Lækker nem moussaka med kyllingekød, pølser, grønt og fløde

DSC_9543

Der er liv i bagenørden. Der er liv i bibliotekaren. Det går får fulde gardiner derudaf i arbejdslivet, men mad spiser vi heldigvis også. 🙂 I dag skal du høre om den lækreste kyllingemoussaka som vi spiste i går. Samtidig er det også en debut for den nye kategori på bloggen “Mad til 2 dage”.

Vi ELSKER nemlig mad til to dage her i huset, især på dag 2, hvor man kan komme rigtigt nemt omkring aftenmenuen. Det gør ikke det fjerneste, især ikke når man har et fuldtidsjob der trækker tænder ud. Fint med hviledage i køkkenet hver anden dag. Er sikker på du også kan bruge det? 😉

Ingredienslisten til den lækre kyllingemoussaka er lidt lang, mest fordi jeg lige brugte moussakaen som anledning til at “få ryddet lidt op” i grøntsagsskuffen. Jeg elsker jo at bruge masser af grønt i mine retter og får tit sneget rigeligt ind. Grøntssagsskuffen bærer lidt præg af at jeg arbejder meget, sjældent får købt ind og sjældent får brugt de madvarer jeg har fået købt. Derfor, laves der mad fra bunden, så skal der i den grad bruges af de madvarer der er på vej til at dø. Stop madspild går jeg jo stadig ind for 😉

Du bruger jo bare de grøntsager du har, pluk, fjern eller tilføj gerne til ingredienslisten. 
DSC_9516
500 gram hakket kyllingekød

1 pakke bacon

6 pølser

4 løg i tern

5 porrer i skiver

1 rød peberfrugt

5 gulerødder

5 fed hvidløg

4 hønsebouillonterninger

3 dåser flåede tomater/tomatsauce

1 dåse tomatkoncentrat

2 kilo kartofler i skiver

2 spsk. oregano.

½ liter piskefløde

Salt/peber.

1½ kogende vand

Evt.: 100-150 gram ost i skiver

Ja suk, ingredienslisten ser jo uoverskueligt lang ud og det fremgår, at der ikke engang er aubergine i retten. Skal der mon være det før man kan kalde retten moussaka for moussaka?

DSC_9534

Sådan laver du kyllingemoussaka med grønt, pølser og fløde. 

Klip bacon i småstykker og svits sammen med løg, hvidløg og bouillonterninger. Svits kødet heri.
DSC_9517 Imens kødet steger, snitter du grøntsagerne. DSC_9521Når kødet har skiftet farve tilsættes grøntsagerne. Tilsæt 3 dåser flåde tomater, eller som jeg, det største glas tomatsauce du kan købe i Lidl. Skyl glasset, så du får det sidste tomatsauce med.
DSC_9525 Tilsæt tomatsaucen og herefter kogende vand. Lad saucen simre lidt. DSC_9528 Tilsæt oregano og fløde . For en gangs skyld brugte jeg rigtigt piskefløde. Undtagelsesvist havde vi ren piskefløde. Jeg drømte om ris a la mande forleden, men tiden er knap i hverdagene, så fløden blev konverteret til moussaka.DSC_9532 Tilsæt fløden og jævn herefter tomatsaucen. Tilsæt pølser i skiver. Smag tomatsaucen til. DSC_9533Imens tomatsaucen simrer færdigt, skræller og snitter du kartoflerne. Hiv gerne en køkkenmakker med i køkkenet til det grove skrællearbejde og brug gerne din køkkenmaskine, til at snitte, hvis du er så heldig at have et snitteaggregat til din maskine. DSC_9535Fyld dit bedste aluminiumsfad med skiftesvis kartofler og tomatsauce.
DSC_9537 Der bliver en kæmpe portion, og måske din portion fylder så meget, at du skal have to fade i brug?

Skær evt. lidt at “familieosten” og læg på toppen. Gratineret ost  på toppen af moussaka hører sig næsten til og det smager godt! 🙂DSC_9540Der går mange osteskiver til så stort et moussaka-fad!
DSC_9541

Sæt moussakaen i ovnen på 175 grader varmluft i 1½ time. Ja rimeligt lang tilberedningstid, men tænk på, at du sparer tid på dag to jo 😉DSC_9542Så er der serveret. Uhm! Skøn smag og man kan vel nok tydeligt smage at der er brugt rigtigt fløde! Pølser og kyllingekød i kombination er også rigtigt godt og peberfrugt og porrer giver en god kontrast.

Det kan godt være at proces og indkøbsliste virker uoverkommelig, men i dag har vi nydt en lækker nem middag på dag to og der har været frokostbøtter til flere i familien i to dage. Billigt nemt og lækkert familiemad og en virkelig smagfuld ret. Anstrengelserne på dag 1 er sliddet værd! 😉

DSC_9545

Rigtig god fornøjelse!

4 Kommentarer

  1. A + K = ♥ 20. november 2013 af 16:02- Svar

    Årh, det må laves en dag!

    – Anne

    • Gitte Hansen 20. november 2013 af 21:17- Svar

      Ja den ret skal du da prøve at lave. Superlækker ret.
      God fornøjelse

      Mange hilsner
      Gitte

  2. Christina 16. november 2013 af 20:02- Svar

    Hold da op hvor ser det lækkert ud :)! Endelig en opskrift UDEN aubergine 😀 jeg har altid ville lave det men er ikke vild med dem 😉

    Har lige nogle måske lidt dumme spørgsmål 🙂

    Når du skriver jævner, er det så bare mel og vand/mælk eller :)? Og hvilken køkenmaskine bruger du til at snitte? Jeg laver tit retter med skivet kartofler og det tager SÅ lang tid med 2 kg kartofler i hånden Hehe 🙂

    Håber ikke det lyder alt for dumt :)! Knus herfra og god weekend til dig og din familie 🙂

    • Gitte Hansen 16. november 2013 af 21:46- Svar

      Hej Christina.

      Tak for din hilsen, dejligt at høre fra dig 🙂

      Ja jeg synes faktisk at moussakaen blev rigtig lækker, også uden aubergine, men om man egentlig kan kalde retten moussaka uden aubergine, er vist tvivlsomt? Pyt! Uanset hvad vi kalder den, så blev retten virkelig lækker, og vi havde mad nok til 3 dage. Skønt! 🙂

      Der er ingen dumme spørgsmål, så bare fyr løs. Jeg laver jævning af mel og vand, som jeg sier i. Jeg har en Kenwood Major med et snitteaggreat til. Jeg bruger faktisk ikke min køkkenmaskine helt så meget, men når jeg endelig bruger den, påskønner jeg den virkelig, som f.eks. når jeg skal snitte 2 kg kartofler 😉

      Rigtig god fornøjelse med din “moussaka” 😉

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar