•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsagerGrønkålsvafler – uhm sunde vafler med grøntsager man snildt kan lave på sit vaffeljern. 🙂

Jeg er blevet rigtig glad for at bruge mit vaffeljern og eksperimenterer på livet løs. I dag blev det til lækre sunde madvafler med grønkål og halløj hvor smagte de godt!

Fortvivl ej, hvis du ikke har et vaffeljern. Vaflerne kan nemlig sagtens bages på panden som almindelige pandekager.

Grønkål kan sagtens erstattes med andre grøntsager – det vil være oplagt at bruge f.eks. spinat eller broccoli? Jeg glæder mig til at prøve opskriften til lækre spinatvafler – uhm 🙂Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsagerVi nød grønkålsvaflerne med denne gode laksesalat og det er dén, du kan se på billederne her. Opskriften på den gode nemme laksesalat kan du finde her.

Laksesalat med varmrøget laks - nem opskrift
Nem lækker laksesalat med varmrøget laks
Se opskriften her
Laksesalat med varmrøget laks - nem opskrift

Vi brugte grønkål, fordi vi lige havde en rest grønkål til overs fra julen.Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsagerMin søde datter Amanda havde lavet en portion lækker grønkålssalat med æble, som kontrast til julens lidt tunge retter. En frisk og rustik salat, du får opskriften på her:

Salat med grønkål, æble og tranebær - opskrift
Salat med grønkål, æble og tranebær - grov og rustik
Se opskriften her

Der var 200 gram grønkål tilbage – perfekt til mit vaffel eksperiment! 🙂Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsagerDet blev nogle sprøde lækre sunde grønkålsvafler, der vil være gode at servere til aftensmad, frokost, brunch eller morgenmad. Farven er så fin grøn, at grøntsagsvaflerne vil pynte på middags- eller buffetbordet.

Vaflerne vil også være gode som brunch, snacks, tapas eller forret?

Servér dem gerne som disse små haps’ere i så fald.Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager

Er grøntsagsvafler nemme at lave og kan de laves glutenfrie?

Ja det er de nemlig! Dejen kan laves i en blender, men jeg brugte bare min stavblender og det gik så fint.

Jeg har brugt en del havregryn i dejen, for at gøre vaflerne sundere og for at få vaflerne til at mætte mere. Det var et hit! Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager

Hvis du gerne vil undvære hvedemel, så kan du jo eksperimetere med at bruge en anden og grovere meltype eller bare tilsætte mere havregryn? Vaflerne vil sagtens kunne laves glutenfrie hvis du bruge glutenfrie havregryn tænker jeg. Bare spring på et eksperiment. 🙂

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Grønkålsvafler – opskrift på sunde vafler med grøntsager

Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
Sunde grøntsagsvafler med grønkål
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
Portioner: 9 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram grønkål rå og i buketter. Kan erstattes med andre grøntsager f.eks. spinat
  • 3 dl havregryn
  • 250-275 gram hvedemel noget af kan erstattes med anden meltype f.eks. rugmel eller ekstra havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 5 æg
  • 2 dl mælk kan erstattes med vand eller surmælksprodukt
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Skyl grønkålen og lad den dryppe af
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
  • Tilsæt æg, mælk, havregryn, sukker, salt, hvedemel og bagepulver. Dvs. alle ingredienser.
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
  • Blend ingredienserne i en blender eller med en stavblender
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
  • Dejen skal have en konsistens som en lidt tyk pandekagedej, Tilsæt evt. 25 gram hvedemel ekstra, hvis du synes dejen virker for tynd
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
  • Varm dit vaffeljern eller din stegepande op. Læg lidt smør på pladen eller pensl med olie. Fordel vaffeldej på pladen. Ca. denne mængde som du kan se på billedet
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
  • Bag vaflerne til de er gyldne - ca. 2-3 minutter på hver side
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
  • Læg vaflerne på en bageplade, efterhånden som de bliver færdige. Sæt bagepladen i ovnen og hold dem varme v. 50 grader varmluft. Hvis du stabler vaflerne, kan de blive bløde
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
  • Servér vaflerne lune eller kolde
    Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager

Noter

Du kan bruge andre grøntsager til vaflerne f.eks. spinat, broccoli ell. lign?
Servér gerne f.eks. laksesalat eller tunsalat på vaflerne 
Vaflerne kan nydes både lune og kolde
Vaflerne kan holde sig i køleskab i 2-3 dage og de er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager

Lækre, nemme vafler med grønkål – kan også laves med spinat eller broccoli

Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager

Prøv lige at se en fin farve! De sunde grønkålsvafler vil pifte et middagsbord gevaldigt op og det smarte er, at vaflerne er både sunde og mætter godt. Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsagerDejen er blendet sammen på få minutter og de bliver knasende sprøde. Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsagerJeg glæder mig til at spise resten af vaflerne til frokost i dag, for kolde smager de nemlig også super godt.

De vil være et hit at tage med i madpakken også? Vaflerne kan fint holde sig i køleskabet i 2-3 dage og de kan også fint fryses. Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager

Vaflerne vil være et hit til tapas’en også. De vil smage skønt med en god pølse på eller som basis for en god ostemad? Jeg tror også de vil smage godt med gratineret ost på toppen?

Bare lige lidt ideer fra mig 🙂

Jeg håber du vil synes om grøntsagsvaflerne og at de også bliver et hit hjemme i din familie 🙂
Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager


  •  
  •  
  •  
  •  
  •