Kalkunbryst på grill. Uhm her får du opskriften på et lækkert saftigt grillet kalkunbryst, der er nemt at lave.
I dag skal du høre om den lækreste – og nemmeste – grillret.
Grillet kalkunbryst med en sommerlig frisk marinade af citron, hvidløg og timian.
Du får opskriften på en skøn marinade, som du sagtens også kan bruge til koteletter, svinemørbrad eller kylling også.
Kalkunbryst, i sig selv, har en tendens til at blive lidt tørt under tilberedning, medmindre det pakkes ind i bacon eller fyldes med f.eks. flødeost.
En marinade med olie og citron, trænger ind i kødet og sikrer at det ikke tørsteger. Genialt!
Marinaden tilfører både fugt, men giver også god smag til kødet, der i sig selv er ret ferskt i smagen.
Forberedelserne til dagens kalkunbryst tager kun få minutter og resten af arbejdet lader du bare din grill – eller ovn om.
Den nemmeste menu i verden! Vi spiste en lækker pastasalat med grønt til – som heller ikke tager mange minutter at lave. Der er rigeligt med tid til at nyde solen. 🙂Du bliver overrasket over hvor saftigt og velsmagende kalkunbrystet bliver, selv med så enkel en marinade. Den vil lige være noget for dig, tror jeg.
Jeg kaster mig ud i at servere opskriften for dig lige her. Spring du bare på, også selvom du ikke har en grill. Kalkunbrystet kan sagtens laves i ovnen også.
Kalkunbryst på grill med marinade grillet kalkun – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 kalkunbryst på ca. 1 kg Du kan bruge kyllingebryst eller f´.eks. svinemørbrad til retten også
- 3 spsk olie al slags olie kan bruges
- Saften af ½ citron ca. 3 spsk
- 1 håndfuld frisk timian eller 1 spsk tørret. Andre krydderurter kan bruges
- 5 fed hvidløg
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
Marinade:
- Bland olie og citronsaft. tilsat timiankviste og friskpressede hvidløgsfed
- Tilsæt salt og hvidløgspeber (tilsæt rigeligt - kalkun er fersk i smagen)
Kalkunbryst:
- Vend kalkunbrystet godt i marinaden og lad det gerne marinere, jo længere jo bedre. Jeg lod det kun trække ½ time, og det smagte fint, men lad det gerne trække 2-3 timer.
- Læg kalkunbrystet på den varme grill og dryp resten af marinaden ovenpå.
- Grill kalkunbrystet ved indirekte varme ca. 20-25 minutter på hver side eller til en kernetemperatur på 70 grader. (jo større kalkunbryst, jo længere tid)
- Lad kalkunbrystet hvile nogle minutter før servering.
Noter
Kalkunsteg på grillen – er nemt at tilberede og det bliver saftigt og lækkert
Vi har friske krydderurter her i sommerhuset, så det er nemt lige at hente en håndfuld timian udenfor.
Timian er faktisk en staude, som kommer år efter år, og det er en genial lille køkkenhjælper. Den er frodig og kan faktisk blomstre også. Den dufter himmelsk på terrassen også.
Timian smager godt til de fleste retter synes jeg, og den er rigtig god i marinader.
Prøv f.eks. denne lækre sennepsmarinade med timian, perfekt til marinering af f.eks. svinemørbrad, kylling eller koteletter eller prøv den til lækre bagte rodfrugter
Grillsmagen blev god og intens og marinaden gjorde kalkunstegen saftig og frisk i smagen – saftig fedtfattig kalkun
Det var en total succes – og forberedelserne tog ingen tid. En genial grillmenu. Perfekt til både hverdag og fest – både din familie og dine gæster vil juble.
Vil du gerne slanke dig, er kalkunbryst faktisk et rigtigt godt bud, for der er jo intet fedt i kødet. Fedtfattig kalkun. Måske der så bliver plads til en grillpølse i kalorieregnskabet? 😉
Familien her giver retten vores allerbedste anbefalinger. Der var stor jubel omkring middagsbordet 🙂
Sådan laver du grillet kalkunbryst med marinade – se billederne her:
Grillet kalkunbryst er en nem og taknemmelig grillmenu.
Sommerlig, selvom retten vil smage lækkert hele året rundt. Måske du er grilltypen, der griller selvom du fryser om fødderne og bliver kold om næsen?
Vi griller mest om sommeren, men til gengæld griller vi så også næsten hver dag.
Vi ELSKER vores gasgrill, der er så nem. Genialt påhit, at man bare lige skal trykke på knappen. Vores grillintensitet er steget med 1000% siden vi fik gasgrill. Bare lige et tip til dig 🙂
Så er der serveret. 1 stk. grillet marineret kalkunsteg er klar til servering 🙂
Rigtig god sommer til dig.
Jeg føler mig som lykkens pamfilius over at have sommerferie nu, lige imens det gode vejr rammer. Måske du også er så heldig? Du kan tro, at jeg er taknemmelig og bruser over af sommerlykke. Nyder sommerdagene, som om de var sommerens sidste. Man ved jo aldrig, når man bor i det danske?
Har du lyst til at følge med i mine køkkeneksperimenter, min sommerhuslykke, Kallespam eller favoritlæsning her i ferien, så kig forbi bloggens FB-side, hvor du dagligt kan følge med. Vi nærmer os de 43.000 i “klubben” og der er også plads til dig 🙂
Velkommen til, hvis du kigger forbi for første gang. Hvis du er trofast dér, så tak for alle dine kommentarer og bidrag. Uden dig, ville det jo ikke være nær så sjovt 🙂
Få flere lækre opskrifter med kalkunbryst her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hejsa Gitte, Tak for alle dine gode og inspirerende opskrifter. På det sidste har jeg bagt dine rabarber- og bananmuffins, og de er bare super gode.
Dine opskrifter er nogle af de bedste jeg har mødt, ofte ikke så indviklede og meget velsmagende.
Vh. Annette