Æggemuffins. <3 I dag får du opskriften på lækre muffins med æg, feta, skinke og grøntsager.
Æggemuffins er skønne og nemme at lave. De er taknemmelige små “Stop Madspilds”-muffins. Man kan nemlig bruge lige de ting du har på lager i sit køleskab.
Muffins’ene er perfekte til brunch, som frokost eller serveret som hovedmåltid med godt brød og en grøn salat til.
Har I nogle muffins tilbage, smager resten godt i madpakken dagen efter. Jeg havde feta, rødløg, skinke og peberfrugt på lager og så dryssede jeg lidt sesamfrø på toppen.
Det gav en fin sprød smag og er faktisk vældigt dekorativt, synes du ikke? 🙂
Æggemuffins’ene er nemme og billige små æggekage-fiduser. Det er virkelig smart, at man kan bruge lige de ingredienser man har på lager.
Jeg overvejede også at tilsætte majs og gulerodstern, men så ville muffins’ene måske blive for fyldte? Det må blive en anden god gang 🙂
Du får opskriften på æggemuffins’ene her.
Opskriften kan dog fint varieres efter hvilke råvarer der er sæson for og hvad der lige er i din egen lagerbeholdning derhjemme 🙂
Æggemuffins med skinke og feta – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 8 æg
- 3½ dl mælk kan erstattes med surmælksprodukt
- Peber. Vær varsom med salt, da fetaost er ret salt
- 1 peberfrugt kan erstattes med andet grønt
- 1-200 gram skinke i tern kan erstattes med andet kødfyld eller bacon
- 2 rødløg i tern
- 200 gram fetaost ca. Du kan bruge mere/mindre. Du kan bruge revet ost i stedet
- Drys: sesamfrø eller solsikkekerner
Sådan gør du
- Pisk æg og mælk godt sammen. Tilsæt salt og peber. (var varsom med salt-mængden, for fetaosten er ret salt)
- Hæld æggemassen i muffinforme af silicone (så kan de nemt slippe igen). Muffins'ene kan også laves som en hel æggekage. Smør i så fald et tærtefad med smør og hæld æggemassen heri.
- Snit peberfrugt, rødløg og skinke i tern (måske skinken er i tern i forvejen?) og fordel grøntsager og kød i æggemassen. Put lidt i hver form.
- Top med fetaost og lad det synke lidt ned i æggemassen.
- Drys med sesamfrø på toppen.
- Steg/bag æggemuffinsene 25-30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Hvis du laver en hel æggekage, skal den nok have 35-40 minutter minimum,
- Muffinsene er færdige, når de er sprøde og gyldne på toppen og æggemassen er stivnet.
- Nyd dem lune eller afkølede i madpakken
Noter
Sprøde lækre æggekager med skinke, feta og peberfrugt – gode til brunch, frokost eller madpakke
Æggemuffins’ene smagte skønt – selvom fetaosten giver en ret salt smag. Du kan sagtens al slags anden revet ost i stedet for.
Som jeg skriver i opskriften skal du derfor være ret varsom med saltmængden.Sesam på toppen af æggekage er et nyt Gitte-påhit. Det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver det.
Toppen gjorde toppen sprød og lækker og rent æstetisk pynter det jo også. 🙂
Æggemuffins’ene er meget nemme at lave og du kan følge arbejdsprocessen i billederne lige her:
De små æggekager er fine både til brunch, tapas, frokost eller et buffet
Måske man også kunne portionsanrette et par stykker til en forret, serveret med grøntsagsstave til måske?
Jeg tænker også at laks vil kunne smage godt i æggemuffins’ene og hvad med en hel cocktailtomat på toppen måske?
Har du en rest kogte kartofler, så snit dem endelig gerne og tilsæt.
Kolde ris eller kold pasta kan også sagtens tilsættes. Perfekte stop-madspilds-muffins.
Æggemuffins’ene er et hit, og de vil jo nok være mest populære sidst på måneden måske? 😉
Ja det er kun fantasien der sætter grænsen. Du – og dit køleskab – bestemmer 🙂
Prøv også disse æggemuffins med spinat eller disse æggemuffins med bacon og tomat. Man kan også lave hele æg i ovnen med bacon. Få en god nem opskrift på brunch æg her.
Rigtig god fornøjelse i køkkenet til dig.
Få flere gode opskrifter på retter med med æg her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Hej Gitte.
Igen 1000 tak for dine skønne opskrifter. Tænker at prøve dine æggemuffins til børnebørnenes madpakker – men mon de kan fryses med et godt resultat?
Vh Jonna