Halløj en skøn kage du skal høre om i dag.
Hvis du er vild med brownie, chokoladekage og chokoladecookies så kig med her. Denne kage er en alt-i-én-kage – nemlig en brownie cookie kage.
Jeg har videreudviklet på denne opskrift på denne lækre cookie kage med hvid chokolade, som jeg lavede for et par uger siden
Faktisk er det cookiedej er der trykket sammen i en kageform og bagt som en hel kage og herefter skåret ud i små blokke. Hvorfor nu en cookiekage og hvad er ideen i det?
En cookiekage bliver mere “sej” i konsistensen, nærmest konfektagtig i midten og jeg synes de små firkanter fungerer rigtigt godt som små “kage-hapsere”. Jeg synes faktisk at en cookieskage er SÅ pæn at se på og faktisk så er den også rigtig nem at tage med i skole/på job, fordi den kan transporteres i kagefadet.
En cookie kage er også meget nem at bage, så der er meget der taler for at du prøver en portion 🙂Dagens kage blev en rigtig lækker cookie kage i en brownie-agtig variant med mørk chokolade, kakao og grofthakkede mandler på toppen.
En skøn kage og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Du får den lige her:
Brownie cookie kage med chokolade – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 150 gram smør smeltet
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 225 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 25 gram mørk kakao
- ¼ tsk salt
- 100 gram mørk chokolade kan erstattes af anden chokolade eller f.eks. tørret frugt/nødder/skumfiduser eller andet
- 1 håndfuld grofthakkede mandler til drys på toppen kan udelades
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikroovnen
- Bland sukker og vaniljesukker og rør det smeltede smør i. Rør ægget i. Du behøver ikke piske dejen, men kan fint røre den blot med ske/dejspatel.
- Bland mel med bagepulver, kakaopulver og salt og rør det i smør/æggeblandingen.
- Dejen kan røres med ske/røremaskine. Den bliver hård og fast.
- Find en rund eller firkantet bageform og beklæd den med bagepapir. Mit fad målte ca. 20x25 cm. Pres halvdelen af dejen heri
- Hak chokoladen groft og drys chokoladen på dejen.
- Fordel resten af dejen på toppen. Drys grofthakkede mandler ovenpå og pres dem godt ned i dejen
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft. Bag ikke kagen for længe. Den skal være klæg i midten og må godt føles lidt ubagt. Brownieagtig. Kagen sætter sig efter afkøling.
- Lad kagen køle af ½-1 times tid og skær den nu i ud i små bidder, gerne med en savtakket kniv. Jeg fik 20 cookie bidder ud af denne portion
- Kagerne kan holde sig 3-4 dage i tætsluttende beholder
Noter
En brownie cookie kage er en meget nem og lækker kage
Smelt smør, rør sukker og vaniljesukker i, tilsæt æg og rør mel/kakao/bagepulver i. Voila!
Du kan sagtens også tilsætte chokoladen til dejen, jeg synes bare at det kunne være sjovt at prøve at lave et chokolade-midterlag, men du bestemmer 🙂
Jeg har fundet en lille kageform der passer perfekt i størrelsen. Det bliver en lille kage, men alligevel bliver der 20-24 bidder ud af portionen, så den rækker langt alligevel.Mine chokoladestykker var ret store i det, men det var helt bevidst – det er bare lækkert når man får sådan en syndig chokolade-brownie-bid i munden 🙂Mandler passer perfekt til en brownie og når du putter dem på toppen, bliver det jo til ristede mandler, når kagen bliver bagt i ovnen. Uhm en brownie med ovnristede mandler er den helt perfekte brownie synes jeg.Kunsten er at se hvornår kagen har fået nok. Det kan godt være lidt svært at se på en mørk chokokadekage, så jeg prøvede mange gange for at mærke om kagen var gennembagt.
Dejen må godt føles lidt svuppende, for en brownie skal jo helst være blød/sej og lidt klæg i konsistensen. Min kage fik et par minutter for meget tror jeg, så kanterne blev lidt tørre, men den smagte nu fortrinligt alligevel og den blev straks godkendt af sommerhusnaboerne, der var glade og taknemmelige for kage. Hvor er det bare mega hyggeligt at have nogen at bage til 🙂
Konsistensen er lidt sej og konfektagtig og kagen er helt anderledes end en cookie og mere fast i det end en brownie. Man kan fint spise cookie-bidderne med fingrene – jep det er vel faktisk bare en cookie-firkant du ser på tallerkenen her 🙂Nu spørger du jo nok: Hvilken én af cookie kagerne vil du anbefale? Den lyse eller den mørke?
Uha det var da bare et giga-svært spørgmål! Jeg har jo et crunch på hvid chokolade, så den lyse cookie kage var et kæmpe hit, men denne brownie cookie kage passede bare så godt med en kop kaffe til. Pas! Jeg kan ikke vælge! 🙂
Jeg er bare en heldig kartoffel, at jeg fik lov til at smage BEGGE kager! 🙂Prøv du også bare dem begge, hvis du ikke kan beslutte dig.
Cookie kager er nemme kager at bage og du skal kun bruge få enkle basis-ingredienser, du med garanti har i dine køkkenskabe. Strengt taget kan mandler og chokolade undværes i denne kage, så bare spring på en portion også selvom dine ingredienser i køkkenskabe er sparsomme.
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂