Appelsinkage med mandler – en sprød og lækker bradepandekage, du kan lave nemt og hurtigt.
Her får en en god nem grundopskrift på en lækker kage. Prøv den, hvis du skulle have appelsiner eller citroner på lager derhjemme.
Kagedejen er hurtig at røre sammen. Der er olie i dejen, så den er også meget billig at lave. Kager uden smør er mere “bløde” i konsistensen og friskere i længere tid. Bare lige et tip til dig.
Appelsinkagen kan selvfølgelig sagtens bages med smør også, hvis nu du ikke kan undvære smørsmagen.

Appelsinkagen er toppet med en masse grofthakkede mandler og perlesukker. Bagte mandler er et hit på kager. De både pynter og smager rigtigt godt.
Denne appelsinkage er faktisk helt identisk med denne opskrift på citronkage med mandler.
Jeps jeg har simpelthen bare udskiftet citroner med appelsiner. Kagen kan bages med begge slags citrusfrugter. Prøv du også gerne dét. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Appelsinkage med mandler – nem opskrift på bradepandekage med appelsiner

Ingredienser
Kagedej:
- 2 æg
- 250 gram sukker 3 dl
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl olie raps- eller solsikkeolie. Kan erstattes med 100 gram smeltet smør
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1-2 appelsiner - usprøjtede saft og skal. Du kan bruge 2, hvis kraftigere appelsinsmag ønskes. Kan erstattes med citron
- 1 nip salt
Drys:
- 100 gram mandler Du kan nøjes med mindre
- 2-3 spsk perlesukker kan erstattes med rørsukker eller alm. sukker
- evt. 100 gram revet marcipan
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Rør olien i. Bland hvedemel med bagepulver og salt og sigt det i dejen. Vend dejen med en dejskraber.

- Vask appelsinen og riv skallen og tilsæt. Pres appelsinen og tilsæt også saften. Du kan bruge 2 appelsiner, hvis kraftigere appelsinsmag ønskes. Rør dejen, til den er klumpefri. Tilsæt evt. revet marcipan
- Smør en lille bradepande eller en springform og hæld dejen heri. Mit fad målte 20x30 cm. Hak mandlerne groft og drys dem på kagedejen. Tryk mandelstykkerne godt ned i dejen. Drys med perlesukker

- Bag nu kagen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Tjek kagen undervejs og pas på den ikke bliver for mørk. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt, men stadig blød og klæg i konsistensen

- Nyd kagen som den er eller servér den med vaniljeis eller flødeskum til

Noter
Appelsin kan erstattes med citron. Du kan bruge 2 appelsiner, hvis kraftigere appelsinsmag ønskes.
Kagen kan også bages som muffins - beregn ca. den halve bagetid FryseegnetEn nem mandeltærte med appelsin – billig appelsinkage
Har du 2 appelsiner, så brug gerne dem, så får kagen en endnu kraftigere appelsinsmag.
Prøv også denne citronversion af kagen, med 2 citroner.

Hold øje med kagen og bag den endelig ikke for længe, så kan den blive tør.
Appelsinkagen skal helst stadig gerne være klæg og svampet i konsistensen.
Mandelstykkerne på toppen skal helst ikke blive for mørke, så sænk evt. temperaturen lidt undervejs.

Skøn appelsinkage! Sprød på toppen og blød i midten. Frisk og lækker i dagevis.
Så er der en nem og hurtig appelsinkage til kaffen. Dejen kan røres på få minutter og voila, så er kagen klar.
Nyd den som den er, eller servér flødeskum eller vaniljeis til. Nem kage til kaffen.

Hvis du er vild med appelsinkager, så prøv også denne nemme appelsinkage. Du kan også lave en appelsinkage uden æg.
Hvis du vil lave ekstra luksus appelsinkager? Så prøv denne med marcipan og chokolade eller denne mazarinkage med appelsin.
Man kan også lave de lækreste appelsinmuffins. Gå du bare amok i appelsinkager. 🙂
Få flere opskrifter på appelsinkager og appelsinmuffins her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







