Grillet kalkunbryst med hvidløg, citron og timian marinade

  • Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian

Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianI dag skal du høre om den lækreste – og nemmeste – grillret.

Grillet kalkunbryst med en sommerlig frisk marinade af citron, hvidløg og timian. Skøn marinade, som du sagtens også kan bruge til koteletter, svinemørbrad, kylling eller hvad du nu ellers kan finde på?

Kalkunbryst, i sig selv, har en tendens til at blive tørt under tilberedning, medmindre det pakkes ind i bacon eller fyldes med f.eks. flødeost. En marinade med olie og citron, trænger ind i kødet og sikrer at det ikke tørsteger. Genialt!

Forberedelserne til dagens kalkunbryst, tager kun få minutter og resten af arbejdet lader du bare din grill – eller ovn om. Den nemmeste menu i verden! Vi spiste en lækker pastasalat med grønt til – som heller ikke tager mange minutter at lave. Der er rigeligt med tid til at nyde solen. 🙂Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianDu bliver overrasket over hvor saftigt og velsmagende kalkunbrystet bliver, selv med så enkel en marinade. Den vil lige være noget for dig, tror jeg 🙂

Jeg kaster mig ud i at servere opskriften for dig lige her:Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian

Grillet kalkunbryst med hvidløg, citron og timian marinade
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Grillet kalkunbryst med hvidløg, citron og timian marinade
Forfatter:
: Fedtfattige madretter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 3 pers
Det skal du bruge:
  • 1 kalkunbryst på ca. 1 kg
  • 3 spsk olie
  • Saften af ½ citron (ca. 3 spsk)
  • 1 håndfuld frisk timian (eller 1 spsk tørret)
  • 5 fed hvidløg
  • Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
  1. Rør marinaden sammen:
  2. Bland olie og citronsaft
  3. Plyndr timiankvistene og tilsæt.
  4. Pres hvidløgsfeddene og rør godt.
  5. Tilsæt salt og hvidløgspeber (tilsæt rigeligt - kalkun er fersk i smagen)
  6. Vend kalkunbrystet godt i marinaden og lad det gerne trække, jo længere jo bedre. Jeg lod det kun trække ½ time, og det smagte fint, men lad det gerne trække 2-3 timer.
  7. Læg kalkunbrystet på den varme grill og dryp resten af marinaden ovenpå.
  8. Grill kalkunbrystet ved indirekte varme ca. 20-25 minutter på hver side eller til en kernetemperatur på 70 grader. (jo større kalkunbryst, jo længere tid)
  9. Lad kalkunbrystet hvile nogle minutter før servering.

Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianVi har friske krydderurter her i sommerhuset, så det er nemt lige at hente en håndfuld timian udenfor.

Timian er faktisk en staude, som kommer år efter år, og det er en genial lille køkkenhjælper. Den er frodig og kan faktisk blomstre også? Den dufter himmelsk på terrassen også 🙂

Timian smager godt til de fleste retter synes jeg, og den er rigtig god i marinader. Prøv f.eks. denne lækre sennepsmarinade med timian, perfekt til marinering af f.eks. svinemørbrad, kylling eller koteletter eller prøv den til lækre bagte rodfrugterGrillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianGrillsmagen blev god og intens og marinaden gjorde kalkunstegen saftig og frisk i smagen. Det var en total succes – og forberedelserne tog ingen tid. En genial grillmenu. Perfekt til både hverdag og fest – både din familie og dine gæster vil juble 🙂

Vil du gerne slanke dig, er kalkunbryst faktisk et rigtigt godt bud, for der er jo intet fedt i kødet. Måske der så bliver plads til en grillpølse i kalorieregnskabet? 😉

Familien her giver retten vores allerbedste anbefalinger. Der var stor jubel omkring middagsbordet 🙂
Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian

Her ser du den nemme tilberedningsproces:

Grillet kalkunbryst er en nem og taknemmelig grillmenu. Sommerlig, selvom retten vil smage lækkert hele året rundt. Måske du er grilltypen, der griller selvom du fryser om fødderne og bliver kold om næsen?

Vi griller mest om sommeren, men til gengæld griller vi så også næsten hver dag. Vi ELSKER vores gasgrill, der er så nem. Genialt påhit, at man bare lige skal trykke på knappen. Vores grillintensitet er steget med 1000% siden vi fik gasgrill. Bare lige et tip til dig 🙂
Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timianSå er der serveret. 1 stk. grillet marineret kalkunsteg er klar til servering 🙂

Rigtig god sommer til dig.

Jeg føler mig som lykkens pamfilius at have sommerferie nu, lige imens det gode vejr rammer. Måske du også er så heldig? Du kan tro, at jeg er taknemmelig og bruser over at sommerlykke. Nyder sommerdagene, som om de var sommerens sidste. Man ved jo aldrig, når man bor i det danske?

Har du lyst til at følge med i mine køkkeneksperimenter, min sommerhuslykke, Kallespam eller favoritlæsning her i ferien, så kig forbi bloggens FB-side, hvor du dagligt kan følge med. Vi nærmer os de 17.000 i “klubben” og der er også plads til dig 🙂

Velkommen til, hvis du kigger forbi for første gang. Hvis du er trofast dér, så tak for alle dine kommentarer og bidrag . Uden dig, ville det jo ikke være nær så sjovt  🙂
Grillet kalkunbryst med marinade af citron, hvidløg og timian

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Annette Ankler 6. juli 2017 af 10:31- Svar

    Hejsa Gitte, Tak for alle dine gode og inspirerende opskrifter. På det sidste har jeg bagt dine rabarber- og bananmuffins, og de er bare super gode.
    Dine opskrifter er nogle af de bedste jeg har mødt, ofte ikke så indviklede og meget velsmagende.
    Vh. Annette

    • Gitte Hansen 6. juli 2017 af 10:42- Svar

      Hej Annette
      Ej hvor lyder det bare godt. Jeg blev rigtig glad for din tilbagemelding, det var vel nok sødt af dig.
      Så dejligt du synes om opskrifterne og kan finde inspiration. Så dejligt at høre 🙂
      Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar