Boller i airfryer. Her får du opskriften på lækre brød i airfryeren. Et luftigt brydebrød eller dejlige boller.
Jeg elsker bare min airfryer! Tænk og nu har jeg også fundet ud af, at man kan bage brød i den!
Måske jeg efterhånden snart skulle døbe nogetiovnen.dk om til nogetiairfryeren.dk? 😀
Jeg øver mig og praktiserer gerne learning by doing metoden. Sådan gik det også denne gang. Små fine boller bagt i airfryer. De blev så gode!
Det blev til sammenbagte boller, der faktisk endte ud som et brydebrød. Bløde, luftige, boller med lidt havregryn, så de er lidt grove også.
I er mange der har glædet jer til opskriften. Da jeg spurgte jer på bloggens Facebook side, rejste der sig et kæmpe heppekor.
Vildt, at I er så mange airfryer-fans derude. Fans lige som jeg. Jeg har skyndt mig med opskriften til dig. 🙂Jeg håber I også bliver vilde med bollerne.
De var et kæmpe hit herhjemme. Perfekte boller at lave, hvis man er få til bords.
Måske du også kun skal bruge så få boller, at det er fjollet at tænde den store ovn?
Med en airfryer kan du nemlig spare på strømmen. Læs mere om fordelene ved at bruge en airfryer her.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Boller i airfryer – bag brød i airfryer. Få opskrift her
Ingredienser
- 2½ dl lunkent vand
- 10 gram gær
- ½ tsk sukker honning ell. sirup kan også bruges
- 50 gram havregryn 1¼ dl. Kan erstattes med andet fuldkornsmel
- 300 gram hvedemel ca.
- ½ tsk salt
- pensling: mælk
- evt. drys: sesam, havregryn ell. lign.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker/honning/sirup. Tilsæt havregryn
- Rør mel og salt i. Ælt dejen og tilsæt mel, til dejen kan røres uden at klistre for meget til skål/fingre. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30-45 minutter
- Klip et stykke bagepapir til, så det passer til trådkurven i din airfryer. Lidt af siderne skal tildækkes også. Vej nu 80 gram dej af og form dejen til boller. Jeg fik plads til 7 boller. Min trådkurv måler 18,5x18,5 cm - måske der er plads til flere boller i din airfryer
- Lad bollerne hæve 30-45 minutter tildækket et lunt sted. Pensl nu bollerne med mælk eller æg. Du kan drysse bollerne med f.eks. sesam ell. havregryn
- Bag nu bollerne 10 minutter i airfryeren v. 200 grader
- Når de 10 minutter er gået, så vend bollerne/brødet, træk bagepapiret af og bag yderligere 7 minutter v. 200 grader. Du vender brødet, ved at løfte op i bagepapiret.
- Brødet/bollerne er færdige, når det er sprødt og lyder hult, når du banker det under bunden
- Lad bollerne dampe af nogle minutter, før du kan nyde dem med smør og ost
Noter
Hvis du pensler brødet med olie og drysser med groft salt/krydderier/krydderurter, kan du lave et lækkert madbrød
Bollerne kan også laves i almindelig ovn og de er fryseegnede.Kan man bage i airfryer? Ja det kan man! Man kan både bage lækre sprøde, luftige boller, brød og madbrød
Juhuu! Herligt at jeg har fundet ud af at bage brød i airfryeren nu!
Det bliver jo en lille portion. Du kan dog sagtens lave dobbelt mængde dej og så opbevare resten af dejen i køleskabet.
På den måde kan du lave nemme brød 2 dage i træk. Morgenbrød i weeenden måske? Dejen vil kunne holde sig i 3-4 dage.
Min airfryer rummer 18,5 x 18,5 cm i trådkurven, så jeg fik plads til 7 boller á 80 gram.
Måske du har plads til flere eller større boller i din airfryer trådkurv?
Hvorfor skal man vende brødet, når man bager brød i en airfryer?
Det er lidt specielt, at man lige skal vende bollerne, når man bager brød i en airfryer.
En airfryer varmer mest i toppen, men heldigvis er det nemt lige at vende brødet, ved at løfte op snipperne fra bagepapiret.
Det er nemt at løsne brødet og bage det yderligere 7-10 minutter.
Voila! Så er der lækre, luftige bløde boller til eftermiddagskaffen eller til morgenkaffen måske? Glæd dig, de er SÅ gode. 🙂
Hvis du gerne vil lave hvide boller uden kerner, så prøv disse fødselsdagsboller i airfryer.
Måske du også lige skulle tjekke denne opskrift ud på langtidshævede boller? Dejen er æltefri og kan sættes på bagepladen med ske. Hæver på køkkenbordet natten over.
Du kan også lave disse kanelscones. De skal ikke hæve.
Hvis du gerne vil have opskriften på et madbrød, så prøv dette foccacia brød i airfryer
Man kan også bage franskbrød i airfryer. Kig med her
Hvis du også har en airfryer, og er glad for den, så kan du se mine 150 airfryer opskrifter ved at klikke her – eller du kan se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Hvis man gemmer dej i køleskabet, skal det så ud og hæve igen inden man bager det? Eller skal det i køleskabet så snart det er rørt sammen? En slags koldhævning af den dej man vil gemme til i morgen?
Hilser fra Jane