Grøntsagsfad i ovn – her får du en god nem opskrift på fad med grøntsager tilberedt i ovnen.
Vi laver tit grøntsager i ovnen, især hvis vi har ovnen i gang i forvejen, med kylling måske?
Et fad med bagte grøntsager kan du lave med de grøntsager du har i din grøntsagsskuffe eller i køkkenhaven.
Tit så tømmer vi bare grøntsagsskuffen og bruger de grøntsager, der trænger til at blive brugt. Stop madspild, ja tak. 🙂
Til dette grøntsagsfad brugte jeg snackpebre, men rød peberfrugt er også lækkert. Rødløg tilsatte jeg også, for bagte rødløg smager super godt.
Vi havde også en aubergine og bagt aubergine smager også SÅ godt. Squash er også lækkert i et grøntsagsfad. Få inspiration i denne opskrift.
Du kan sagtens tilsætte andre og flere grøntsager end jeg. Gulerødder er også lækkert i et grøntsagsfad.
Vi er vilde med ovnbagte grøntsager herhjemme. De smager nemlig super godt. Lækkert, nemt, sundt og fedtfattigt.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på grøntsager i ovn.
Grøntsagsfad i ovn – nem opskrift på fad med grøntsager

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 snackpebre eller 2-3 peberfrugter farven bestemmer du selv
- 1 aubergine kan erstattes med squash eller lignende
- 3 rødløg alm. løg kan også bruges
- 3-4 spsk olie
- Salt og peber
- Evt. gulerødder, squash, pastinak andre grøntsager kan bruges
Sådan gør du
- Skyl grøntsagerne godt og skær dem i grove stykker. Pil løgene og skær dem i både. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Dryp med olie og krydr godt med salt og peber. Vend grøntsagerne lidt rundt.

- Bag grøntsagsfadet i ovnen i ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til grøntsagerne er møre og let sprøde i kanten.

- Serveres straks som tilbehør til kødretter eller som hovedret alene med lækkert brød og aioli til.

Noter
Bagte grøntsager i ovn – det lækreste tilbehør og så er det sundt
Et grøntsagsfad kan bruges som tilbehør til mange slags retter, perfekt til kød, fisk eller som hovedret alene, som vegetarisk ret.
Jeg brugte peberfrugt, aubergine og rødløg denne gang, men prøv bare at udskifte med de grøntsager, du har i grøntskuffen.
En nem, billig og sund ret, hvor du kan få brugt de grøntsager, du har i huset.
Tips og variationer til opskriften på grøntsagsfad:
- Tilsæt evt. grove rodfrugter som gulerødder, pastinak, kartofler eller søde kartofler, hvis du vil have et mere mættende/fyldigt grøntsagsfad.
- Drys evt. lidt frisk eller tørret timian, rosmarin eller oregano over, før fadet sættes i ovnen.
- Du kan også søde grøntsagerne med lidt honning, som i denne opskrift.
- Servér gerne smuldret feta på toppen eller aioli til ved servering.
- Prøv at drysse lidt fetaost, parmesan eller mozzarella over, de sidste 5 minutter i ovnen. Ostegratinerede grøntsager smager skønt!
- Servér gerne grøntsagsfadet med frisk persille eller basilikum ved servering.
Her fik du lige en lyn-ide til hurtige lækre grøntsager i ovnen.
En perfekt måde at få brugt nogle “runkne” grøntsager, der trænger til at blive brugt.
Fadet tager under 5 minutter at forberede og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.
Det er perfekt at sætte et lille fad/eller en lille bradepande med grøntsager i ovnen imens du f.eks. laver kylling, lasagne, moussaka, pizza som vi gjorde en anden dag.
Måske du har en anden ovn-favorit?
Grøntsagerne fungerer også fint som frokostmåltid til kold kylling. Skulle du have en rest fra grøntsagsfadet til overs, så smid den endelig ikke ud. Den er også rigtig fin kold, dagen efter.
Rigtig god fornøjelse med dit grøntsagsfad. Tro mig, man kan spise MANGE flere grøntsager, når de bages i ovnen på denne måde. 🙂
Få flere opskrifter på bagte grøntsager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.











