Lækre sprøde luksus kokosmakroner med marcipan

DSC_4016Hvad siger du? Er det ikke på høje tid, at der kommer nogle lækre kager på bloggen snart? Hvad siger du til lækre sprøde kager med marcipan?

Dagens marcipankage bliver kokosmakroner med marcipan. Jeg har længe haft dem i tankerne og da jeg fik tilsendt en lækker marcipan-gave fra Odense Marcipan var der jo ligesom ikke noget at betænke sig på.

Vidste du, at kokosmakroner er de hurtigste kager i verden? Fra tanke, til færdig sprød kage går der 20 minutter. TYVE MINUTTER! Uha hvilken fristende tanke, at der så hurtigt kan være kage til eftermiddagsteen/aftenkaffen? Allerførst får du lige en opskrift på kokosmakroner i classic version, med smør og chokolade og hér en variant uden smør, altså endnu mere classic

Jeg iler med at bringe dagens opskrift på kokosmakroner med marcipan. Marcipanen gør dem lige en tand mere delikate, lidt mere “konfektagtige” i konsistensen. Sig mig, er der overhovedet nogen kager som marcipan ikke gør noget godt for? Nej vel?DSC_4027

Her kommer opskriften på kokosmakroner med marcipan: 

Lækre sprøde luksus kokosmakroner med marcipan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækre sprøde luksus kokosmakroner med marcipan
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: Ca, 24 stk
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 175 gram revet marcipan (eller mere, du kan sagtens bruge en halv pakke dvs. 250 gram)
  • 300 gram kokosmel
  • 250 gram sukker.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Brug røremaskine eller el-pisker.
  3. Tilsæt kokosmel
  4. Rør godt
  5. Riv marcipanen og tilsæt.
  6. Sæt små kokostoppe på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og form små spidse trekanter
  7. Bag kokosmakronerne i ovnen i 7-10 minutter. Hold skarpt øje med dem, pludselig går det stærkt.
  8. Lad kagerne køle lidt af på bagepladen, før du evt. flytter dem over på en bagerist. Hvis du løsner dem for hurtigt, er de alt for porøse, og du kan risikere de flækker/hænger i. Fortvivl ej, når kagerne er afkølet bliver de faste, sprøde og knasende lækre.

Sæt små kokostoppe på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og form små spidse trekanter.DSC_4009Elsker når sollyset driller og spiller på mine fotos! Fedt når man endelig fanger en solstribe! Det sker alt for sjældent!
DSC_4007Der bliver to plader kokosmakroner og du kan sagtens bage to bageplader af gangen, hvis du bruger varmluft. Bruger du ikke varmluft skal ovntemperaturen være 175 grader.
DSC_4015Jeg fyldte kagedåserne op og tog disse kager med på familiebesøg. De vakte jubel og der var rigeligt kager nok til at mætte mange slikmunde. Skal du huhej bruge en portion lækre og meget hurtige kager, kunne kokosmakroner være et godt bud. Fortæller dit barn meget sent…”jeg skal forresten have kage med i morgen…” så er det kokosmakroner du skal bage.

Skal du lige pifte kokosmakronerne det sidste op, så prøv at pensl bunden med chokolade og lad dem tørre. Uhm sådan en marcipankokosmakron med chokoladebund, så kommer man vist ikke højere op på kokosmakron-himlen! 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine kokosmakroner. Måske et kommende weekend projekt? Tusind tak til Odense Marcipan for den lækre marcipan-gave. Den blev jeg rigtigt glad for. Det var på mange måder sødt af jer  <3
DSC_4019

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Dorthe Andersen 19. marts 2016 af 00:23- Svar

    Kæe Gitte ⭐️
    Hvor var det sjovt at finde dig her og din superskønne blog som jeg har haft stor glæde af ❤️
    Desuden har jeg jo været så beriget med at have dig som bibliotekar på mit pædagogstudie i årerne 2004 – 2008 ? og min datter ligeså senere
    Du var og er et fantastisk menneske Gitte ❤️
    Kram fra Dorthe

    • Gitte Hansen 20. marts 2016 af 21:01- Svar

      Hejsa Dorthe

      Sikke da en skøn hilsen fra dig. Fik da helt klump i halsen. Sikke flotte ord. Heldige mig – med så gode minder om dig og din datter og alle de andre skønne unge mennesker jeg fik lov at møde på seminariet. Det var en skøn tid, som jeg ikke ville have været foruden. Håber du har det godt og trives – og håber da at vores veje krydses igen end dag. Jeg arbejder på Hovedbiblioteket nu – så kig gerne forbi – det ville glæde mig usigeligt 🙂
      Tusind tak for din hjertevarme besked – den gjorde mig så glad
      Megataknemmelige hilsner
      <3 Gitte <3
      P.S.: Hils din søde datter <3

  2. Pia Andesen 7. april 2014 af 20:06- Svar

    Jeg afprøvede dine luksus kokosmakroner i går…De var super nemme at lave og blev super gode. Jeg dyppede med i mørk chokolade <3 Manden sagde : De smager jo ligesom bagerens! Det har næsten været nødvendigt at sætte lås på kagedåsen.

    • Gitte Hansen 7. april 2014 af 21:06- Svar

      Hej Pia

      Supergodt at høre 🙂
      Ja når man har prøvet at bage dem én gang undres man over hvor let det er og hvorfor man dog ikke har bagt dem selv hver gang. Ja de smager jo ligesom bagerens, eller bedre næsten 🙂
      Slipper kagerne op må I da bare bage en ny portion, hvor svært kan det være 😀
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar