Tunmousse med husblas. Uhm her får du opskriften på en nem lækker sund fedtfattig tunmousse.

En skøn mousse med tun. Den smager rigtigt godt og så den ovenikøbet sund, fedtfattig, kalorielet og meget nem at lave.

Smagen er helt i top. Jeg tror at denne tunmousse kommer i kategorien “en af mine livretter”.Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Er du vild med fiskeanreatninger, så prøv at lave en tunmousse. Det er så enkelt og så let!

Tunmoussen skal køle minimum ½ dag, så du skal gå i gang først på dagen, hvis din tunmousse skal serveres om aftenen. Den kan sagtens også laves dagen før den skal serveres. Så skal den bare lige pyntes, før gæsterne ankommer.Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Det er nemt at lave tunmousse med husblas. Det kan du snildt finde ud af. Følg bare opskriften nedenfor. Jeg tager dig i hånden hele vejen og du får få enkle tips.

Servér gerne tunmoussen på et frokostbord eller et buffetbord en dag du får gæster?

Opskriften er nem og du får den lige her

Sund tunmousse med husblas – nem opskrift

Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift
Tunmousse med rejer perfekt til forret eller hovedret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer 20 minutter
Samlet tid: 5 timer 40 minutter
Ret: Tunmousse med rejer
Kategori: forretter, frokost, tapas
Keyword: rejer, tun, tunmousse
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tunmousse:

  • 4 blade  husblas
  • 3 dåser  tun i olie (eller tun i vand) ca. 150 gram drænet vægt. Kan erstattes med varmrøget laks
  • 4 dl  græsk yoghurt creme fraiche, tykmælk ell. skyr kan også bruges
  • 3-4 tsk  citronsaft
  • ½ tsk  paprika Smag til. Kan udelades eller erstattes med peber eller cayennepeber
  •   salt/peber smag til

Pynt:

  • 350 gram rejer gerne store grønlandske
  • 1-2 citroner i skiver

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Hæld tunfisken i en si og lad den dryppe godt af. Kom tunfisken i en skål og findel den med en gaffel. Vend græsk yoghurt i og smag til med citronsaft, paprika/cayennepeber/peber og salt.
    Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift
  • Kram vandet af husblassen og smelt den flydende få sekunder i mikroovn eller i gryde. Rør 1 spsk tunblanding i husblassen af gangen, til den er afkølet lidt. Hæld nu husblasblandingen i resten af tunblandingen i en tynd stråle.
    Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift
  • Hæld tunmoussen i en stor skål, en springform med hul i eller lille rugbrødsform (ca. 1 liter). Kan også portionsanrettes i små skåle. Tildæk skålen med film og stil tunmoussen i køleskabet til den er stivnet, ca. 4-5 timer eller gerne natten over.
    Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift
  • Løsn tunmoussen med en kniv og vip tunmoussen ud på et fad. Fordel rejerne midt på tunmoussen. Pynt med citronskiver. Tunmoussen kan også pyntes på andre måder. Servér med creme fraiche dressing og ristet brød/flutes.
    Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Noter

Kan serveres med 2 slags dressinger. Hvis du bruger en springform med hul i, kan du pynte tunmoussen med rejer i midten. 
Tunmousse kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, men kun max. 1 døgn, efter den er pyntet den med rejer.
Prøv også denne med smør. Kan også laves som laksemousse med varmrøget laks. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Fedtfattig tunmousse uden smør – jeg elsker denne version og den er nem at lave

Når tunmoussen har været på køl i 5 timer, kan du tage den ud og vende den rundt på et fad og pynte fint med rejer og citron.

Jo flere rejer, du bruger, jo bedre. De store grønlandske er ekstra gode. 

Tunmoussen kan serveres på ristet brød med aioli eller mayonnaise. Kan også serveres med friskbagt flute.

Anret også gerne din tunmousse i små serveringsskåle eller portionsskåle f.eks.?

Jeg brugte tun i olie, da jeg synes den har den bedste smag. Hvis du gerne vil spare på kalorierne, så kan du sagtens bruge tun i vand.

Tunfisk kan erstattes med varmrøget laks. En laksemousse smager nemlig også rigtigt godt.

Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

En tunmousse forsvinder hurtigt på et frokostbord til f.eks. julefrokost eller til en god påskefrokost.

Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Den vil også være genial at servere som forret også. Dine gæster vil juble, med garanti. Tunmousse er altid et hit. En firser forret, der stadig holder.

Tænk. Og denne tunmousse er fedtfattig. Jeg brugte græsk yoghurt, men du kan også bruge tykmælk, skyr eller creme fraiche?

Herligt. Den tunmousse med husblas kan du godt glæde dig til at smage. Den må du prøve.

Tunmousse med rejer

Kan man lave tunmousse uden husblas?

Ja sagtens, så vil tunmoussen bare ikke kunne udskæres i skiver/få en fast form.

Få en opskrift på tunmousse uden husblas her. Man kan også lave tunmousse med Philadelphia flødeost, det smager også super godt. Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift

Rigtig god fornøjelse med tunmoussen til dig.

Servér gerne denne type dressing til:

Dressing til tunmousse - opskrift på 2 slags dressinger
Nemme dressinger til tunmousse
Se opskriften her
Dressing til tunmousse - opskrift på 2 slags dressinger
Få flere lækre opskrifter på tunmousse her:

1.

Tunmousse med Philadelphia flødeost - opskrift
En nem, hurtig og lækker tunmousse med flødeost
Se opskriften her
Tunmousse med Philadelphia flødeost opskrift

2.

Tunmousse med creme fraiche - uden husblas
Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron
Se opskriften her
Tunmousse med creme fraiche - uden husblas

3.

Tunmousse med rejer og citron - fedtfattig opskrift:
Hjemmelavet tunmousse er et hit og det er faktisk rigtigt nemt at lave. Prøv tunmousse med rejer og citron
Se opskriften her
Tunmousse med rejer, asparges og lime

4.

Tunmousse med smør - nem opskrift uden husblas
Nem cremet tunmousse med smør
Se opskriften her
Tunmousse med smør - nem opskrift uden husblas


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.