Stegte ferskner. Uhm her får du opskriften på en lækker salat med stegte ferskner / nektariner dryppet med honning og serveret med mozzarella.
Stegte ferskner med mozzarella & honning

Sikke en lækker snack servering vi kunne spise til aftensmaden igår. Vi havde lige 2 ferskner i køleskabet og en kugle mozzarella. Straks tænkte jeg om man mon ikke kunne lave en lækker snack med disse ingredienser?

Det kom der en lækker salat med bagte/stegte ferskner og blød mozzarella ost ud af. Wow det smagte godt!

Fadet blev alt for hurtigt tømt. Den bedste anbefaling.Portionen kunne sagtens have været meget større.

Jeg brugte ferskner, men du kan sagtens bruge nektariner også. Mon ikke også man kan bruge æbler, meget modne pærer eller græskar? Bagt/stegt græskar smager nemlig også rigtigt lækkert. Kan også laves med frisk abrikos – få en god opskrift på bagte abrikoser her.

Stegte ferskner med mozzarella & honning

Fersknerne stegte jeg på panden, men du kan også tilberede dem som halve bagte ferskner i ovn, i airfryer eller på grill. Få f.eks. opskriften på nektariner på grill her

Stegte ferskner kan serveres som salat tilbehør til tapas / aftensmad. En lækker appetizer, der smager skønt alene eller med f.eks. flute til.

Dagens opskrift med mozzarella er til det salte køkken. Jeg tilsatte også lidt balsamico og flagesalt. Haps!

De stegte ferskner kan sagtens serveres uden mozzarella også – så bliver de bare til den lækreste dessert i stedet for. Få tips nedenfor.Stegte ferskner med mozzarella & honning

Ferskner/nektariner er så lækre at bruge i salat, f.eks. en grøn salat som denne. Få flere opskrifter med ferskner / nektariner nederst i dette indlæg.Stegte ferskner med mozzarella & honning

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Stegte ferskner med mozzarella & honning – få en god nem opskrift her

Stegte ferskner med mozzarella & honning
Lækker snack salat med ferskner med honning og mozzarella
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Ret: Stegte ferskner med mozzarella & honning
Kategori: salat
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 ferskner eller nektariner kan erstattes med f.eks. meget modne pærer, græskar?
  • 1-2 spsk olie smagsneutral - til stegning. Kan erstattes med smør
  • ½-1 tsk akaciehonning el. anden honning kan udelades eller erstattes med lidt sukker
  • ½-1 tsk rød balsamicoeddike kan udelades eller erstattes med hvidvinseddike / æblecidereddike
  • flagesalt
  • 30-40 gram mozzarella (1/3 kugle) kan udelades eller ersattes med feta (salatost) eller burrata
  • friske krydderurter: f.eks. oregano, timian, basilikum kan udelades

Sådan gør du

  • Skyl fersknerne / nektarinerne godt og fjern sten. Skær frugten i smalle både. Hæld olien på en pande og varm den godt op. Fordel ferskenbådene på panden
    Stegte ferskner med mozzarella & honning
  • Steg nu fersknerne, til de får lidt stegeskorpe. Dryp honningen på
    Stegte ferskner med mozzarella & honning
  • Sluk for panden og lad fersknerne hvile ved restvarmen.
    Stegte ferskner med mozzarella & honning
  • Fordel ferkenbådene på et lille fad/tallerken. Dryp lidt balsamicoeddike på og drys med lidt flagesalt. Skær/pluk mozzarellaosten i mindre stykker og fordel den på fersknerne. Drys med friske krydderurter
    Stegte ferskner med mozzarella & honning
  • Salaten kan serveres både lun og afkølet. Er ferksnerne lune vil mozzarellaosten smelte og det smager super lækkert
    Stegte ferskner med mozzarella & honning

Noter

Kan også laves med f.eks. græskar, abrikos eller meget modne pærer?
Fersknerne kan du også bage i ovn, airfryer eller på grill. Halvér dem og fjern sten og tilbered til de er møre og bagte. 
Mozzarella kan udelades eller erstattes med feta/salatost eller burrata
Kan også laves som dessert:
Udelad balsamico og salt og server f.eks. vaniljeis eller vaniljeskyr til i stedet. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Stegte ferskner med mozzarella & honning

En lækker varm salat med bagte/stegte ferskner, akaciehonning og mozzarellaost – god til tapas

Det var virkelig en lækker snack servering. Mozzarella kan sagtens udelades eller erstattes med feta / salatost eller burrata ost. Du bestemmer.

De stegte fersken skiver kan du også servere på en grøn salat? De søde ferskner/nektariner får en sødere mere krydret smag, når de får lidt stegeskorpe.

En stor anbefaling fra mig til dig. Heldigvis kan man tit købe nektariner og ferskner billigt. Perfekt 🙂

Hvad er forskellen på nektarin og fersken?

Smagsmæssigt er der ingen forskel, men udseendet er lidt forskelligt. Nektariner er helt glatte på ydersiden, hvorimod ferskner er “lodne” og dunede.

Jeg køber oftere nektariner, da jeg synes de holder sig bedre, men måske det bare er tilfældigt?

Stegte ferskner med mozzarella & honning

De stegte ferskner kan du også servere som dessert med vaniljeis til. De søde ferskner med honning er nemlig en sød nem dessert også.

Hvis du skal servere fersknerne som dessert, så udelad bare balsamico og salt. Servér f.eks. vaniljeis eller vaniljeskyr til i stedet. Du kan også riste lidt havregryn og eller lave lidt crumble crunch og drysse på?  Stegte ferskner med mozzarella & honning

Kan man tilberede ferskner /nektariner på andre måder?

Fersknerne kan du også bage i ovn, airfryer eller på grill. Her skal du bare halvér dem, fjerne sten og så tilberede dem til de er møre og bagte.

Win win at ferskner /nektariner både kan nydes i det salte / søde køkken.

Stegte ferskner med mozzarella & honning

Tro mig, du kan lige så godt lave dobbelt portion af disse ferskner, for de smager nemlig bare så godt. Dem må du prøve. Heldigvis er de nemme at lave.

De vil være et hit som salat til gæster, til buffet, tapas eller som mellemret. Kan laves på få minutter, så et hit til hverdag også.

Rigtig god fornøjelse med de stegte / bagte ferskner.Stegte ferskner med mozzarella & honning

Få flere opskrifter med ferskner og nektariner her:

1.

Nektariner på grill til dessert eller salat
Grillede nektariner ell. ferskner er nemme at lave
Se opskriften her
Nektariner på grill - til dessert eller salat

2.

Marmelade med fersken og nektarin
Nem marmelade med ferskner og nektariner
Se opskriften her
Marmelade med fersken og nektarin - opskrift

3.

Salat med nektariner - nem grøn salat opskrift
En nem grøn salat med nektariner, iceberg, peberfrugt, tomater og rødløg
Se opskriften her
Salat med nektariner - nem grøn salat opskrift

4.

Ferskensuppe opskrift - nem varm karrysuppe
Nem karrysuppe med fersken, tomat, hvidløg og creme fraiche
Se opskriften her
Ferskensuppe opskrift - nem varm karrysuppe

5.

Frugttærte med nektariner - kage med frugt
Smørbagt frugttærte med nekariner
Se opskriften her

6.

Nektarin marmelade - nem opskrift uden sukker
Lækker nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker
Se opskriften her

7.

Kage med nektariner - nem nektarin tærte
En nem og fedtfattig frugttærte med nektariner
Se opskriften her
Frugttærte med nektariner & marcipan opskrift

8.

Chokolademuffins med nektariner og Marsbar
Svampede chokolademuffins med nektariner og chokolade
Se opskriften her
Chokolademuffins med nektariner og Marsbar

9.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

10.

Frugttærte med marcipan, nougat og nektariner
Lækker tærte med marcipan og nougat, kan laves med al slags frugt
Se opskriften her
Frugttærte med nektariner, marcipan & nougat

11.

Ferskenkage med kokos nem kage med fersken
Ferskenkage med kokos - en nem og hurtig kokoskage
Se opskriften her
Ferskenkage med kokos nem kage med fersken

12.

Ferskentærte - kage med fersken & marcipan
Kage med fersken og marcipan - en nem og lækker kage
Se opskriften her
Kage med fersken og marcipan - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.