Chokoladekage. Uhm i dag får du opskriften på en nem og lækker chokoladekage lavet uden æg.
Halløjsa, sikke en god kage!
En vild chokoladekage på mange måder, for den er så svampet, at den næsten smelter på tungen. Vildt er det også, at dejen kan røres sammen på 5 minutter.
Tænk at jeg skulle leve over halvdelen af mit liv, før jeg fik afprøvet opskriften og forelskede mig så hovedkuls?
Opskriften skynder jeg mig straks at videregive til dig.
Hvis du er til bløde, svampede chokoladekager, fyldt med god og intens kakaosmag, så kig med her.
Er du ægge-allergiker, eller er du løbet tør for æg i dit køleskab, så bliver du også rigtig glad, for denne kage er nemlig helt uden æg.
Ingredienserne er alle basis-ingredienser, som du med garanti har i dine køkkenskuffer.
En perfekt kage, du hurtigt kan trylle frem, når den hurtige lækkersult rammer, eller hvis du får uventede gæster.
Kagen er en helt en perfekt dessertkage og den vil smage fortryllende med en kugle vaniljeis eller flødeskum til.
Jeg er fuld af lovprisninger og hele mine familie står bag anbefalingen. Der blev taget kagestykker af flere gange, da fadet gik rundt. Det må siges at være den allerbedste anbefaling. 🙂Opskriften får du fluks lige her:
Chokoladekage uden æg – få en god opskrift på en nem kage her
Ingredienser
- 175 gram hvedemel
- 175 gram sukker
- 50 gram kakao usødet
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 dl mælk kan erstattes med tykmælk ell. lignende.
- 1½ dl smagsneutral olie raps- eller solsikkeolie
- evt. 100 gram grofthakket chokolade
- Glasur
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser. Sigt gerne kakaopulveret i, da det tit vil klumpe.
- Tilsæt olie og mælk
- Dejen bliver meget tynd og du tænker, at der skal mere mel i, men det skal der slet ikke. Den er helt perfekt, som den er.
- Smør et højt tærtefad eller en springform og hæld dejen heri. Min form målte 28 cm i diameter
- Bag kagen 30 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Den skal stadigvæk føles lidt klæg og fugtig indeni
- Lad kagen afkøle helt, før du smører glasur på.
- Du kan nøjes med bare at drysse sigtet flormelis over kagen
- Nyd kagen med vaniljeis eller flødeskum til.
Noter
Lækker chokoladetærte uden æg og med olie i dejen. En kagedej der er nem og hurtig at røre sammen
Så skøn svampet og lækker en kage.
Jeg glæder mig til at prøve at lave en version, hvor jeg erstatter lidt af mælken med f.eks. stærk nescafé eller friskpresset appelsinjuice.
Uhm det smager nemlig også godt.
Åh manner! Der er basis for mange nye og gode chokoladekager her. Hvad venter vi dog på? 🙂
Når du bruger olie i kager i stedet for smør, så holder kager sig “blødere” og mere fugtige i op til flere dage.
Smør stivner jo når det afkøler og kan godt gøre kager mere “hårde” i det. Olie i kage er faktisk rigtigt godt at bruge, da det blødgør.
Denne kage vil holde sig frisk i 3-4 dage, selvom den med garanti vil være spist længe før. 😉
Smørsmagen får du ikke i kagen, men det behøver man heller ikke, når kagen er så kakao-intens som denne.
Det er bedst du bruger smagsneutral olie, så undgår du at kagen får oliesmag. Jeg bruger altid bare den billigste olie til bagværk (solsikke- eller rapsolie).
Sådan laver du den nemme chokoladekage med olie i dejen – se billederne her:
En skøn kage – virkelig saftig og lækker og i virkeligheden er den jo helt enkel. En oplagt kage at bage for børn og nybegyndere. Den er en sikker vinder.
Tippet er nu hermed givet videre til dig. Måske den kunne blive weekendkagen hjemme hos jer?
Kagen minder en del om denne chokoladedrøm á la Black magic – hvor olien er reduceret og erstattet med kaffe. Skønne kager! 🙂
Denne vil være perfekt som dessertkage eller når den ellers kan serveres med tallerken og kagegaffel.
Chokoladekagen smuldrer lidt, så den er fin med en desserttallerken under.
Vil du bage kagen i bradepande, tænker jeg, at du skal bruge -2-3 dobbelt portion?
Få inspiration til andre gode bradepandekager her
Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig. Jeg er sikker på at chokoladekagen vil blive et hit hjemme hos jer 🙂
Få flere gode opskrifter på kager uden æg her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Jeg trykkede et par håndfulde brombær i dejen – det var lækkert 😀
En super lækker kage. Jeg bager næsten aldrig da jeg synes de fleste kager bliver tørrer, men det gør den her ikke.
Jeg skal snart afsted på ferie, så vil helt klart bage den her kage til turen👍
OMG! Jeg behøver aldrig en anden opskrift på chokoladekage. Virkelig nem at lave og den smager jo for sindssygt godt!
Jeg erstattede 1 dl mælk med creme fraise og puttede en knivspids salt i. Mmmmm! Tak for skøn opskrift, den er hermed gemt!
Hey. Ved du hvad der ville ske hvis man puttede æg i? Jeg har bagt opskriften nogen gange men jeg har prøvet at den skiller så den bliver ekstremt fedtet. Har du prøvet det?
Jeg har bagt kagen flere gange… Også med kokosmælk i stedet for mælk (hvis man bager til mælkeallergikere)… Og med citronskal (fra én citron) i stedet for kakao. Det er bare en super lækker og nem kage. I næste weekend prøver jeg den med havremælk, da jeg kender en, der ikke må få mættet fedt.
Er det muligt at man kan putte kondenseret mælk på toppen, som på dine brownies?
Hej ?Jeg skal bage kagen i morgen og vil smøre den med et lag appelsinfrosting. Mon jeg kan erstatte mælken i kagen med friskpresset appelsinsaft,? Du skriver nemlig at kagen bliver rigelig sød og da mine appelsiner er ret så sure ? tænker jeg at det måske vil kunne gå an, eller hvad mener du? Jeg vil desuden tilsætte finthakket chokolade i dejen. Glæder mig til at servere og selv smage kagen?
Ang. Chokoladekagen skal der ingen hævemiddel i natron eller bagepulver.
Kan godt se at den er hævet fint, men jeg lurer lidt på det?
Den lækreste og nemmeste kage. Mit barnebarn på 4 år har lavet den helt selv, jeg var kun med til at veje af og fortælle fremgangsmåde, så klarede hun resten selv. Og den blev pyntet så flot med flag, lys, glassur i fint mønster og med små sukkerhjerter og sukkerkugler. Det hjalp selvfølgelig lidt at hun havde både forklæde og kokkehue på ?