•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_2840

Torsdag. Solskin og eftermiddagslækkersult.

Efter at have bagt de lækre lakridsspecier for nylig, har tanken spøgt. Andre varianter skulle da prøves? Hvad med en kokosversion? Hvad med at prøve med pistacie marcipan?

Jeg havde sådan en fin pakke pistacie marcipan på lager og den fik jeg da lyst til at eksperimentere med. Det var en super god idé. Det blev til nogle lækre specier med kokos og pistacie marcipan.

Du kan sagtens bare bruge almindelig marcipan, men marcipan kan også sagtens udelades, hvis du ikke lige har det på lager. DSC_2799

Hurtige og lækre kokosspecier med pistaciesmag. Hvis du kigger godt efter, kan du måske se, at dagens specier ligefrem har et svagt grønligt pistacieskær? 🙂

Det var nogle skønne småkager – dem kan du alatså godt glæde dig til at smage 🙂Specier med kokos og pistaciemarcipan

Det er måske ikke de smukkeste kager du har set, eller hvad tænker du?  Lyse, grumset grå, men lad dig ikke snyde, de smager himmelsk!

Jeg trillede dejpølser og skar dem ud i specier, som jeg trykkede flade. Det vil virke bedre hvis du insisterer på at lade dejpølserne afkøle først, så de kan skæres tyndere ud. Jo tyndere småkager, jo sprødere kager. Håber du har bedre tålmodighed, end jeg.

Det blev nogle lækre kager. De smager godt hele året, men vil også kunne fungere godt som fine, gode julesmåkager. Spring du bare på 🙂

DSC_2818

Her kommer opskriften på:

Specier med kokos og pistacie marcipan – lækre sprøde småkager

Specier med kokos og pistacie marcipan
Specier med marcipan og kokos - lækre småkger
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Ret: Specier med kokos og pistacie marcipan
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: kokosspecier, marcipanspecier, småkager, specier
Portioner: 90 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 125 gram kokosmel
  • 1 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 gram pistaciemarcipan almindeligt marcipan kan også bruges. Marcipanen kan også undværes helt
  • Evt. : En håndfuld finthakkede mandler kan udelades

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og æg godt i din røremaskine
    Specier med kokos og pistacie marcipan
  • Tilsæt kokosmel og hvedemel iblandet bagepulver. Rør godt. Gem lidt mel til udrulningen
    Specier med kokos og pistacie marcipan
  • Tilsæt pistaciemarcipan og evt. finthakkede mandler
    Specier med kokos og pistacie marcipan
  • Tril dejpølser evt. ved at dyppe hænderne lidt i melet. Er dejen alt for blød røres lidt mere mel i.
    Specier med kokos og pistacie marcipan
  • Lad - helst - dejpølserne afkøle i køleskab minimim ½ time, eller i fryser et kvartér, inden du skærer dem ud.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær tynde specier ud og læg dem på bagepladen med lidt afstand. Kagerne flyder lidt ud, men ikke meget.
    Specier med kokos og pistacie marcipan
  • Bag kagerne ca. 6-8 minutter v. 175 grader varmuft. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem
    Specier med kokos og pistaciemarcipan
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. De kan puttes i kagedåse, når de er helt kolde.
    Specier med kokos og pistacie marcipan

Noter

Pistacie marcipan kan erstattes med almindelig marcipan
Erstat evt. marcipan med grofthakket chokolade, grofthakket lakrids, tørret frugt, Daim?
Kagerne kan holde sig 2-3 uger i tætsluttende kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre småkager – prøv kokosspecier med marcipan

Specier med kokos og pistaciemarcipan

Jeg er totalt vild med kokos og elsker at putte det i kage. Småkager med kokosmel er også et hit, og disse specier må du prøve. Kokos og marcipan er en rigtig god kombi 🙂DSC_2797

Små, fine sprøde specier med kokos og pistacie marcipan. Jep indrømmet, de kunne godt være skåret tyndere ud. Jeg håber du har mere tålmodighed end mig, så du kan vente på at “dejpølserne” køler af først 🙂Specier med kokos og pistaciemarcipan

Kagerne tager 10 minutter at lave og hvis du springer “afkølingstiden” over, kan du godt have et fad friskbagte småkager på et kvarter. Virkelig nem opskrift.

Kan du ikke opdrive pistaciemarcipan, så brug gerne almindeligt marcipan – eller spring det helt over. Jeg ville nok tilsætte lidt tranebær i stedet, det er nemlig godt med lidt kontrast til kokosmelet.

Sådan laver du specier med kokos og marcipan – se billederne her:

Kontorkagedåsen på arbejdet trænger gevaldigt til en refill – og det kan jeg så sørge for nu. På høje tid – dåsen har været tom i ugevis. Det går da ikke! Det ender jo med at vi bliver helt kageafvænnede? Katastrofe! 😉

DSC_2805
Det var lækkert med mandler i, men hak dem gerne fint eller blend dem, så bliver kagerne nemmere at udskære. Det smager ALTID fantastisk med mandler i småkager, så du vil ikke fortryde 🙂

Lækre torsdags-uventede kokosspecier med lækker pistaciesmag.

Specier med kokos og pistaciemarcipanMon ikke jeg bliver populær blandt kollegerne? Indrømmet. Nogen af kagerne er pænere end andre, så jeg har lagt de flotteste øverst i kagedåsen. Satser på den helt store wow-effekt! 🙂

Specier med kokos og pistaciemarcipanDer er helt sikkert flere specier i vente. Nu har jeg prøvet at lave chokoladespecier og lakridsspecier, men jeg vil da også prøve at lave en med hvid chokolade, vanilje og tranebær. Det er da klart! 🙂

Chokoladespecier - specier med chokolade
Smørbagte chokoladespecier med chokolade og saltstrejf
Se opskriften her
Specier med lakrids og lakridsmarcipan
Specier med lakrids og lakridsmarcipan
Se opskriften her

Kig forbi bloggen. Pludselig er det weekend og god tid til at bage, eksperimentere og lave mad igen, også af den helt særligt langsomme slags.

Håber du synes om de hurtige torsdagspecier?  Fyldet kan jo varieres i det uendelige, og der er frit slag: hvad med citronspecier, mandelspecier, specier med Mars? Vi skal da have afprøvet lidt flere varianter skal vi ikke?`;-)Specier med kokos og pistaciemarcipan

Specier er taknemmelige småkager. Dejen røres let sammen og der bliver en million/en milliard  kager. Dejpølserne kan faktisk også opbevares i fryseren og bare bages lige inden gæsterne kommer. Smart! Specier er faktisk alle anstrengelser værd – og det er ganske få.Specier med kokos og pistaciemarcipan


  •  
  •  
  •  
  •  
  •