Ferskensuppe. I dag får du opskriften på en nem, sund og lækker ferskensuppe med karry, tomat og creme fraiche.
Uhm hvor var det altså bare en skøn suppe jeg lavede, da Amanda kom hjem på besøg for nogle uger siden.
En skøn suppe med fersken og god smag af hvidløg, karry og tomat.
Ja hvem skulle have troet, at disse ingredienser i køn forening ville gå så godt i spænd?Stegte løg, hvidløg og svitset karry, ferskensaft og flåede tomater.
Søde tern af fersken kom i suppen og en hel del creme fraiche.
En nem, cremet og lækker suppe, som vi spiste som hovedret med dette nybagte flute til.
Suppen kommer vi helt sikkert til at lave mange gange herhjemme fremover.
Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med opskriften.
Jeg vil helt klart også prøve en version med kyllingekød i tern i suppen. Det vil smage godt, tror jeg.
Jeg er sikker på at de søde ferskener vil klæde en karry kyllingesuppe godt.
Vi nød ferskensuppen varm, men jeg tror også sagtens at den vil kunne nydes kold som forret måske?
Ferskensuppen vil også smage godt med f.eks. rejer, chili eller bacon i? Det kunne også være små tern af svinekød?
Suppen vil være et hit, til dig der gerne vil have en kødfri dag.
Måske du er vegetar eller bare gerne vil servere et lækkert måltid, til nogen der er?Suppen er rimeligt sund og fedtfattig.
Jeg har brugt ½ liter creme fraiche, men det var cheasy fraiche uden mange kalorier.
Creme fraichen gør suppen cremet og ekstra god og mild i smagen og det var et hit at bruge i suppen.
Du kan sagtens udelade creme fraiche eller måske tilsætte kaffefløde eller en flødeost i stedet? I opskriften har jeg angivet mængder.
Du kan sagtens eksperimentere med opskriften nedenfor. Bare spring på.
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Du får den lige her:
Ferskensuppe opskrift – få en god nem opskrift på varm karrysuppe hér

Ingredienser
- 3 rødløg i tern. 2 almindelige løg kan bruges i stedet
- 3-5 fed hvidløg Jeg brugte 5, men du kan nøjes med mindre
- 3 spsk karry Mængden afhænger af hvor stærk din karry er. Start evt med 1 spsk og smag til
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- smør til stegning
- 2 dåser flåede tomater
- 1 stor dåse syltede ferskner (800 gram/ 470 trænet vægt). ferskensaften skal også bruges i suppen
- salt/peber (gerne hvidløgspeber) smag til
- ½ liter creme fraiche gerne cheasy. Kan erstattes med 200 gram flødeost naturel eller 2½ dl fløde
- 3 spsk hvedemel
- 1 liter kogende vand
- evt. chili
Sådan gør du
- Brænd karryen af i lidt smør. Start evt med 1-2 spsk karry og smag til, med den sidste
- Snit rødløgene i tern og tilsæt sammen med friskpressede hvidløgsfed. Svits bouillonterningerne med i smørret (det giver en god smag)
- Tilsæt flåede tomater, salt og peber
- Tilsæt kogende vand
- Åbn dåsen med ferskner og hæld ferskensaften i suppen
- Snit ferskner i små tern og tilsæt til suppen. Lad suppen simre under låg nogle minutter
- Rør hvedemelet i creme fraichen, til den er klumpefri
- Rør creme fraichen i suppen og smag suppen evt. med ekstra salt/peber og karry. Smag evt. også til med lidt chili
- Servér suppen varm. Kan også nydes kold
Noter
En lækker karrysuppe med ferskener. Sund, kødfri og nem og hurtig at lave
Se lige hvor fin en farve suppen har. 🙂
Den får dyb orangerød farve og suppen pynter virkelig flot på middagsbordet.
Suppen vil være rigtig fin at servere som forret og den kan sagtens laves dagen i forvejen.
Pep den som sagt gerne op med rejer eller lignende, med mindre du ønsker en vegetar version som os.
Suppen får en lidt orientalsk smag. Den er syrlig, sød, salt og bitter. Helt perfekt.
Smagssansen stimuleres og de forskellige ingredienser er bare det bedste match i suppen.
Ferskner hører slet ikke kun til i det søde køkken.
Tænk sig, at vi kunne trylle så lækker en suppe med de forhåndenværende ingredienser i sommerhusets spisekammer. Et sandt skatkammer 🙂
Kreativiteten stimuleres, når man prøver at bruge hvad man lige har.
Ferskensuppen er en nem, enkel og billig suppe at lave.
Vi var 3 personer omkring middagsbordet og vi havde suppe nok til 2 dage.
Det er en suppe der hurtig og nem at lave, hvis du har dine konserveslagre fyldt op. Smart. Så slipper du – næsten – for indkøbsturen. 😉
Suppen vil være fin at servere som varm suppe om vinteren.
Om sommeren vil den kunne nydes kold, som en svalende suppe. Lidt som vi nyder den kolde tomatsuppe gazpacho måske eller denne ærtesuppe?
1.

2.

God fornøjelse med ferskensuppen til dig. Jeg håber at I også bliver vilde med den hjemme hos jer 🙂
Tjek også disse opskrifter med ferskner / nektariner ud:
1.

2.
