Fastelavnsboller uden gær. Creme boller som fastelavnsboller bagt nemt og hurtigt med bagepulver. Kig med og får opskriften i dagens indlæg. De kan laves på en halv time.

Det er højsæson for fastelavnsbollerne og selvom der ligger flere varianter på bloggen, skulle jeg da lige prøve en ny i dag.
Halløj hvor blev de bare gode og jeg vil da straks dele opskriften med dig. 🙂
Versionen du skal høre om i dag er uden gær.
Vi er i sommerhus lige nu og vi havde ikke lige fået en gærpakke med. Det blev derfor den gode bagepulver-kringledej fra bloggen, jeg brugte og sikke et hit.
Fastelavnsbollerne blev gode og sprøde og de var faktisk klar på ½ time alt incl. fordi de 2 x hævning jo helt kunne springes over. SÅ nemt.
Hvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at jeg ikke er storfan af at rulle deje ud. Jeg undgår det helst, hvis jeg kan slippe 🙂
Dagens fastelavnsboller uden gær blev derfor lavet som boller med creme på toppen. De kaldes også for åbne fastelavnsboller.
Det tager ingen tid at bage med sådan en dej du undgår, at den gode creme løber ud. Genialt.
Jeg har overvejet dette eksperiment længe og i dag skulle ideen afprøves. Kæmpe succes!
Brød og kager bagt uden gær bliver sprødt og lækkert, men det er allerbedst på bagedagen.
Lav derfor ikke flere end I (og jeres naboer?) kan spise.
Denne portion er perfekt. Der bliver 14 af denne portion, så spring du bare på. De kan dog sagtens fryses også.
Hvordan laver man så de nemme fastelavnsboller?
Tjo såmænd bare sådan her. Tryk en fordybning i en bolle og læg creme på toppen. Pynt med glasur. Voila 🙂
Opskriften på de gode og hurtige boller med creme og glasur får du lige her:
Fastelavnsboller uden gær – få en nem hurtig opskrift på lækre creme boller

Ingredienser
Dej
- 250 gram mel
- 3 tsk. bagepulver
- En knivspids salt
- 3 spsk. sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 æg
- 1 dl. mælk
Vaniljecreme
- 2½ dl mælk
- ½ dl mælk til Maizenajævning
- 1 æg
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 spsk Maizenamel/majsstivelse
- 30 gram sukker
Glasur:
- 100 gram flormelis
- 2-3 tsk kogende vand
- evt. kakaopulver
Sådan gør du
Start med at lave vaniljecremen:
- Lun 2½ dl mælk i en gryde. Pisk ægget sammen med den sidste ½ dl mælk og rør Maizena-pulver, vaniljesukker og sukker i. Pisk til der ikke er klumper i længere.
- Når mælken koger, så pisk æggemassen i, i en tynd stråle, under grundig omrøring. Cremen vil tykne, når den bliver godt varm. Pisk godt hele tiden, så den ikke brænder på. Når cremen er tyknet, tages den af varmen. Lad den afkøle helt.

Sådan laver du dejen:
- Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen. Bland alle de tørre ingredienser (gem lidt af melet til sidst) og smuldr herefter smørret i. Saml dejen med mælk og æg.

- Beklæd en bageplade med bagepapir Form små boller og lav en stor fordybning i midten. Dyb fingrene i mel, så går det nemmere.

- Læg en stor teske-fuld creme på toppen af hver bolle

- Bag fastelavnsbollerne 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. Ovne varmer forskelligt, så hold øje med dine fastelavnsboller. De er færdige, når de er gyldne. Bag dem ikke for længe, så bliver de tørre.

- Pynt med glasur, når fastelavnsbollerne er let afkølede

Noter
De nemmeste lækreste cremeboller til fastelavn – klar på en halv time

Der blev et stort fad lækre fastelavnsboller med creme, rigeligt til os selv og vores søde sommerhusnaboer på alle sider.
Brød og boller bagt med bagepulver bliver scones-agtigt godt og det er genialt bagværk.
Smart, hvis du er en utålmodig sjæl, der bare gerne vil have brød eller kage nu! Prøv f.eks. også disse lækre scones med chokolade her. Uhm
eller denne kringle af bagepulverdej?

Selvom du synes opskriften lyder lidt besværlig og lang her, så fortvivl ej. Når først cremen er stillet til afkøling, er du tæt på målet. Bollerne er hurtige at rulle ud og fylde.

Foretrækker du at rulle dejen ud og forme mere klassiske fastelavnsboller med creme inde i midten, så gør du endelig gerne det.
Har du lyst til chokoladeglasur på fastelavnsbollerne i stedet for, så lav du endelig også gerne det.
For mig er disse fastelavnsboller helt perfekte. Nemme og hurtige og lave og jeg slap for at bruge kagerullen.
Jeg gik på tur til sommerhus-naboerne med et fad nybagte cremeboller og du kan tro naboerne blev glade.
Vi fik kringle med i bytte. Kage-bytte-bytte-købmand. Jeg er vild med det 🙂
Fastelavnsbollerne smagte godt og blev rost. Jeg har nydt en ekstra, imens jeg har skrevet opskriften her til dig og jeg er altså fan. Prøv dem til en god kop kaffe. Uhm 🙂
Hvis du også er til hurtige fastelavnsboller, så spring du bare på her.
Dette må da vist være de nemmeste hurtigste fastelavnsboller man kan bage?
Læser du denne opskrift, når der er længe til fastelavn, så spring du bare på alligevel.
Vi kan da snildt spise gode cremeboller året rundt synes du ikke? 🙂
God fornøjelse med bageriet.
“Fastelavn er mit navn, boller i min mave…”:-)
Prøv også disse nemme fastelavnsboller uden gær, men med fyld indeni bollen. Prøv også disse af butterdej med Nutella eller hindbærskum.
Få flere lækre opskrifter på fastelavnsboller ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.






