Bananmuffins og bananmuffins uden chokolade, men med sirup i dejen. Her får du opskriften på nemme banankager med mange bananer og yoghurt i dejen. Kagerne er derfor dejligt svampede.
I dag er der blevet begået intet mindre end en kagesensation her på matriklen. En helt ny svampet banankage har set dagens lys, og hvilken banankage!
Kageprojektet startede helt som i det klassiske: Brug de brune bananer i køleskabet. Ja hvad stiller man op med dem?
Vi havde også en rest yoghurt, lidt Muscovado-sirup i køkkenskabet. Jamen det måtte da næsten ende med en kage af en slags?
Det blev til de lækreste bananmuffins, svampede, fugtige, søde, bløde og med den fineste krydrede sirupsmag. En svampet banankage blev det også til, ud af samme dej.
Tænk, at en pludselig indskydelse og at en næsten ren stop madspilds-kage skulle ende som en ubetinget banankage – og familiefavorit?
Opskriften er ovenikøbet supernem og dejen hurtig at røre sammen.
Alt taler godt for denne kagesag og jeg iler med at bringe opskriften. Måske et weekendprojekt for dig?
Få inspiration til flere nemme lækre opskrifter på banankage nederst i dette indlæg.
Bananmuffins og banankage uden chokolade – med mange bananer og sirup i dejen
Ingredienser
- 3 æg
- 170 gram sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør eller 1 dl olie
- 2 dl. yoghurt el. andet surmælksprodukt
- 5 spsk muscovadosirup eller anden mørk/lys sirup
- 5 bananer - gerne brune overmodne. Du kan nøjes med 2-3 stk
- 250 gram mel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- Evt. grofthakket chokolade
- Pynt: Evt. lidt glasur
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Smelt smørret få sekunder i mikroovnen og rør det i, sammen med vaniljesukker.
- Tilsæt yoghurt og sirup. Brug gerne frugtyoghurt hvis du har. Mos bananerne og vend dem i dejen.
- Brug gerne brune/overmodne bananer, de er sødest. Du kan sagtens nøjes med færre bananer. Bland bagepulver og natron med mel og vend det i dejen. Rør til dejen er klumpefri. Dejen kan du røre sammen på få minutter med gaffel el. ske.
- Jeg lavede lidt 8 muffins og en lille banankage i min rugbrøds/sandkageform. Brug gerne siliconeforme, så slipper kagerne bedre formen. Du kan også bruge et ildfast fad eller et tærtefad til kagen.
- Du kan også lave muffins af al dejen eller en større banankage.
- Bag banankagen nederst i ovnen i ca. 35-40 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) og muffins'ene ca. 15 minutter. Tjek om kagerne er gennembagte med en tandstikker. Bagetiden afhænger af kagernes størrelse.
- Lad kagerne afkøle, før du pynter dem evt. med lidt glasur og chokoladepynt på toppen.
Noter
Banankagerne er fryseegnede.
Svampede bananmuffins og en dejlig saftig banankage ud af én portion dej
Sikke nogle dejlige banankager. En skøn smag. Kagerne bliver ekstra svampede og de falder lidt sammen, p.g.a. den store mængde banan.
Faktisk får de lidt konsistens som klæg/svampet bananbrownie. Hvis du gerne vil have lidt luftigere kager, så kan du sagtens nøjes med 3-4 bananer.
Jeg fik 8 muffins og en banankage af denne opskrift. Du bestemmer selv, om du vil nøjes med en muffins eller med en endnu større banankage.
Brug gerne siliconeforme til dine muffins, så er du sikker på at de vil slippe formen. Du kan også bruge et ildfast fad eller et tærtefad til kagen.
Dejen er rørt sammen på få minutter og du kan røre dejen sammen bare med ske/gaffel. Nemmere bliver det ikke.
Hvorfor bruger jeg yoghurt i banankagen?
Yoghurt giver fugt og saftighed til kager, og man kan reducere i fedtstoffet. Smart! Måske du kan skære yderligere ned på fedtstoffet end jeg? Med yoghurt i dejen får du en ekstra svampet banankage, der frisk i dagevis.
Denne gang brugte jeg muscovadosirup. Denne sirup har en særlig krydret kraftig sødlig smag og er lavet på sukkerrør, der vokser på Mauritius.
Lækker sirup og drøj i brug. Almindeligt sirup, både lys og mørk kan selvfølgelig også sagtens bruges.
Fadet blev hurtigt fyldt med kager. Efter afkøling var de klar til pyntning. Uhm de duftede himmelsk og vi var spændte på at smage.
Kagerne pyntede jeg med små chokoladehjerter. De blev den fineste pynt kagerne, sammen med en lille smule glasur. Banankagerne kan selvfølgelig sagtens nydes uden pynt også.
Hvad med en lille hjertemuffin?
Det passede jo faktisk perfekt, at der også var hjerter på keramik tallerkenen 🙂
SÅ lækker banankage! Måske du også har 5 brune bananer i køleskabet der trænger til at blive brugt?? 😉
Ja der er mange billeder af disse kager, men hold da op, de var også gode! Jeg sender dem straks mine allerbedste anbefalinger og en klar familiefavorit er de også.
Den store svampede banankage skulle da også pyntes med hjerter. Der skulle da ikke gøres forskel, vel? 😉
Jeg tog en stabel kager med på besøg hos min mor. Skønt med en kaffeslabberads hos min mor. SÅ godt at hun er begyndt at have fået det meget bedre efter sin rygoperation.
Hun er en sej dame og vi hyggede os MEGET i timevis. Snakken gik og der blev drukket kaffe i spandevis. En sten falder fra mit hjerte, når jeg ser hende så smilende og glad nu!
Kagerne blev godkendt af min mor og jeg huskede at gemme lidt kager til teenagerne derhjemme.
Sønnike udbrød højlydt, da han kom hjem fra skole: “ER DER BANANKAGE????” Uha, banankagedage er vist helt særlige dage for min søn, det var tydeligt 🙂
Prøv også denne banankage med chokolade eller denne dej, der også giver både en lækker banankage og saftige bananmuffins.
Du kunne også prøve disse nemme bananmuffins?
Skal du kun bruge en lille portion, så kan de bages i airfryer. Få også en opskrift på banankage i airfryer her.
Få flere opskrifter på banankage og bananmuffins her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
De ville også falde i god jord herhjemme