Chokoladekage brownie i mikrobølgeovn

Vidste du, at du kan trylle den lækreste chokoladekage i din mikrobølgeovn på ingen tid?

En lækker sej brownieagtig chokoladekage, som overrasker og gør glad og som kan laves med minimale anstrengelser. Ingredienslisten er kort og kagen er både nem at lave og nem at købe ind til. Har du en mikrobølgeovn? Tja, så kan du altså have en kage på 14 minutter 😉DSC_0733Her kommer opskriften på:

Chokoladekage på 14 min. i mikrobølgeovn:

Chokoladekage brownie i mikrobølgeovn
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Chokoladekage brownie i mikrobølgeovn
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 75 gram smeltet smør
  • 1½ dl. hvedemel
  • 3 spsk. kakao
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 dl. grofthakkede mandler
  • 100 gram grofthakket chokolade
  • Tilbehør: Flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og tilsæt sukker og vanilje.
  2. Pisk æggene i.
  3. Bland mel, kakao og bagepulver og pisk det i æggesnapsen.
  4. Hak chokolade og mandler groft og tilsæt.
  5. Pensl et tærtefad med smør og hæld dejen i.
  6. Bag kagen ca. 12-14 minutter +/- ved lav effekt. Mærk efter undervejs. Når kagen føles gennembagt på toppen, men stadigvæk blød midt i, er den færdig.
  7. Mikrobølgeovne er forskellige, så tilberedningstiden kan variere. Kagen skal være som en blød brownie. Hvis du synes kagen er for klæg, giver du den bare lidt længere tid. 1 minut af gangen, ikke mere, så risikerer du at den bliver hård som sten.

DSC_0703Jeg ved, at der er forskel på hvor meget mikroovne varmer på “Lav effekt”: Vores nye mikrobølgeovn varmer kraftigere på lav effekt, end vores gamle, så derfor har jeg angivet tilberedningstiden til 12-14 minutter. Din ovn kender jeg jo ikke. Måske din kage skal have længere`/kortere tid? Begynd at tjekke kagen efter 10 minutter. Så går det ikke galt.DSC_0705Hvor er det NEMT og hurtigt at lave en chokoladekage i mikrobølgeovnen! Så farligt, rørende nemt at den kan laves med venstre hånd (næsten), så nem at du også snildt kan bikse en hurtig aftenkage sammen, selvom klokken er mange. FARLIGT fristende kage 🙂DSC_0732Din lækre chokoladekage brownie smager fortryllende som den er, men den smager endnu bedre med iskoldt flødeskum til. Den bliver sej, klæg og virkelig smagfuld. Smør, mandler og rigeligt chokolade. Det kan ikke gå galt med de ingredienser, vel?

Du vil kunne servere chokoladekagen til dessert eller som bestanddel på et kagebord. Servér gerne flødeskum eller vaniljeis til.DSC_0737Uha denne fristende mikrobølgeovns-kage lavede jeg før jul, dengang jeg kunne styre et kamera. Jeg kan ikke prale af at være blevet et nyt, sundere og bedre menneske i det nye år. Jeg kan bare ikke bage p.g.a.  mit brækkede kraveben og det er bestemt adfærdsregulerende. ;-)Til gengæld har vi stadigvæk mange julegodter tilbage. Dem prøver jeg så at få udryddet…Nogen skal jo kæmpe for den vigtige sag 😉

Snart vil jeg kunne bage en mikrobølgeovns-kage igen. Uha – den vil vel også kunne varieres tænker jeg? Hvad med en mikrobølgeovns-banankage? Hvad med en mikrobølgeovns-pæretærte?

Uha bagesæsonen skydes vist snart igang igen her på matriklen. Ideerne bobler og summer. 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 19. januar 2015 af 20:15- Svar

    Hvor ser den bare god ud.
    God bedring

    • Gitte Hansen 19. januar 2015 af 20:22- Svar

      Hej Jenny

      Tusind tak skal du have – og tak for din søde hilsen. Dejligt at høre fra dig igen 🙂
      Håber du har det godt
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar