Kransekagekonfekt. I dag får du opskriften på nem og lækker kransekage konfekt. Seje, søde, lækre kransekagetoppe af marcipan.
Uhm – kransekonfekt er det bedste i verden. Jeg elsker, elsker, elsker det og kunne jeg spise det til morgen- middags- og aftensmad, så gjorde jeg det.
Faktisk er det også det nemmeste i verden at lave kransekagekonfekt selv. Man behøver jo heller ikke kun lave og servere det til nytårsaften?
Et stykke kransekagekonfekt vil være perfekt at servere til kaffebordet eller som dessert efter en god middag?
Lav en portion og frys ned. Kransekagekonfekt bliver nemlig endnu bedre af at komme en tur i fryseren.
Tro mig, det vil vække jubel, hvis du serverer en portion.
Du skal kun bruge få ingredienser, når du laver kransekage og formen bestemmer du jo helt selv.
Kransekagen kan laves som toppe eller som kransekagestænger. Få inspiration til flere opskrifter nedenfor.
Ønsker du lidt ekstra luksus, så kan du smelte lidt chokolade og smøre under bunden, men strengt taget behøves det ikke.
Men åh det skønne chokoladeknæk, når du tager en bid!
Chokoladesmagen klæder også bare marcipanen så godt, så tøv du ikke med at smelte lidt chokolade til din kransekage.
Put gerne en ristet hasselnød på toppen. Du kan også bruge kandiserede bær, hvis du er til den slags eller dekorere med noget helt tredje? Du bestemmer. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Kransekagekonfekt – opskrift på nem kransekage

Ingredienser
- 250 gram revet marcipan
- 1-2 æggehvider
- 60 gram flormelis
- Bund: evt.: 75 gram smeltet mørk chokolade kan udelades
- Pynt ca. 25 hasselnødder kan erstattes af kandiserede bær
Sådan gør du
- Riv marcipanen groft

- Rør én æggehvide i først og vend flormelis'en i til sidst. Rør nu massen godt og tilsæt evt. den sidste æggehvide. Massen skal have sådan en konsistens, at den kan sprøjtes ud med sprøjtetylle

- Er kransekagemassen for fast, så lun den 15-20 sekunder i mikroovnen. Er massen lidt for blød, så tilsæt lidt ekstra flormelis

- Put massen i en sprøjtepose og brug en tylle til at sprøjte massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Min tylle er på 16 mm - men en mindre/større kan sagtens bruges.
- Har du ikke en tylle, kan du sagtens forme almindelige kransekagestænger. Dyp evt. fingrene i flormelis, hvis du synes massen klistrer for meget. Sæt gerne en hasselnød på toppen (eller cocktailbær måske?). Kagerne flyder ikke meget ud

- Bag kransekagerne midt i ovnen i 8-10 min. v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm. ovn). Hold øje, de må ikke blive for mørke, kun let gyldne i kanten. Sæt gerne 2 bageplader ovenpå hinanden, så undgår du de bliver for mørke under bunden.
- Lad kransekagerne afkøle helt, før du evt. pensler med smeltet chokolade (den smeltes nemmest i mikrobølgeovn: 10 sekunder af gangen - rør godt og fortsæt med 10 sekunder, til den er smeltet helt)

- Opbevar kransekagekonfekten i en tætsluttende beholder. Kransekagerne kan også fryses, men så skal du vente med at putte chokolade på.

Noter
Konfekt af kransekage – de nemmeste lækreste kransekagetoppe du kan lave. God til kaffe og som dessert
Hold godt øje i butikkerne, når der er marcipan på tilbud. Det eneste minus med kransekagekonfekt er jo nemlig, at det er ret dyrt at lave, hvis du skal købe marcipan til fuld pris.
Nogle gange kan man være heldig at butikkerne sælger ud (lige efter jul især).
Køb marcipan, når det er på tilbud og frys ned. Marcipan kan nemlig holde sig længe i fryseren, så slå til, når der er billige kup i farvandet.
Jeg brugte ½ pakke (200 gram) til denne portion og det rækker langt. Kransekage er meget sødt, så 3-4 stykker pr. mand kan fint række.
Mon ikke også denne hjemmelavede marcipan vil kunne bruges til kransekagetoppene? Det må vi prøve.
Vær dog lige opmærksom under bagningen, for det er kun få sekunder der afgør om kransekagerne har fået for meget.
Pludselig svitses spidserne. Der er meget sukker i kransekagemassen, og det er derfor den nemt bliver for mørk. Hold et vågent øje.
Et snedigt trick er, at bage kransekonfekten på to bageplader. Så undgår du nemlig, at de bliver for mørke under bunden.
Små, fine kager på ingen tid og arbejdsprocessen er faktisk rigtigt nem. Billederne her viser hvordan:
Sådan laver du kransekagekonfekt – se billederne her:
Mon ikke du har fået blod på tanden og har fået lyst til at servere hjemmelavet kransekagekonfekt næste gang?
os os laver vi altid kransekagen selv og det er alle anstrengelser værd, også selvom de er få.
Her i huset er vi ikke i tvivl.
Den hjemmelavede kransekagekonfekt smager SÅ meget bedre end den færdigkøbte, selv bagerens.
Jep det passer! Jeg ved ikke hvad bagerne putter i, måske de tilsætter noget ekstra for at få marcipanen til at strække?
Hjemmelavet er bare bedst. Sådan er det, så spring du bare på at bage en portion af disse.
Vi giver hermed kransekagekonfekten vores allerbedste anbefalinger 🙂
Prøv også disse petit fours med cocktailbær. Skal du kun bage en lille portion, så kan du bage kransekage i airfryer. Prøv også disse nougat medaljoner – kransekage med nougat er nemlig også lækkert. 
Få flere lækre opskrifter på hjemmelavet kransekage her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.









Jeg har nu altid kommet chokolade i bunden, inden jeg har frosset kransekager ned, og det har fungeret fint? Tusind tak for din hyggelige og inspirerende blog, som jeg følger flittigt. Kh Hanne
Hej Gitte
Ofte bliver kransekage mere saftig af en tur i fryseren.
Hej Gitte og andre Jeg har stået med rivejernet og marcipan. Fedtet og besværligt, synes jeg. Så jeg gør med marcipan, som jeg gør med gulerødder, løg, nødder, chokolade og hvad jeg ellers skal rive/hakke til mad og kager: det kommer en tur i hurtighakkeren, det tager 10 sekunder, så er det hakket fint, eller groft hvad man nu vil. Til nytår lavede jeg faktisk hele kransekagemassen i min blender. Hurtigt og effektivt?? Og den slags løsninger er lige mig?. Hvorfor gå uden om, når man kan hoppe over (og man ikke går på kompromis med kvalitet og smag, selvfølgelig)… Læs mere »