Skaftkoteletter. Her får du opskriften på saftige, lækre herregårdskoteletter med ben stegt på grill pande.
Hvad er skaftkoteletter eller herregårdskoteletter, som de også kaldes?
Det er kæmpe store og tykke koteletter med “skaft”, et stort ben, der næsten ligner et “håndtag”=skaft. Det er luksus koteletter, der ofte er lidt dyrere at købe.
Skaftkoteletterne bliver ofte mere møre og saftige, end almindelige koteletter, netop fordi de ikke så nemt tørsteger p.g.a. størrelse. SÅ lækre koteletter.
Koteletterne kan være op til 3-4 cm tykke, og kan veje fra 3-400 gram, så de skal have lidt ekstra tid, for at blive gennemstegte. Bare følg mine fifs nedenfor.
Du kan stege skaftkoteletter både på grill eller på stegepande. Du kan også forbrune dem og stege dem færdig i ovn eller airfryer.
Min grillpande kom i brug her, så mine koteletter fik fine grillstriber.
Det er nemt at stege skaftkoteletter eller herrregårdskoteletter med ben, som de også kaldes. Du skal bare vende dem ofte og skrue lidt ned for temperaturen, så de ikke bliver for mørke udenpå.
Hvis du ikke vil stå ved panden og vende dem tit, kan du også lade dem stege færdig i ovnen.Få tips i opskriften.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Skaftkoteletter på grill pande – med tilbehør – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 skaftkoteletter / herregårdskoteletter gerne så tykke som muligt. Mine vejede 300 gram pr. stk. Alm. koteletter kan bruges
- Salt/peber
- Smør/olie til stegning
Sådan gør du
- Varm din stegepande / grillpande godt op
- Læg skaftkoteletterne på panden og forbrun dem nu ved høj varme 1-2 minutter på hver side. Tilsæt evt. lidt smør/olie
- Skru ned for panden og steg dem nu ialt ca. 13-15 minutter ved svag varme, afhængigt af koteletternes tykkelse. Vend dem ca. hvert 2 minut. Koteletterne er færdige, når de er gennemstegte og kødsaften er klar.
- Kan også steges færdige i ovnen efter forbruning. Tjek om din pande kan bruges i ovn. Steg koteletterne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). I ovnen behøver du ikke vende koteletterne
- Lad gerne koteletterne hvile nogle minutter før servering. Servér f.eks. med hjemmelavede pommes frites, melonsalat og yoghurt dressing.
Noter
Tilberedningstiden afhænger af koteletternes tykkelse.
Steg dem ikke for længe, så kan kødet blive for tørtKan også stege færdige i ovn/airfryer
Møre saftige lækre herregårdskoteletter med ben – så lækre. Kan steges både på grill, på pande og i ovn
Så er der serveret! Sikke nogle lækre koteletter! Super saftige og helt møre. En kæmpe kotelet! De store skaftkoteletter er særligt smagfulde og bevarer kraft og saft uden at blive tørre.
Det er op til dig om du vil stege koteletterne på stegepanden eller i ovnen. Måske du alligevel har ovnen igang, f.eks. til de hjemmelavede pommes frites? Så er det jo oplagt at sætte stegepanden i ovnen også.
Hvis du bruger varmluft, så kan du nemlig sagtens tilberede flere ting i ovnen på samme tid.
De kan også stege færdige i airfryeren. Bare læg koteletterne i trådkurven/på risten. “Almindelige” eller panerede koteletter kan også steges i airfryer. Tjek opskriften ud her.
Kan også grilles. Tjek også denne opskrift på koteletter på grill ud her.
Tilberedningstiden er kun vejledende. Det afhænger helt af tykkelsen på dine skaftkoteletter og den temperatur, du steger ved. Skær evt. et snit i en af koteletterne undervejs.
Almindelige koteletter kan selvfølgelig også bruges, så skal tilberedningstiden bare tilpasses.
Koteletterne er færdige, når kødsaften er klar og koteletterne er gennemstegte. Steg dem ikke for længe, så kan kødet blive for tørt.
Vi spiste de lækre skaftkoteletter til hjemmelavede pommes frites, melonsalat med feta og græsk yoghurt dressing.
Få opskrifter på de tilbehøret, vi spiste til skaftkoteletterne her:
1.
2.
3.
En nem men alligevel meget lækker menu. Kommer du forbi opskriften udenfor melon sæsonen, så servér f.eks. en tomatsalat til i stedet?
Yoghurt dressingen var et hit som dip både til kartoflerne og koteletterne.
Jeg var heldig at “falde” over et godt tilbud på skaftkoteletter, til kun 15 pr. stk. Halv pris. Så er det bare med at slå til.
Vildt at 4 koteletter til os 4 personer gav en mængde kød på 1,2 kg! Man skal være godt sulten, for at kunne spise sådan en kotelet.
Vi sluttede menuen af med de lækreste jordbær. Om sommeren er det jo bare verdens bedste dessert.
Rigtig god sommer til dig, håber du nyder den hvor du end er 🙂
Få flere gode nemme opskrifter med koteletter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Denne opskrift skrev jeg i Norge, da vi var på ferie deroppe. Måske du har lyst til at læse en lille rejseberetning?
Halløjsa, Norge calling! Jeg sidder her på alpetoppen og skriver til dig og heroppefra drømmet jeg om KØD.
Ih – jeg drømmer om lækkert mad. Lækre grøntsager. Masser af grøntsager. Gigantisk store grillede skaftkoteletter, som vi spiste før vores afrejse.
Altså det skal ikke være nogen hemmelighed, at kød er dyrt i Norge, men nu har jeg vist underholdt tilstrækkeligt med det ovre på bloggens Facebookside. Ja jeg piber lidt og savner det lækre mad, men helt skidt er det ikke. Frosne koteletter er faktisk til at betale, så det lever vi af.
Primært, suppleret med lidt dåsemad og medbragte vakuumfrikadeller.
Inden vi tog afsted flottede vi os med den lækreste kotelet KØDMENU derhjemme. Den var den menu du hørte om i dag.
I morgen tager vi en tur til Bergen igen. Så snart jeg kan få uploadet mine mine nye Norges-billeder, får du et vaskeægte Norge-indlæg med de flotte Bergen-billeder.
En fantastisk smuk by. Norge er, som altid, åndeløs smukt. Grønt. Stille og overraskende varmt i år.
Ligesom i DK er der hedebølge i Norge. I dag har vi været fuldstændigt udkørte og kun hungret efter skygge.
Først efter kl. 20.00 vågnede vi op og bevægede os ud på en stille aftentur. Ikke nogen vinter-efterårsdepression under opsejling i år p.g.a. dårligt vejr heroppe, foreløbigt 😉
Vil du kigge sommerpostkort fra familiens Norgestur, så følg med på Facebooksiden, her uploader jeg billeder dagligt, da det er nemmere at poste billeder her. Internetforbindelsen er ret sølle.