Hjemmelavet øllebrød uden øl. Her får du en god nem opskrift på en øllebrød du kan lave en rest brød. Der er æggesnaps i denne øllebrød, så den smager sødt og lækkert og bliver ekstra cremet.

Skønt når man kan få brugt sine rester. Tit laver jeg en portion øllebrød, når vi har tørt trist rugbrød til overs. En perfekt måde at trylle nyt liv i brødresten på.Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Jeg brugte en rest hjemmelavet rugbrød til denne øllebrød, men al slags rugbrød kan bruges. Bare brug den du har. Bruger du rugbrød med kerner, så skal øllebrøden bare blendes lidt ekstra til sidst. Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Opskriften har fulgt mig i mange år.

Min mor lavede tit øllebrød, da jeg var barn og jeg har selv lavet hjemmelavet øllebrød, til mine børn, da de var små. Dejlig familietradition – elsker når opskrifter går i arv på den måde.

Her kan du se min families opskrift. Nederst i dette indlæg får du mere inspiration til hvad du kan bruge dine rugbrødsrester til.

Hjemmelavet øllebrød uden øl – nem opskrift

Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift
Øllebrød med æggesnaps
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800-900 gram rugbrød skåret i små tern brug den mængde du har. Al slags rugbrød kan bruges, også tørt rugbrød
  • Vand så det dækker ca. 1 liter eller mere
  • 2-3 spsk brun farin eller rørsukker eller almindelig sukker

Æggesnaps:

  • 1-2 æggeblommer
  • 4-8 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Tilbehør: piske- eller kaffefløde

Sådan gør du

  • Skær rugbrødet i småstykker og put det i en gryde. Hæld vand ved så det dækker. Lad rugbrødet trække ½-1 time i vandet, evt. natten over, så er det nemmere at koge ud.
    Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift
  • Kog rugbrød, brun farin og vand i minimum 15 minutter, eller til det er kogt ud. Rør godt undervejs, så den ikke brænder på.
    Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift
  • Tag gryden af varmen og blend massen med en stavblender, så den bliver fin og glat. Har du brugt rugbrød med kerner, skal den måske blendes lidt ekstra.
    Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Æggesnaps:

  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje hvidt og skummende til en lys æggesnaps. Start med 4 spsk sukker og gem resten og smag til med den senere.
    Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift
  • Vend æggesnapsen i øllebrøden. Rør godt. Smag øllebrøden til og tilsæt evt ekstra sukker.
    Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift
  • Servér øllebrøden varm med mælk, fløde eller flødeskum.
    Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Noter

Du kan bruge al slags rugbrød til øllebrød. Bruger du rugbrød med mange kerner,skal den blendes lidt længere tid.
Øllebrøden kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, men den kan også fryses.
Kan også laves med hvidtøl og sirup - få opskrift her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Hjemmelavet grød med rugbrød, der mætter godt og længe – nemt og billigt at lave

Denne version er lavet med æggesnaps og uden øl. Ja jeg ved det hedder “ØLlebrød”. Selvfølgelig kan den også laves med øl og her bruger jeg gerne hvidtøl. Få en god nem opskrift her.

Denne gamle familie opskrift er nu rigtig fin. Æggesnapsen giver den dejligste søde smag og gør øllebrøden ekstra cremet og god.

Jeg mindes at min mor hun skar rugbrødsternene ud om aftenen og så lod brødet trække i gryden med vand natten over. Så var rugbrødet nemmere at koge ud.

Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Når øllebrøden er gennemkogt blendes den med en stavblender. Nu er der ingen klumper længere. Vil du være helt sikker på en helt klumpefri øllebrød, så bare brug rugbrød uden kerner.

Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Så er der øllebrød til familien! Nyd den til morgenmad, brunch, som mellemmåltid om eftermiddagen eller som nem aftensmad.

Smag den gerne lige til. Måske den skal have lidt ekstra sukker?`

 

 

 

Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

Øllebrød er sundt, fiberrigt, nærende og mættende. Hjemmelavet øllebrød er GODT og et hit både til baby, børn, voksne og gamle.

De gode gamle opskrifter, er altså bare de bedste.

Mon ikke man har spist meget øllebrød i førhen i trange kår, når mange sultne munde skulle mættes billigt?

Øllebrød smager godt ovenikøbet, ja også af god samvittighed, når man får brugt sine rester. Herligt. Hvad der er sparet, er tjent.

Så er der serveret. I dag nød vi bare øllebrøden med mælk, men det er også rigtigt lækkert med fløde eller flødeskum på.

Hjemmelavet øllebrød uden øl - nem opskrift

En anden lækker måde at få brugt rugbrødsrester på, er disse lækre chokorug med chokolade. 

Få inspiration til flere opskrifter, hvor du kan få brugt dine rugbrødsrester:

1.

Rugbrødscroutoner - opskrift på sprøde croutoner af rugbrød
Sprøde croutoner af rugbrød - i ovn eller airfryer
Se opskriften her
Rugbrødscroutoner i ovn el. airfryer - sunde croutoner

2.

Rugbrødstoast med ost og skinke - i airfryer el. ovn
Nemme toast med rugbrød, skinke og ost
Se opskriften her
Rugbrødstoast med ost og skinke - i airfryer el. ovn

3.

Chokorug - nem opskrift på rugbrødssnacks med chokolade
Hjemmelavet chokorug af en rest rugbrød
Se opskriften her
Chokorug - nem opskrift på rugbrødssnacks med chokolade

4.

Rugbrødschips i ovn - nem opskrift. Stop madspild
Lav sprøde rugbrødschips af din brødrest - nemme, sprøde og lækre
Se opskriften her
Rugbrødschips med krydderi - sprøde og lækre

5.

Øllebrød med sirup og hvidtøl - nem opskrift
Øllebrød med sirup og hvidtøl - af rugbrødsrester
Se opskriften her
Øllebrød med hvidtøl og sirup - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.