Rugbrødschips bliver så sprøde og lækre og du kan lave dem af en rest rugbrød. Stop madspild. Nemt og billigt.
Vi kender det vist godt allesammen. Det dér med at have en pakke skiveskåret halv-trist og tørt daggammelt rugbrød i køleskabet.
Hvad stiller man mon op med det, hvis man ikke har lyst til at spise dem, men heller ikke har lyst til at smide mad ud?
Tjo man kunne jo lave en lækker øllebrød, chokorug eller også kunne man lave de lækre sprøde rugbrødschips?
Knasende, sprøde “chips”, som er ret så dyre, hvis du skal købe dem hos bageren eller i delikatessebutikker.
Heldigvis er de nemme at lave selv og det er disse lækre rugbrødschips, du skal høre om i dagens indlæg.
Tro mig. Når du har prøvet at lave disse rugbrødschips, så vil du aldrig mere kassere tørt rugbrød fremover.
Rugbrødschips’ene dryssede jeg i dag med kryddersalt. Andre krydderier kan sagtens bruges.
Vi må da også prøve en version med f.eks. hvidløgsolie eller hvad med en pesto eller parmesan måske?
Det er nemt og hurtigt at lave rugbrødschips. Jeg har kun skrevet ca. mængder, da jeg jo ikke præcist ved hvor stor din rugbrødsrest er. Drys gerne med yndlingskrydderi.
Få flere opskrifter på hvad du kan bruge dine brødrester til nederst i dette indlæg.
Find opskriften lige her:
Rugbrødschips – opskrift på hjemmelavede rugbrødschips i ovn
Ingredienser
- 10 skiver Rugbrød skiveskåret eller skåret i så tynde skiver som muligt
- 5-6 spsk olie smagsneutral, raps- eller solsikkeolie
- 1-2 tsk flagesalt eller krydderurtesalt
- evt. barbecuekrydderi eller paprika
Sådan gør du
- Skær skiverne så tyndt som muligt, med en god savtakket kniv.
- Skær skiverne i mindre stykker - trekanter, firkanter, store/små bidder. Formen bestemmer du selv. Fordel rugbrødsskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. De må ikke ligge i lag.
- Pensl rugbrødsstykkerne med olie på den side der vender op. Pensl til rugbrødsstykkerne er "mættede" (spar ikke på olien). Drys med flagesalt eller krydderurtesalt
- Bag dine rugbrødschips ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når er sprøde. Tjek dem og prøvesmag undervejs. De bliver mere sprøde efter afkøling.
Noter
Drys gerne med krydderier - barbecuekrydderi eller paprika måske?
Rugbrødschipsene kan holde sig minimum 1 uges tid. Opbevar dem i tætsluttende beholderKnasende sprøde rugbrødssnacks af tørt rugbrød – det lækreste stop madspilds-påhit
Rugbrødschips’ene var virkelig et vellykket påhit.
Jeg nød en skål “chips” imens jeg læste krimi i det fri og chips’ene forsvandt som dug for solen. De smagte skønt til guacamole. “Chipsene” er perfekte til at “skovle” guacamole op med, 🙂
Hvad kan man servere rugbrødschips til?
“Chips’ene” smager også godt som snack med lidt flødeost, pestoog f.eks. laks. En perfekt forret snack eller som appetizer til gæster.
Nyd dem til studentergildet, som snack til drinks, som madbrød til suppe?
De kan også bare spises som mellemmåltid når du er lækkersulten og gerne vil spare lidt på kalorierne.
Rugbrødschips’ene mætter godt. For en gangs skyld kan du spise chips spækket med fibre.
Tænk man kan lave så lækre sager ud af “ingenting” – næsten.
Rugbrødschips er meget nemme at lave. Jeg fyldte vores kagedåser op med rugbrødschips. De vakte jubel hos vores eksamenslæsende søn.
Billederne her viser hvor nem arbejdsprocessen er. Forberedelserne tager max. et kvarter:
Sådan laver du rugbrødschips – se billederne her:
Går du ind for Stop madspild, vil du juble her.
Med rugbrødschips tryller du simpelthen en madvare om, som ellers bare – med stor sandsynlighed – var blevet smidt ud.
At resultatet ender som så stor en lækkerbisken, gør bare eventyret endnu bedre.
Sørg for at gemme dine rugbrødsrester. Orker du ikke lige at trylle en portion “chips” på dagen, så frys resten ned og lav en stor portion på én gang.
Rugbrødsnack’sene vil kunne holde sig minimum 1 uges tid, men tro mig, de er spist længe før. 😉
Jeg håber rugbrødschips’ene vil smage dig. Sæt gerne dit eget aftryk på dem, med dit yndlingskrydderi måske?
Bon appetit – så er der serveret. Rugbrødschips i helt rette Stop Spild Af Mad stil.
Prøv også disse chokorug, også lavet en rest rugbrød, bruschetta, øllebrød eller disse rugbrødscroutoner.
Få flere opskrifter du kan lave med gammelt rugbrød:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.