•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_9868Det er jul og der er fuld gang i julesmåkage-bageriet.

Håkonskager med marcipan og hasselnødderDagens opskrift er på lækre Håkonskager – som vi også kunne kalde specier med marcipan, for det er nemlig dét de er. Jeg har tilsat et par håndfulde grofthakkede hasselnødder, fordi jeg lige havde dem og fordi nødder altid er en succes i småkager (hvis du spørger mig). Udelad dem blot eller erstat dem også gerne med mandler.hasselnødder

Jeg delte dejen i to og tilsatte kokosmel i den ene halvdel – skal der være fest, så lad der være fest. Godt med variation i kagedåserne og selvfølgelig skal der da eksperimenteres!

Du kan sagtens udelade kokosmel og hasselnødder og lave Håkonskagerne helt som de klassiske kager.Håkonskager med marcipan og hasselnødderHer kommer opskriften:

Håkonskager opskrift på specier med marcipan

Sprøde lækre håkonskager med marcipan og hasselnødder og en kokosvariant
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 21 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Brød og kager
Keyword: Håkonskager, marcipan, specier
Portioner: 80 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram blødgjort smør
  • 200 gram revet marcipan
  • 140 gram flormelis
  • ½ vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 250 gram hvedemel
  • Evt. 3 håndfulde grofthakkede hasselnødder kan udelades
  • Evt. : 75 gram kokosmel kan udelades

Sådan gør du

  • Bland smør med flormelis og vaniljepasta
  • Tilsæt revet marcipan
  • Tilsæt hvedemel og evt. hasselnødder
  • Brug gerne køkkenmaskine eller elpisker
  • Del evt. dejen i to og tilsæt 75 gram kokosmel i den ene halvdel.
  • Tril stænger af dejen og læg dem koldt en times tid (gerne i køleskab eller fryser)
  • Skær tynde specier og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kagerne flyder ikke meget ud.
  • Bag kagerne 5-6-7 minutter v. 175 grader varmluft
  • Kagerne er færdige når de er gyldne og let brune i kanten.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. De bliver helt sprøde, når de er kolde.
  • Opbevares i en tætsluttende kagedåse

Noter

Kagerne kan holde sig 2-3 uger i tætsluttende kagedåse.
Håkonskagerne smager skønt med marcipan alene, men de smager også godt med hasselnødder og kokosmel i. Brug gerne opskriften til at lave forskellige slags.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, lækre specier og to slags kager af samme portion dej

Håkonskager med marcipan og hasselnødder

Min favorit er Håkonskagerne uden kokos, men prøv gerne to slags, nu du er i gang.

Du kan også lave andre varianter. Jeg har tidligere eksperimenteret med specier, se f.eks. disse lækre med salt og chokolade,  en lækker variant med nougat og hasselnødder eller en favorit med lakrids. Specier er nemme, lynhurtige at lave og kræver kun ganske få ingredienser. Kagerne er uden æg.

Sådan laver du Håkonskager – se billederne her:

Her ser du håkonskagerne uden kokos
Håkonskager med marcipan og hasselnødderog her håkonskagerne med kokos. Disse bliver lidt grovere, med et strejf af kokos. Lækre. 
Håkonskager med marcipan og hasselnødder Min mand skulle besøge en kollega og han fik et glas håkonskager med under armen. Hvis man er bageentusiast, er det rigtigt godt når der er anledning til at give kagegaver. Vi kan simpelthen ikke spise dem alle selv, så rigtigt godt at glæde med kage. DSC_9887

Har du selv kageoverflod i kagedåserne derhjemme, så overvej at tage en portion kager med i et fint glas, hvis du skal på besøg i julen. Så slipper du også for stress med at købe blomst eller værtindegave?

Rigtig god julebagning til dig. Måske du takker nej og siger at NU har du bagt din sidste portion julekager?  Måske du er kommet lidt sent i gang? Måske du hører til den bagenørdede-type der ikke kan få nok, ligesom mig? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •