Stegt flæsk i ovn er bare den nemmeste måde at lave flæsk på. Her får du en god nem opskrift
Du slipper for at flæsket “sprutter” på komfuret. Flæsket passer sig selv i ovnen og fedtet drypper af, ned på en bageplade med bagepapir. Nemmere bliver det ikke.
Det er klart en sundere måde at lave flæsk på. Du kan spare lidt på kalorierne på den måde og rengøringen er også nemmere.
Når du steger flæsk i ovnen slipper du også for at holde øje, da flæsket helt passer sig selv. Det skal kun vendes en enkelt gang.
Jeg stegte flæsket ved varmluft, da jeg synes det fordeler varmen bedre og giver sprødere flæsk. Du kan også stege ved almindelig ovntemperatur, så sætter du bare temperaturen yderligere 25 grader op.
Har du god tid, så kan du langtidsstege flæsket ved lavere temperatur, så fedtet kan dryppe langsomt af.
Til slut kan du så “grille” flæsket, ved høj varme, som når du laver flæskesteg.
Prøv også at tilberede kartofler under flæsket. SÅ lækkert. Kæmpe hit! Få flere tips i opskriften.
Hold øje med dit flæsk, så flæsket ikke bliver alt for mørkt.
Hjemme hos os kan vi godt lide ekstra sprødt flæsk, hvor det meste fedt er stegt væk. Sprødt lækkert stegt flæsk, ja tak.
Det er lidt smag og behag hvordan man ønsker sit flæsk, så bare tag det ud af ovnen, når du er tilfreds.
Få flere opskrifter på stegt flæsk og svinebryst nederst i dette indlæg.
Allerførst den nemme opskrift:
Stegt flæsk i ovn med lækre sprøde ovnkartofler – få opskrift her

Ingredienser
- 400 gram flæsk/svinebryst i skiver svin
- fint salt
- evt. 7 kartofler skåret i flade skiver til at ligge under risten
Sådan gør du
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg en bagerist ovenpå. Dup flæsket tørt og drys fint salt på begge sider. Læg flæsket på risten, så det ikke rører ved hinanden. Skal du lave meget flæsk, så brug evt. flere bageplader
- Steg nu flæsket 40-45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend det undervejs. Hold øje med dit flæsk, så det ikke bliver for mørkt. Steg dit flæsk til du er tilfreds. Det er smag og behag hvor sprødt man ønsker flæsket skal være
Stegt flæsk med kartofler i ovn:
- Vil du prøve at lave kartofler under flæsket, så skræl 6-7 kartofler og skær dem i store tynde flade skiver (se billede). Rids kartoflerne ved at skære snit på kryds og tværs, så fedtet bedre kan trænge ind
- Læg kartoflerne på bagepapiret under flæsket. Du behøver ikke salte dem. Lad nu kartofler og flæsk stege sammen ca. 40-45 minutter. Du har nu lækre kartofler til din stegte flæsk. En lækker snack, som du kan nyde uden persillesovs
Noter
Sprødstegt flæsk i ovnen – så nemt og lækkert
Kan man stege flæsk på andre måder?
Jeps. Du kan selvfølgelig også lave stegt flæsk på panden. Kan du nøjes med en lille portion, så kan du også lave stegt flæsk i airfryer.
Stegt flæsk bliver lækkert uanset hvordan det tilberedes synes jeg. Bare vælg den metode, der passer dig bedst.
Uh jeg elsker jo bare at eksperimentere!
Denne gang lurede jeg på, om man mon ikke kunne tilberede kartofler under risten imens flæsket steger?
Så ville man kunne udnytte stegefedtet og få kartofler færdige i ovnen, og udnytte ovnvarmen, imens ovnen alligevel var igang?
Hmm ville jeg mon være gal eller genial?
Jeg kunne forestille mig at det ville blive nogle lækre sprøde kartofler. Lidt a la samme princip som når jeg f.eks. steger en culottesteg på toppen af et kartoffelfad?
Ja hvo intet vover, intet vinder. Det skulle prøves. 🙂
Jeg skar kartofler til i flade skiver, og ridsede dem, på kryds og tværs.
Kartoflerne lagde jeg på bagepladen under flæsket. Herved steger kartoflerne i det fedt der drypper af flæsket.
Lidt på samme måde laver jeg også æbleflæsk på, også med stor succes.
Hvordan gik projektet så?
Uh sikke nogle lækre sprøde kartoffelskiver! De smagte skønt, totalt lækre faktisk! Kæmpe succes!
Sunde er kartoflerne jo så absolut ikke, så jeg ved ikke helt om jeg tør anbefale ideen. Jeg er nemlig sikker på du bliver fan. 🙂
Det blev det lækreste snack måltid, som vi faktisk nød helt uden persillesovs til. Vi spiste gulerodssalat til. Det hjalp en lille smule på måltidets sundhedsværdi! 🙂
Du kan jo også bare stege flæsket alene og så kassere fedtet bagefter som normalt? Så kan I nyde retten som den klassiske servering med persillesovs.

Måske du er frisk på at prøve et eksperiment? Prøv også barbecuemarineret svinebryst. Se flere af mine eksperimenter med her:
Få flere opskrifter med stegt flæsk her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
