Trifli med mirabeller er en nem dessert med makroner og vaniljecreme. Denne mirabelletrifli er lavet med mirabellekompot, men den kan laves med blommer af alle slags.
Se lige en fin dessert i glas. Farven er så fin og smagen er frisk og god.
Mirabeller er syrlige og smager godt, selvom de er måske en smule syrligere end de store blommer.
Der kan være stor forskel på hvor søde/syrlige mirabeller er, så sukkermængden du skal bruge kan svinge.
Er mirabeller blommer og hvad er forskellen mon på mirabeller og blommer?
Mirabeller er små, runde blommer, der er lidt små i størrelsen end de store Victoria og Reine Claude blommer. De vokser vildt i skov og krat og der findes både gule, orange og røde mirabeller.
De søde små blommer kan spises som de er. Brug dem også gerne i kager og desserter, saft eller der hvor du ellers ville bruge blommer. Trifli som denne opskrift f.eks.?
Få tips til flere opskrifter med mirabeller og blommer nederst i dette indlæg.
Det er så lækkert at lave desserter med mirabeller. Netop fordi de syrlige mirabeller smagsmæssigt er en god kontrast til søde elementer i desserter.
Mirabellesmagen var rigtig god sammen med vaniljecreme og makroner, som jeg har brugt her.
Opskriften er rigtig nem og du finder den lige her:
Trifli med mirabeller – nem opskrift på mirabelle dessert
Ingredienser
- 3-400 gram mirabeller alle slags blommer kan bruges.
- 100-150 gram sukker smag til. Mængden du skal bruge, afhænger af hvor søde/sure dine mirabeller er.
- 1-2 tsk majsstivelse/kartoffelmel udrørt i lidt vand
- 2 tsk vaniljesukker
- 12 stk makroner
- 16 spsk vaniljecreme jeg købte en vaniljecreme, men du kan også bruge råcreme, kagecreme eller flødecreme
Sådan gør du
- Vask og udsten mirabellerne. Kog dem med sukker og vaniljesukker i ca. 15 minutter, til de er møre. Smag til med sukker undervejs, kompotten må godt være lidt syrlig. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Blend evt. Afkøl.
- Fordel 1-2 knuste makroner i bunden af hvert serveringsglas. Læg 1-2 spsk afkølet Mirabellekompot ovenpå og herefter lidt vaniljecreme/råcreme/kagecreme el. lign. Gentag herefter 2-3 gange, til du synes desserten er stor nok.
- Pynt evt. med lidt ekstra kompot og lidt makrondrys på toppen. Du kan også anrette mirabelletriflien i én stor skål. Stil triflien på køl til den skal serveres
Noter
Mirabelletrifli er en frisk syrlig dessert med makroner og vaniljecreme
Vi nød den lækre trifli i solskin på terrassen en varm sensommerdag. Her var desserten en dejlig svalende dessert i varmen.
God dessert til gæster. Vi og vores gæst var ihvertfald ret begejstrede for den lækre dessert. Den må du prøve.
Du kan sagtens forberede din trifli god tid i forvejen før gæsterne kommer. Makronerne bliver bare lidt bløde med tiden, men den smager rigtigt godt alligevel.
Har du ikke makroner, så kan du også bruge f.eks. ristede havregryn eller crumble drys imellem laget? Bare lige nogle ideer fra mig.
Jeg snød og brugte en karton færdig vaniljecreme. Hvis du gerne vil lave din egen creme, så er en trifli også super lækker med f.eks. råcreme, kagecreme, eller kagecreme med flødeskum.
Mirabelle kompotten kan du også bruge i disse lækre kagesnitter – få opskrift på blommesnitter her.
Jeg har serveret desserten i glas her, men du kan også anrette den i en stor skål. Den ser bare lidt festligere ud i portionsglas, synes jeg, men du bestemmer.
Nogle stænker også makronerne med f.eks. portvin i en trifli. Det kunne du jo også prøve at eksperimentere med?
Hvis du har mange mirabeller, så prøv også at lave mirabellegrød eller mirabelle marmelade.
Få flere opskrifter med mirabeller og blommer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.