvis du har lidt tranebær eller anden tørret frugt, så tilsæt det gerne. Eksperimentér gerne med opskriften.
En to vupti er kagedejen lavet. Spring du bare på en portion af disse kager, hvis du skulle have brug for kager i en fart. Til uventede gæster måske?
Det geniale ved havregrynskager er, at dejen er vildt hurtig at røre sammen. Den skal hverken piskes eller røres i maskine, den kan snildt røres blot med ske.
Jeg rører bare dejen sammen i den gryde, jeg har smeltet smørret i. Smart! Dejen kan du på 5 minutter.
Her kan du se kage-bage-processen fra start til slut. Nemme lækre havregrynskager.
Sådan laver du de sprøde småkager med lakrids og citron – se billederne her:
Kast dig endelig ud i havregrynskage-eksperimenterne og find din yndlings-favorit. Jeg har mange.
Prøv også havregrynskager med sirup og peanuts eller de lækre med nougat. Man kan også lave lækre müsli cookies med appelsin.
Du kan også lægge småkagerne med en smørcreme, måske denne med citron? Så bliver kagerne endnu lækrere.
Få flere opskrifter på småkager med havregryn og andre lækre havregrynskager:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Herlige kager, men du har glemt at skrive hvornår ægge skal i. Je stod med en hel tør masse og overvejede mere smør, men læste så ingrediensliste igennem g så at dr også skulle g i. Det kom til sidst, men det fungerede fint.
Anbefales værdigt