•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_0233

Appelsiner på stribe til overs fra julen og en hurtig kage på tankeplanet. Hvis man kan bage en lækker citronmåne med citroner, kan man vel også bage en lækker appelsinmåne af appelsiner?

Jo det kan man da, og appelsinkagen bliver ekstra overdådig og syndig hvis der tilsættes marcipan og chokolade.DSC_0276 Indrømmet. Appelsiner er noget sødere end citroner og kagen er ret sød.

Det er en sød appelsinbombe – en rigtig lækkerbisken, der kræver en god kop kaffe. Appelsinkagen er svampet og lækker og nærmest konfekt-agtig i konsistensen.

Kagen kan spises hele året rundt, men gør sig også rigtigt godt som julekage – eller som dessertkage til jul.

Har du ikke marcipan og chokolade på lager, så kan du sagtens lave appelsinkagen som en ren appelsinkage – den smager skønt uanset, men marcipan og chokolade kan lige være prikken over i’et, hvis du er vild med det. DSC_0248

Her kommer opskriften på:

Appelsinkage med marcipan og chokolade

Lækker appelsinkage med marcipan, chokolade og appelsinglasur
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: appelsinkage, svampet appelsinkage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • dl. tykmælk/yoghurt/skyr eller mælk
  • Saft af 1 appelsin der skal ialt bruges 3 appelsiner
  • dl. hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Et strejf salt
  • Evt.: 100 gram grofthakket chokolade kan udelades
  • Evt. 100 gram revet marcipan kan udelades
  • Appelsindryp: Saften af ½ appelsin
  • Glasur: 175 gram flormelis rørt op med saften af ½-1 appelsin+ evt. chokotopping af chokoladespåner eller chokokugler

Sådan gør du

  • Pisk æg, vanilje og sukker hvidt og skummende
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt
  • Pres saften af en appelsin og tilsæt sammen med yoghurten
  • Bland bagepulver og salt med melet og vend det forsigtigt i. Rør til der ikke er melklumper i længere.
  • Tilsæt grofthakket chokolade og evt. revet marcipan.
  • Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri
  • Bag appelsinkagen 30-40 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er sprød og gylden og der ikke hænger dej ved, når du stikker en strikkepind i.
  • Lad kagen afkøle lidt.
  • Pres saften fra en appelsin og dryp det over kagen. Lad kagen tørre lidt.
  • Rør glasuren op med saften fra ½-1 appelsin
  • Hæld glasuren over kagen og drys med chokoladetoppen efter eget valg.
  • Kagen vil også være fin alene uden glasur og knap så sød. Du bestemmer 🙂

Noter

Kagen er fryseegnet, dog ikke med glasur. 
Kagen kan også laves som muffins
Chokolade og marcipan kan godt udelades
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Appelsinkage med marcipan og chokolade – en sød og syndig dessertkage

DSC_0279

Appelsinkagen er en særligt syndig sag. Der vil være til mange personer i denne portion, for stykkerne er søde – især med glasur – og du kan ikke spise store stykker.

Kagen er frisk, let, appelsinsyrlig og sød. Smager rigtigt godt og meget anderledes end citronmåne. Sødere. Jeg tænker om chokoladen også kunne undværes, marcipanen ligeså? Lav gerne en mere enkel – og billigere – kage uden.

Hvis du gerne vil reducere på kalorierne, så kan du fint nøjes med den skrabede version uden glasur blot med appelsinsaft dryppet på toppen. Kagen vil blive en fin sandkageagtig kage med appelsinsmag. Rigtigt lækker og et sundere alternativ også:-)

DSC_0258

Sådan laver du appelsinkage med marcipan og chokolade. Se billederne her:

Det bliver en lækker appelsinglasur, hvis du rører den op med appelsinsaft i stedet for vand. Brug endelig gerne det tip, hvis du har appelsiner i overskud og en kage i ovnen. DSC_0240Alverdens kager vil smage godt med appelsinglasur tænker jeg? Hvad med en lækker chokoladekage med appelsinstrejf i glasuren?  Uhm – det ville smage lækkert tror jeg – og det ville da forresten også være lækkert med appelsinsaft i dejen? Det skal vist prøves. Vi har stadigvæk 3 appelsiner tilbage. Kagebagelivet er en fest  🙂

DSC_0250Jeg var lidt i tvivl om, om kagen skulle afkøle helt før jeg dryppede med appelsinsaft? Min kage var temmelig lun og det gjorde måske ingenting? Måske saften bedre trænger ned, når kagen er varm? No idea. Prøv dig gerne frem.

Hvorfor skal der overhovedet dryppes med appelsinsaft?

Appelsinsaften giver saft, smag og fugtighed til kagen. Saften trænger ned og gør kagen svampet og ekstra smagfuld og lækker. Tricket skal du også bruge, når du bager citronmåne

Sikke en smuk og lækker kage. Jeg fandt et glas chokokugler i skabet og de var da rigtigt fine at bruge på kagen. Høvl gerne lidt chokolade på toppen, hvis du ikke har noget “fancy” chokoladepynt.
DSC_0270

Her et kagetip til dig – med frit albuerum.

Med eller uden glasur, med eller uden marcipan og chokolade?

Der kan kræses om kagen og laves en luksusvariant eller der kan laves en lettere og mere hverdagsagtig appelsinkage uden dikkedarer. Hvis du laver den “skrabede” version, kan den faktisk laves uden særligt mange kalorier. Et rigtigt godt januartip til dig måske? 🙂

At bage en appelsinkage er en genial måde at få brugt sine overskydende appelsiner på – måske du har et lager til overs fra julen?  #stopmadspild 🙂 
2016-01-16 15.39.12Rigtig god kagebagefornøjelse til dig – håber du nyder livet og har det godt der hvor du er lige nu 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •