Cremet mørbrad i flødesauce med tomat og hvidløgspesto

DSC_4641Man skulle tro det var løgn, men det kan faktisk lade sig gøre, på en halv time, at trylle sådan en  smuk lækker anretning her.

Klokken var 19 og ingen orkede at lave mad. Fastfood gad vi heller ikke. Jeg hev mig selv i gang i køkkenet og pludselig var der gang i en hurtig lækker anretning, som jeg da er nødt til at dele med jer. For den blev bare så GOD den ret! Overraskende uventet god!DSC_4600Der var en mørbrad i køleskabet, et glas hvidløgspesto i et køkkenskab, fløde, løg, champignon. Madlavning efter det forhåndenværende søms princip. Det er tit sådan jeg arbejder. Eksperimenterende brug af basisingredienser og lidt til.

Den var så nem, denne mørbradret, og så hurtigt færdig, at ikke engang pizzamanden ville kunne nå at fremstille en færdigpizza på samme tid, og jeg kan love jer, at mørbradretten smagte 1000 gange bedre end fastfood-alternativerne. 🙂DSC_4631

Det skal du bruge til Cremet mørbrad med fløde, tomat og hvidløgspesto:

Cremet mørbrad i flødesauce med tomat og hvidløgspesto
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Cremet mørbrad i flødesauce med tomat og hvidløgspesto
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 25 mins
Det skal du bruge:
  • 1 afpudset mørbrad
  • 1 løg
  • 1 glas champignon incl. væde (eller en bakke friske)
  • ¼ l fløde (gerne fedtfattig Milda)
  • 1 svinebouillonterning
  • 1 glas hvidløgspesto (eller anden pesto rød eller grøn?)
  • 1 bakke cocktailtomater
  • Tilbehør: Fuldkornspasta
Sådan gør du:
  1. Afpuds mørbraden og vend stykkerne i mel.
  2. Steg dem i lidt smør, 2-3 minutter på hver side.
  3. Mørbradbøfferne tages af panden.
  4. Svits løg, champignon og bouillonterning i lidt smør. Gem champignonvandet, hvis du bruger champignon fra glas.
  5. Tilsæt pesto. Skyl glasset, så du får det hele med.
  6. Rør godt.
  7. Tilsæt fløde og champignonvand.
  8. Skyl flødekartonen med lidt vand og tilsæt også det. Rør godt.
  9. Mørbradbøfferne lægges ned i flødesaucen og låget lægges på panden. Bøfferne simrer i saucen 15-20 minutter.
  10. Efter 10 minutter tilsættes cocktailtomaterne og steger med de sidste 10 minutter.
  11. Imens mørbradbøfferne simrer, koger du pastaen. Brug gerne fuldkornspasta eller frisk pasta
  12. Nu er mørbradbøfferne færdige. Møre og cremede.
  13. Smag saucen til med lidt salt og peber. Oh la la. Tænker hvis du har en smule hvidvin, ville det sikkert også have smagt godt som smagsafrunder? Måske jeg kunne have brugt en sjat hvidvinseddike?
  14. Anret mørbradbøffen på pastaen og pynt gerne med basilikumblade. For øjets skyld 😉

 DSC_4641

DSC_4610Du skulle bare SE mine køkkenskabe! De bugner af alskens dåser, bøtter, æsker og konserves. Jeg har et lager af det meste og således også i dag, hvor der skulle eksperimenteres i køkkenet på ingen tid og uden synderlig køkkenenergi.

Jeg fandt dette glas hvidløgspesto impulskøbt for flere måneder siden. Jeg prøvesmagte det. Hm hm, temmelig kraftig hvidløgsmag, men delikat. Kunne pestoen mon bruges i den hurtige mørbradret?DSC_4614

Ja det kunne den! men jeg tænker at du også sagtens ville kunne bruge grøn/rød pesto, hvis det er den type du har på lager? Måske du producerer din egen pesto?DSC_4622DSC_4632DSC_4640Familien var VILDE med denne ret. Vi elsker generelt mørbrad, og denne opskrift skal og VIL vi huske. Retten stryger direkte ind i Fastfood-kategorien som Familie-favorit.

Velbekomme 🙂

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Jørgen A poulsen 19. juli 2015 af 00:32- Svar

    Ja, det var en fantastisk oplevelse. Maden passer godt til en god gang rock, det var min pointe.

    Med vinlig hilsen

    Jørgen

    • Gitte Hansen 19. juli 2015 af 22:26- Svar

      Hej Jørgen
      Ja det har du ret i. Kan godt forestille mig at retten vil være god til rock, men til stille Lis Sørensen er den nu også fin. Dejligt retten smagte dig og at du havde en god koncert 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jørgen A poulsen 18. juli 2015 af 22:37- Svar

    Vi har lige indtaget denne fremragende ret. I denne forbindelse vil jeg høre om du og din familie var til AC/DC koncert i onsdags?

    Med venlig hilsen
    Jørgen A Poulsen

    • Gitte Hansen 18. juli 2015 af 22:53- Svar

      Hej Jørgen
      Det glæder mig – dejligt du synes om retten. Ja den ret er en rigtig lækkerbisken 🙂
      Næh vi var ikke til AC/DC koncert, var du? Vi var en tur i Norge, men læste godt om koncerten herhjemme. Håber det var en god oplevelse, hvis du var afsted 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Louise 15. maj 2013 af 10:36- Svar

    De havde ikke en hvidløgspesto og nu var det hvidløgssmagen jeg lige havde lyst til, så jeg købte en hvidløgsflødeost og det blev LÆKKERT!

    • Gitte Hansen 15. maj 2013 af 12:58- Svar

      Supergodt tip Louise. Tak for det. Det vil jeg huske. 🙂
      Uhm!
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Louise 14. maj 2013 af 13:35- Svar

    Jeg lavede denne ret igår og den er virkelig lækker! Tak for en inspirerende blog med opskrifter, som ALLE kan lave ud fra hvad der lige er i køkkenskabene 🙂

    I aften står det på rester af denne syndige ret og jeg glæder mig! 🙂

    • Gitte Hansen 14. maj 2013 af 16:08- Svar

      Hej Louise

      og tusind tak for din feedback. Dejligt du synes om opskriften.

      Jeg må indrømme at jeg blev temmelig forbavset over hvor lækker denne ret var, når man tænker på hvor simpel den er og hvor hurtig den er at bikse sammen. Du skal glæde dig! Mørbradretten smagte faktisk endnu bedre dagen efter 🙂
      Jeg vil snart lave en version med grønt eller rødt pesto. Hvilken type pesto brugte du?
      Hyggeligt med din hilsen og dejligt du har lyst til at kigge med her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar