Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timian

  • Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timian

Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timianOvnstegte kartofler er et hit og et kartoffelfad kan varieres i det uendelige. Er ovnen alligevel i gang med en god steg, er det oplagt at lave et kartoffelfad.

På bloggen finder du utallige opskrifter på kartofler i ovn og i dag får du endnu en opskrift. Denne gang en græsk-inspireret opskrift.

Græske kartofler med er et kartoffelfad med gode smage fra timian, grøntsager og feta.

Alt laves færdigt i ét og samme fad og alt får smag fra hinanden – på den gode måde 🙂Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timianJeg har brugt rigeligt med feta til kartoffelfadet. Jeg kan godt lide bagt feta til kartoflerne, men du også smuldre fetaosten og drysse den på efter fadet har været i ovnen.Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timianJeg iler med at bringe dig opskriften lige her:

Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timian
Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timian
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: grøntsager og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Dagens ret - nem mad
Portioner: 4 -5 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • kg vaskede kartofler i stave
  • 5-6 gulerødder i stave
  • 3-4 rødløg i både
  • 400 gram feta i tern
  • 2 røde peberfruger i grove stykker
  • Olie rigeligt
  • 1 spsk tørret timian minimum
  • Salt/hvidløgspeber
  • Evt. 4-5 fed hvidløg
  • Evt. pinjekerner
  • Tilbehør: Creme fraiche-dressing rørt med akacie-honning timian, salt/peber

Instruktioner

  • Vask kartoflerne, skær dem i grove stave og fordel dem i et ildfast fad, gerne af støbejern
  • Skræl gulerødderne og skær også dem i stave og bland med kartoflerne.
  • Skær peberfrugten i grove tern og rødløgene i både og bland i kartoffelfadet.
  • Vend med olie, timian, salt og hvidløgspeber
  • Skær feta i tern og bland det forsigtigt i kartoffelfadet
  • Drys evt. med pinjekerner
  • Steg kartoffelfadet minimum 45 minutter og vend forsigtigt flere gange undervejs
  • De græske kartofler er færdige, når de er gyldne og sprøde på alle sider.

Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timianDet græske kartoffelfad smagte rigtigt lækkert og det vil passe perfekt til et farsbrød, til krydrede frikadeller eller almindelige frikadeller måske?

Bagt feta smager godt til kartofler og timiansmagen også. Bagte rødløg er også altid et hit. Brug endelig rigeligt.

Jeg brugte lige de grøntsager jeg havde på lager, måske du kan finde nogle andre at bruge? Hvidløgsfed vil også være gode at putte i. Stop dem bare hele i.Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timianKartoffelfadet er rigtigt nemt at lave og du kan se den nemme arbejdsproces i billeder fra start til slut:

Jeg bruger mit støbejernsfad når jeg steger ovnkartofler og det er genialt, for så bliver kartoflerne sprøde på alle sider. Spar endelig ikke på olien. Rigeligt olie er også et af tricksene bag sprøde kartofler.  🙂

Har du pinjekerner på lager, så drys dem gerne på inden kartoffelfadet kommer i ovnen. De sprøde kerner vil klæde retten.

Det græske kartoffelfad smager skønt og fadet er nemt og hurtigt at lave. Servér gerne en kold creme fraiche-dressing til, rørt med timian, akaciehonning, salt og peber.

Spring du roligt på opskriften. Den vil også blive et hit hjemme hos dig er jeg sikker på  🙂Græske kartofler med feta, peberfrugt, rødløg og timian

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om