Fyldte peberfrugter. Uhm her får du opskriften på lækre bagte peberfrugter fyldt med oksekød.
Uhm – en lækker servering du skal høre om i dag – og sund også.
Kæmpe store peberfrugter var på tilbud i discountbutikken og der var ikke langt fra tanke til handling.
Det blev fyldte peberfrugter til aftensmad, med lækkert hakket krydret oksekød, majs og gulerødder.
Kødfarsen blev kogt ind med fløde og koncentreret tomatpure. Uhm!
Det blev en rigtig lækker menu og der blev rigeligt til den sultne familie i flere dage plus frokostbøtter til flere.
Der var jubel omkring middagsbordet. Vi har fået en ny familiefavorit, som vil blive lavet mange gange herhjemme fremover.
Vi spiste fuldkornsris og broccoli til de fyldte peberfruger og det var derfor en rigtig sund menu i den fedtfattige kategori.
Jeg brugte ekstra grøntsager i kødsaucen, for at få flere vitaminer, mere mæthed og flere fibre i.
Vær gerne kreativ og tilsæt de grøntsager du lige har på lager. Du kan også undlade grøntsagerne og nøjes med kødfyld? Du bestemmer 🙂
Jeg brugte en masse peberfrugter – 10 ialt. Størrelsen varierede, men bruger du rigtigt store peberfrugter, kan du nok nøjes med færre.
Du skal påregne ca. 1 peberfrugt pr. person og 2. hvis I laver mad til 2 dage.
Opskriften får du lige her. Den er nem:
Fyldte peberfrugter med oksekød – få en god, sund opskrift hér
Ingredienser
- 1 kg. hakket oksekød hakket svinekød, kyllingekød eller kalkunkød kan også bruges
- 5 fed friskpressede hvidløg
- 2 store løg i tern
- 1 spsk tørret oregano andre krydderurter kan bruges
- Salt/peber
- 6 gulerødder i tern
- 340 gram majs
- 160 ml koncentreret tomatpuré
- 2½ dl fløde - gerne kaffefløde kan erstattes med vand
- 10 peberfrugter
- 50-100 gram revet ost
- Tilbehør: Ris og evt. flutes
Sådan gør du
- Svits kødet og tilsæt friskpresssede hvidløg og løg i tern. Du behøver intet fedtstof til stegningen
- Tilsæt salt/peber og oregano
- Skræl gulerødder og skær dem i små tern og tilsæt
- Tilsæt majs
- Tilsæt tomatkoncentrat og fløde og lad kødsaucen simre nogle minutter, til lidt af væden er dampet væk.
- Skyl peberfrugterne og befri dem for toppen, kerner og de hvide hinder.
- Halvér peberfrugterne og læg dem i et ildfast fad, eller to.
- Fordel kødsaucen i peberfrugterne
- Riv ost på toppen
- Sæt fadet/fadene i ovnen og steg peberfrugten ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft. De er færdige når peberfrugterne er lidt møre
Noter
En lækker fyldt peberfrugt smager skønt og er nem at lave.
Det var fint at strække kødsovsen med grøntsager. Der blev til MANGE peberfrugter. De smagte skønt og var så mættende, at vi spiste meget færre end beregnet. Skønt! Så er der nem mad til i morgen og der er rigeligt til lækre frokostbøtter til madpakken i morgen også.
Fyldte peberfrugter er blevet vores nye familielivret. Jeg vil nu fremover holde et ekstra vågent øje med peberfrugter på tilbud – og særligt de gode store af slagsen.
Sådan laver du fyldte peberfrugter – se billederne her:
Fyldte peberfrugter er en festlig og farverig servering. De vil pynte og lyse gevaldigt op på et buffetbord f.eks.
Som hverdagsret er de også rigtigt fine. Det tager lidt tid at lave på dag 1, men på dag 2 skal de jo bare varmes i ovnen.
De kan derfor også sagtens laves dagen før dine gæster kigger forbi.
Dagens menutip fra mig til dig 🙂
Få flere lækre opskrifter med hakket oksekød her
Tjek også disse opskrifter med peberfrugter ud:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Lavede de fyldte peber frugter og de smagte super godt. Vi kunne godt lide det bid der er i peberfrugten , så det bliver ikke sidste gang??
Mmmm.. fyldte peberfrugter smager bare SÅ godt?
Tænkte på om det ikke ku være muligt at hælde risene i kødsovsen, lade det hele simre lidt længere, inden det hældes i peberfrugterne..?
Tusind tak for en fremragende side med de bedste opskrifter – jeg bruger den meget flittigt! Senest i søndags hvor vi med stor fornøjelse spiste pizza??