Mørbrad i paprikasovs med fløde. Her får du opskriften på en lækker mørbradgryde med paprika i flødesovs.
Jeg har brugt svinemørbrad, bacon, rød peberfrugt, champignon og fløde som de primære ingredienser.
Uhm en lækker cremet paprikasauce, der passede så godt til mørbradbøfferne.
Jeg er nødt til at råbe det ud til hele verden! I dag har jeg lavet mørbrad vindergryden over alle! Kæmpe succes!
Projektet gik endte super godt! Mørbradgryden smagte skønt og alle i familien var ellevilde.
Faktisk blev denne mørbrad i paprikasovs ikke engang tilberedt i gryde, men på pande. Du kan også lave mørbradbøfferne i ovn i et ildfast fad.
Retten kan også laves med kylling, koteletter eller andet svinekød. Du kan også bruge svinekød i tern og lave retten som gryderet.
Svinemørbrad bliver hurtigt gennemstegt, så retten er også nem og hurtig at lave.
Dejligt med lækkert mad efter en lang arbejdsdag og dejligt at vi nu også har lækre madrester til i morgen også.
Vi spiste den dejlige ret med mørbrad til ris, men du kan også servere pasta eller ovnkartofler til.
Er du vild med retter med mørbrad? Så kan du få tips til flere opskrifter med svinemørbrad nederst i dette indlæg.
Opskriften er nem og jeg iler med at bringe den:
Mørbrad i paprikasovs med fløde – få en god nem opskrift lige hér

Ingredienser
- 1 afpudset svinemørbrad - svinekoteletter kylling eller kalkunkød kan også bruges. Brug 2 mørbrad, hvis du vil have mad til 2 dage.
- 4-5 spsk mel til "panering" af mørbradbøfferne
- 2 løg i tern
- 100 gram bacon i skiver eller tern
- 2 svinebouillonterninger
- 1 rød peberfrugt eller snackpeber. Alle farver kan bruges. Peberfrugt kan også udelades
- 250 gram champignon eller 1 glas
- 3 tsk paprika
- Salt/peber
- 3 dl kogende vand mælk eller fløde kan også bruges
- 2½ dl. fløde kaffefløde kan også bruges. Kan erstattes med creme fraiche.
- 1 nip sukker smag til
- Smør til stegning
- Jævning evt. lidt kulør meljævning eller Maizena
Sådan gør du
- Start med at afpudse og fjerne hinder fra svinemørbraden. Brug 2 mørbrad
- Skær svinemørbradene i 1 cm skiver. Vend dem i mel og steg dem smør på en pande. Brug gerne en sautérpande.
- Steg mørbradbøfferne nogle minutter på hver side. Krydr godt på begge sider, med salt og peber.
- Tag mørbradbøfferne af panden (Hold dem lune under staniol på en tallerken) Klip bacon i små stykker og svits med løg og champignon. Svits bouillonterningerne med på panden.
- Skær peberfrugten i tynde skiver og svits dem med i nogle minutter.
- Læg mørbradbøfferne tilbage på panden. Krydr godt med salt/peber og paprika. Hæld kogende vand ved. Lad mørbradretten simre under låg i ca. 10-15 minutter.
- Tilsæt fløde og kog paprikasovsen op. Rør jævning i, til paprikasovsen har en passende konsistens. Både meljævning/Maizena kan bruges. Du kan sætte panden/fadet i ovnen det sidste kvarter
- Smag paprikasovsen til med salt/peber/paprika og evt. et nip sukker
- Vi spiste ris til mørbradretten, men du kan også servere pasta eller ovnkartofler til. Drys gerne frisk timian/oregano over før servering
Noter
Mørbrad i paprikasovs kan også laves i fad i ovnen.
Retten er fryseegnet
Mørbradgryde med paprika på pande eller i ovn – mørbradbøffer med paprikasovs er så lækkert!
Nogle gange kan man finde svinemørbrad på tilbud og her slår jeg altid til.
Denne ret kan sagtens laves med kun 1 svinemørbrad. Hvis du bruger 2, er der større sandsynlighed for, at I har mad nok til 2 dage.
Når maden smager virkelig godt, som denne ret, så kan det være svært at få retten til at række til næste dag. Heldigvis er det jo verdens bedste anbefaling, når fadene hurtigt tømmes. 🙂
Mørbradgryden var en vindergryde. Retten består af lutter gode ingredienser og så kan det jo næsten kun blive en succes.
Brug bare alle de røde peberfrugter du har eller snackpebre/snackpaprika. De smager nemlig også rigtigt godt i kombination med bacon og fløde.
Det blev en fornem menu, og jeg sender hermed vindergryden mine allerbedste anbefalinger. Retten stryger faktisk direkte ind i kategorien “Familiens favoritter”.
Uha mørbradgryden var så god, at portionen til 2. dagen svandt ind til næsten ingen ting. Sådan går dét, når maden smager for godt. 🙂
Lækker, lækker mørbradgryde. Den må du prøve.
Tjek også denne opskrift på paprikagryde med mørbrad og bacon ud eller denne sunde mørbradgryde, der er lidt mere fedtfattig.
Prøv også mørbrad a la creme – min yndlingslivret med svinemørbrad.
Få flere opskrifter gryderetter og mad i fad med mørbrad her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Hej. Hvor meget paprika skal der i ?
Vil gerne spørge dig, om jeg kan lave retten dagen i forvejen, nu hvor der er fløde i retten? Tusind tak for din fine blog, som jeg følger trofast. På forhånd tak for svaret. Mvh.