Glutenfri kage med mandelmel, hasselnøddemel og marcipan. En nem lækker mazarinkage med appelsin – helt glutenfri.
Denne kage opskrift kunne sagtens være en god kage grundopskrift, til dig der gerne vil bage glutenfrie kager.
I kagedejen har jeg brugt både blendet mel af hasselnødder og mandler og det gav kagen en fin farve, smag og struktur.
Du kan sagtens bage kagen med kun mandelmel eller hasselnøddemel, men en kombination var rigtig fin.
Prøv en dejlig appelsinkage, der sagtens også kan laves med citron. En glutenfri citronkage må vi da også prøve, synes du ikke?
Du kan sagtens tilsætte anden smagsvarianter – prøv at erstatte appelsin med f.eks. kaffe, kakaomælk, frugtjuice, yoghurt?
En enkel mazarinkage, der smagte skønt.
Nem kage – den opskrift glæder jeg mig til at eksperimentere meget mere med. Du får opskriften lige hér. Eksperimentér gerne med den.
Glutenfri kage med mandelmel og marcipan – få en god nem opskrift på mazarinkage med appelsin her

Ingredienser
- 2 æg
- 125 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dl olie raps- el. solsikkeolie. Kan erstattes med 50 gram smeltet smør
- 1 øko. appelsin saft/skal. Kan erstattes med citron. Ca. 4-5 spsk
- 200 gram mandler med skal el. mandelmel 100 gram kan erstattes med f.eks. blendede hasselnødder
- 1 nip salt
- 1 tsk bagepulver
- 65-75 gram marcipan kan udelades
- pynt: flormelis
- evt. grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Vask appelsinen. Riv skallen og tilsæt. Pres appelsinen og tilsæt appelsinsaft og olie
- Tilsæt mandelmel/hasselnøddemel, bagepulver og salt. Vend dejen med en dejskraber. Du kan bruge 200 gram mandelmel eller en blanding.
- Riv marcipanen og vend det i dejen
- Smør en tærteform eller anden bageform og hæld dejen heri. Min form målte 24 cm i diameter.
- Bag nu kagen 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Mazarinkagen er færdig, når den er gyldenbrun og gennembagt. Mærk om den føles blød eller stik i den med en tandstik/kødnål og se om der hænger dej ved. Kagen må gerne føles klæg og fugtig i midten á la mazarinkage.
- Lad kagen afkøle før du sigter flormelis over
- Appelsinkagen holder sig saftig og frisk i flere dage. Nyd kagen som den er eller med vanlijeis til
Noter
Kan også laves med æbler, pærer, banan, rabarber, brombær?
Kagen er fryseegnet, men den er ret porøs, så den skal nok fryses i formenGlutenfri appelsinkage med marcipan – en nem laktosefri kage med mandler og hasselnødder
Sikke en nem kage at bage! Fedtfattig er den også, den kun indeholder ½ dl olie. er er ikke smør i dejen, så den er også lactosefri.
Der er dog en del fedt i mandler og nødder, men det er heldigvis sunde fedtstoffer. D
Når du bare lige har blendet mandler/nødder, kan dejen røres sammen på få minutter.
Kagen er saftig og svampet som en rigtig mazarinkage. Appelsinsmagen klædte kagen og gav den både en fin smag og konsistens.
Kagen kan du sagtens peppe yderligere op, med f.eks. hakket chokolade, eller frisk frugt eller bær.
Prøv f.eks. denne version med rabarber og jordbær eller prøv med banan, æbler, pærer, dadler?
Frisk kage, man sagtens kan nyde med velbehag, også selvom man ikke har glutenallergi / cøliaki.
Måske du bare vil reducere lidt i brugen af hvedemel når du bager? Så vil denne kage også være et hit for dig.
Tjek også opskriften på denne chokoladekage med mandelmel ud.
Du skulle næsten også prøve denne opskrift på en helt glutenfri chokoladekage uden sukker eller denne glutenfri banankage uden sukker. En spansk mandelkage er også glutenfri og rigtig nem at lave.
Den glutenfrie kage er en lille kage, men alligevel rækker den til 6-8 personer.
Vi nød bare kagen som den var, men den vil også smage lækkert med is og frisk frugt til. En fin lille dessertkage, vil det faktisk også være.
Marcipan i kagen var lidt ekstra luksus, men det kan du faktisk sagtens undvære, hvis du ikke lige har det på lager.
Nam nam en god kage! Vi havde kagen med på besøg hos min niece og hendes kæreste i Viborg og den vakte jubel, til kaffebordet.
De unge mennesker ville gerne have resten af mosters kage, da vi kørte. Herligt! – det må da vist være den bedste anbefaling en kage kan få. 🙂
Da jeg annoncerede på bloggens Facebookside, at opskriften var på vej, skrev mange af jer: JA tak – hit med opskriften!
Må vist hellere skynde mig at trykket på “udgiv” knappen. Jeg ved at mange af jer venter utålmodigt.
God fornøjelse med kagen til jer.
Få flere opskrifter på glutenfrie kager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Jeg stiller meg bak uklarheten til Inge i kommentaren under.
Hvis det skal bety 200 g totalt bør dette fremgå klarere, og som en enhet, i oppskriften for å unngå misforståelse.
Kan man bruge mandelmel i stedet for blendet mandler…? Er vel bare lidt doven?
Hvis man bruger F.eks. kaffe i stedet for saft fra appelsin, hvor meget skal man så bruge ?
Skal der 2 gange 100 gram mandelmel i opskriften appelsin mandel kagen eller kun 100 gram??