Pebernødder med ekstra krydderi – smagfulde, sprøde og lækre

  • Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækre

Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækreAltså hvor mange pebernøddeopskrifter kan der mon være på en madblog? I hundredvis eller? Stopper hun da aldrig hende Bagenørden? 😉

Næh julesmåkagebagnings-kilden er vist uudtømmelig. I dag bliver der nemlig tilført endnu en pebernøddeopskrift til samlingen. 🙂

Lækre, sprøde, knasende pebernødder og dem du skal høre om i dag, er med ekstra krydderi. Jeg synes nemlig godt at pebernødder kan blive for anonyme i smagen. Dette er der rådet bod på her, hvor pebernødderne har fået et ekstra “skud” krydderi. Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækreFaktisk er krydderimængden fordoblet i disse pebernødder og er du fan af godt krydrede småkager, vil du elske disse. Jeg bruger sort peber, når jeg bager pebernødder, og den har jeg dog været lidt forsigtig med. Jeg har kun brugt ½ tsk, men bruger du hvid peber, kan du roligt gå op på 1 tsk.

Jeg er ikke fan af den smag der er i hvid peber, og derfor bruger jeg sort, men du bestemmer jo helt selv – sort eller hvid og hvilken mængde.

Som jeg skrev på Facebook, så bagte en af mine gode kolleger pebernødder forleden efter en af mine opskrifter på bloggen. Han valgte denne opskrift på Julens Bedste pebernødder.

Wow hvor blev det altså nogle flotte pebernødder han fik lavet: små, fine og kuglerunde. Kollega-Jørgen er meget grundig og omhyggelig når han triller pebernødder. Det var ret tydeligt. Der var intet “quick-and-dirty” over disse.Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækreJørgen fortæller at pebernødderne skal være SMÅ når de trilles og at det er jo slet ikke er så svært, når blot man triller tynde “dej-pølser” ud først og laver dem helt samme størrelse. Anstrengelserne bærer frugt, for pebernødderne bliver så flotte, næsten som hvis de var lavet på maskine. Nok til at alle imponeres og spørger: “Er de virkelig hjemmelavede”?

Indrømmet. Kollega-Jørgen har meget mere pebernødde-tålmodighed end jeg og jeg videregiver dig hermed Jørgens tips: lav gerne pebernødderne så små som muligt og tril dem gerne fint runde, hvis du vil imponere dine gæster – eller dine kolleger måske? 🙂Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækreMine pebernødder her kunne sagtens have været reduceret til det halve i størrelsen, så gør du endelig bare det, når du skal i gang med trilleriet.

Det var en god ide at fordoble krydderimængden i pebernødderne, det kan de nemlig sagtens bære. Her i huset elsker vi dem og jeg tog en kæmpe fyldt kagedåse med ind på biblioteket, da jeg havde fødselsdag i mandags. Der bliver MANGE pebernødder ud af denne portion og det var helt perfekt, for når vi er 75 kolleger, så skal der alligevel nogle til.

Efterhånden er det vist ved at være en tradition, at jeg deler pebernødder ud på min fødselsdag. Det er da også en stor glædesdag på jobbet, for vi er hele 3 fødselarer der fylder samme dag. En skøn dag 🙂Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækreSikke en masse indledende snak. Måske du bare har lyst til at spole videre til opskriften? Den kommer her 🙂

Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækre
Forfatter:
: Jul hos Bagenørden
: Brød og kager
Portioner: Min. 100
Det skal du bruge:
  • 2 dl sukker
  • 100 gram smør
  • 1 æg
  • 5 dl hvedemel
  • ⅛ tsk hjortetaksalt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • ½ tsk sort peber (eller 1 tsk hvid peber)
  • Evt. 2-3 spsk sirup
Sådan gør du:
  1. Rør sukkereret med det bløde smør og rør herefter ægget i. Brug gerne køkkenmaskine
  2. Bland hjortetaksalt og krydderier med hvedemelet og rør det i
  3. "Saml" dejen med sirup.Tilsæt 1 spsk. sirup af gangen, til dejen hænger sammen. Ælt gerne dejen med hænderne til sidst.
  4. Tril lange tynde dejpølser og skær små kugler med kniv.
  5. Tril små pebernødder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver ikke meget, så de kan godt ligge ret tæt.
  6. Bag pebernødderne 7-9 minutter v. 150 grader varmluft. Jo mindre dine pebernødder er, jo kortere bagetid. Kagerne er færdige, når de er mørke og sprøde.
  7. Lad pebernødderne afkøle på bagepladen. De bliver sprøde, når de er helt kolde og kan puttes i en kagedåse, når de er afkølet helt.

Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækreSprøde, lækre pebernødder med rigeligt krydderi. Knasende sprøde og fyldt med julet smag. De når ikke kollega-Jørgens pebernødder til sokkeholderne, hvad angår størrelse, men fine var de, både i form og smag.

Jeg synes ellers, at mine pebernødder var rigtigt små, da jeg lagde dem på bagepladen, men efter bagning eksploderer de på forunderlig vis altid. Pyt. I forhold til julefred, julehygge og den gode julestemning betyder størrelsen på pebernødderne slet ingen verdens ting.

Skønne pebernødder er det og jeg håber du vil synes om disse med ekstra krydderi. Juleduften der breder sig i huset er så fin og fyldt med julestemning. Uhm 🙂

Et fad knasende, sprøde pebernødder er klar til dig. Måske du stadigvæk mangler at bage julens første portion? No problem! Man kan snildt nå at bage flere portioner, før juledagene rigtigt rammer. 🙂Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækreJulekager er også rigtigt fine at tage med på julevisitter, som en lille og sød værtindegave, så lav endelig gerne rigeligt med julesmåkager. Køb en fin kagedåse og vær den glade giver i julemåneden 🙂

Rigtig god fornøjelse med julebageriet og glædelig jul til dig 🙂 Pebernødder med ekstra krydderi - smagfulde, sprøde og lækre

Mere inspiration

Læg en kommentar