Pæretærte med ingefær og mandler – SÅ nem og lækker

  • Pæretærte med ingefær og mandler - SÅ nem og lækker

Åh – hvor er jeg altså bare en heldig kartoffel! Bager kager på livet løs og hvis jeg ikke selv kan få ideer nok, er jeg så heldig, at søde bloglæsere kan finde på at sende gode kagetips til mig.

bloggens Facebook-side fik jeg forleden en lækker opskrift tilsendt af søde Karen. En opskrift på en lækker æblekage, toppet med nødder og knuste makroner på toppen. Opskriften har fulgt Karen i årevis, og jeg kunne tydeligt se på billedet, hvor slidt den er blevet med årene.

Slidte familie-opskrifter er bare de allerbedste! Gennemprøvede, gennemtestede – familiehits og ægte køkkenklassikere. Pæretærte med ingefær og mandler - SÅ nem og lækkerJeg fik lov til at “lege” med Karens opskrift. Den originale var med æble/banan og kanel, men jeg afprøvede i weekenden i stedet en en variant med pærer og halløj en lækkerbisken. Jeg dristede mig til at tilsætte lidt vanijesukker og stødt ingefær i stedet for kanel, men ellers er Karens opskrift 100% bevaret. Det var dog den nemmeste pæretærte jeg nogensinde har bagt og samtidigt også SÅ sprød og lækker. Dejen er rørt sammen på få minutter og tærten er genial, for frugten kan udskiftes helt efter eget valg, afhængigt af hvad der er på lager i din have eller i din frugtskål. Brug gerne overmoden “runken” frugt, den er sødest og så kan du samtidigt “Stoppe madspild”. Genialt 🙂

En totalt perfekt sommertærte, der også vil smage godt med vinterfrugt. Tærten er hurtig at lave, hvis du får uventede gæster, men den vil også gøre sig godt på et fornemt kage- eller dessertbord. Pæretærte med ingefær og mandler - SÅ nem og lækker

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Pæretærte med ingefær og mandler - SÅ nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pæretærte med ingefær og mandler - SÅ nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 4-5 pærer, gerne brune og overmodne
  • 1½ dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 gram smeltet smør
  • Drys: 1 håndfuld grofthakkede mandler og perlesukker
  • Tilbehør: vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i mikrobølgeovnen.
  2. Bland alle de tørre ingredienser og rør godt.
  3. Rør det smeltede smør i, dejen kan fint røres blot med ske. Rør til dejen hænger sammen som en kugle (brug evt. hænderne til at ælte med).
  4. Vask og skræl pærerne. Hvis skrællen er fin, behøver du ikke skrælle pærerne.
  5. Skær pærerne i småstykker og fordel dem i et lille tærtefad (ca. 25 cm. i diameter)
  6. Fordel dejen på på toppen af pærerne. Du kan udrulle dejen med kagerulle eller blot nøjes med at presse små dejkugler flade med hænderne, og så lægge på toppen.
  7. Drys grofthakkede mandler på toppen og drys med perlesukker
  8. Bag pæretærten ca. 25-30 minutter v. 150 grader varmluft

Det var da virkelig bare den nemmeste dej. Tørre ingredienser og smeltet smør. Voila!

Tærten bliver sprød på toppen, knasende faktisk og kombinationen af pærer og ristede mandler og smør og sukker og…..Sikke da en skøn tærte og at forberedelserne er klaret på et kvarter, gør jo bare historien endnu bedre. 🙂

Jeg er Karen vældigt taknemmelig og vil sende hende en god og kærlig tanke, hver gang jeg bager tærten fremover. Tak Karen <3

Glæder mig til at afprøve forskellige varianter, selvom jeg lurer lidt på originalen med æbler og banan i forening med kanel. Går det mon an sammen? Hm, hm. Måske den alligevel skal prøves en dag, når nu Karen er så vild med den?

Hvis du vil prøve Karens oprindelige originale opskrift, så skal du tilsætte 1 banan, 4 æbler og 1 tsk kanel i stedet for pærer, men ellers følger du bare opskriften ovenfor. Hvo intet vover, intet vinder?

Pæreversionen får ihvertfald tommel-op hér  – sikke dog en lækkerbisken 🙂
Pæretærte med ingefær og mandler - SÅ nem og lækkerVi spiste en god klat creme fraiche til pæretærten og for filan, hvor var den lækker, lige da den kom sprød og knasende ud af ovnen! Får I ikke spist hele tærten samme dag, skal den helst lunes i ovn, inden den serveres igen, da den ellers vil blive ret blød.

Kagen vil helt sikkert blive meget mere pæn, hvis du ruller dejen glat ud. Måske du allerede har luret, at jeg lidt er “quick-and-dirty-typen” når det kommer til bagværk? Jeg er f.eks. ikke storfan af udrullede deje, og dropper derfor gerne kagerullen til fordel for et par flade hænder, der kan presse dejen flad. Sådan er vi jo sikkert ret så forskellige? Du bestemmer – kagerulle eller ej.

Ovnen vil “glatte” dejen ud, når smørret smeltes, så det er ikke den store ulykke, hvis dejen ser ret “bumlet”ud (siger quick-and-dirty-typen 😉

Her et tip til dig om den lækreste og nemmeste pæretærte – med en lille ekstra hilsen til dig fra søde Karen. <3

Elsker bare gode, skønne kagetips.

Har du også et godt kagetip, du gerne vil dele, så skriv en lille hilsen med opskriften herunder. Jeg – og dine medlæsere her – vil være dig vældig taknemmelig 🙂
Pæretærte med ingefær og mandler - SÅ nem og lækker

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 20. august 2017 af 16:39- Svar

    Hej Gitte
    Den skal prøves.
    Jeg tænker, at klump metoden giver flere sprøde kanter, win -win

    • Gitte Hansen 20. august 2017 af 20:43- Svar

      Uhm Jenny – tak for dine altid positive kommentarer. Håber pæretærten vil smage dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar