Grønkålsvafler. Her får du opskriften på sprøde sunde vafler med grøntsager, nemlig grønkål.
Kan man lave vafler med grøntsager?
Ja den udfordring gav jeg mig selv og jeps – her får du f.eks. opskriften på grønkålsvafler. Sundere vafler og se da lige en flot farve?
Så smukke grøntsagsvafler man kan lave på sit vaffeljern. De er sprøde, lækre og grønkål er propfyldt med gode vitaminer og grøntsagsfibre også.
Jeg er blevet rigtig glad for at bruge mit vaffeljern og eksperimenterer på livet løs.
I dag blev det til lækre sunde madvafler med grønkål og halløj hvor smagte de godt!
Fortvivl ej, hvis du ikke har et vaffeljern. Vaflerne kan nemlig sagtens bages på panden som almindelige pandekager. Tjek f.eks. denne opskrift på spinatpandekager ud her.
Grønkål kan sagtens erstattes med andre grøntsager, det kunne være f.eks. spinat eller broccoli? Prøv disse spinatvafler. Broccolivafler, vil være et hit, tror jeg – uhm 🙂Vi nød grønkålsvaflerne med denne gode laksesalat og det er dén, du kan se på billederne her. I kan også nyde dem med f.eks. rejesalat eller tunsalat på? Få flere ideer nederst i dette indlæg.
Hvorfor lave vafler med grønkål?
Grønkålen var en rest til overs fra julen. Min søde datter Amanda havde lavet en portion lækker grønkålssalat med æble og tranebær, som kontrast til julens lidt tunge retter. En frisk og rustik salat.
Der var 200 gram grønkål tilbage – perfekt til mit vaffel eksperiment! 🙂
Det blev nogle sprøde lækre sunde grønkålsvafler, der vil være gode at servere til aftensmad, frokost, brunch eller morgenmad.
Farven er så fin grøn, at grøntsagsvaflerne vil pynte på middags- eller buffetbordet. Vaflerne vil også være gode som brunch, snacks, tapas eller forret?
Servér dem gerne som disse små hjertevafler haps’ere i så fald.
Er grøntsagsvafler nemme at lave og kan de laves glutenfrie?
Ja det er de nemlig! Dejen kan laves i en blender, men jeg brugte bare min stavblender og det gik så fint.
Jeg har brugt en del havregryn i dejen, for at gøre vaflerne sundere og for at få vaflerne til at mætte mere. Det var et hit!
Hvis du gerne vil undvære hvedemel, så kan du jo eksperimetere med at bruge en anden og grovere meltype eller bare tilsætte mere havregryn?
Vaflerne vil sagtens kunne laves glutenfrie hvis du bruge glutenfrie havregryn tænker jeg. Bare spring på et eksperiment.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Grønkålsvafler – få en god nem opskrift på sunde vafler med grøntsager hér

Ingredienser
- 200 gram grønkål rå og i buketter. Kan erstattes med andre grøntsager f.eks. spinat
- 90 gram havregryn 3 dl
- 250-275 gram hvedemel noget af kan erstattes med anden meltype f.eks. rugmel eller ekstra havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 5 æg
- 2 dl mælk kan erstattes med vand eller surmælksprodukt
- smør til stegning
Sådan gør du
- Skyl grønkålen og lad den dryppe af
- Tilsæt æg, mælk, havregryn, sukker, salt, hvedemel og bagepulver. Dvs. alle ingredienser.
- Blend ingredienserne i en blender eller med en stavblender
- Dejen skal have en konsistens som en lidt tyk pandekagedej, Tilsæt evt. 25 gram hvedemel ekstra, hvis du synes dejen virker for tynd
- Varm dit vaffeljern eller din stegepande op. Læg lidt smør på pladen eller pensl med olie. Fordel vaffeldej på pladen. Ca. denne mængde som du kan se på billedet
- Bag vaflerne til de er gyldne - ca. 2-3 minutter på hver side
- Læg vaflerne på en bageplade, efterhånden som de bliver færdige. Sæt bagepladen i ovnen og hold dem varme v. 50 grader varmluft. Hvis du stabler vaflerne, kan de blive bløde
- Servér vaflerne lune eller kolde
Noter
Du kan bruge andre grøntsager til vaflerne f.eks. spinat, broccoli ell. lign? Prøv også disse kartoffelvafler med ramsløg
Servér gerne f.eks. laksesalat eller tunsalat på vaflerneGrønkålsvaflerne kan nydes både lune og kolde
Vaflerne kan holde sig i køleskab i 2-3 dage og de er fryseegnedeLækre, nemme vafler med grønkål – vaflerne kan også laves med andre grøntsager f.eks. spinat eller broccoli
Prøv lige at se en fin farve! De sunde grønkålsvafler vil pifte et middagsbord gevaldigt op og det smarte er, at vaflerne er både sunde og mætter godt. Dejen er blendet sammen på få minutter og de bliver knasende sprøde.
Jeg glæder mig til at spise resten af vaflerne til frokost i dag, for kolde smager de nemlig også super godt.
De vil være et hit at tage med i madpakken også? Vaflerne kan fint holde sig i køleskabet i 2-3 dage og de kan også fint fryses. Bare lun dem i ovnen efter optøning, så bliver de som nybagte igen.
Vaflerne vil være et hit til tapas’en også. De vil smage skønt med en god pølse på eller som basis for en god ostemad? Jeg tror også de vil smage godt med gratineret ost på toppen?
Prøv også disse lækre kartoffelvafler med ramsløg. Uhm de er også lækre
Få flere opskrifter på sunde vafler her:



Bare lige lidt ideer fra mig 🙂
Jeg håber du vil synes om grøntsagsvaflerne og at de også bliver et hit hjemme i din familie 🙂
Det kan du servere på dine grønkålsvafler – få opskrifter og inspiration her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Få flere opskrifter med grønkål her:
1.

2.
