Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodipKender du det, at hov – pludselig er avocado’erne i køleskabet blevet modne? De plejer jo enten at være stenhårde, eller også er de alt for bløde.

Man skal være heldig at ramme en god avocado-dag, når man beslutter sig for at lave en avocado-ret, eller også skal man bare gøre som jeg? Lave en hurtig guacamole den dag du opdager at avocadoerne er klar.

Opskriften på denne guacamole er rigtigt nem og du skal bruge ganske få ingredienser.

På bloggen har jeg flere andre opskrifter på guacamole, men i de andre har jeg brugt enten mayonnaise, skyr eller andet. I dagens opskrift har jeg kun brugt avocado – og faktisk behøves intet andet fedtstof, for en avocado er jo rigeligt fed i sig selv.
Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodip
Dagens guacamole er lavet på få minutter og du får opskriften lige her.

En helt enkel guacamole med hvidløg – den bedste avocado dip:

Guacamole med hvidløg – bedste avocado dip

Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodip
Guacamole - nem og lækkert avocado-dip med hvidløg og rødløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Guacamole med hvidløg og rødløg
Portioner: 4 personer
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-5 avocado modne
  • 1 lille rødløg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg friskpressede
  • hvidløgssalt eller alm. salt
  • evt. citronsaft 1 spsk

Sådan gør du

  • Mos avocadoerne med en gaffel. Dryp citronsaften over
    Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodip
  • Hak rødløgene fint og tilsæt
  • Pres hvidløgsfed og rør dem i sammen med rødløg
    Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodip
  • Servér straks. Guacamole vil nemt blive brunt, hvis det ikke serveres straks. Alternativt kan du putte en avocado-sten ned i guacamolen, så vil den også kunne holde sig (hvis den opbevares i tætsluttende beholder)
    Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodip

Noter

Du kan tilsætte lidt mayonnaise, lidt skyr, eller creme fraiche til din guacamole
Guacamolen kan kun holde sig ganske kort tid. Når du drypper den med citronsaft i starten, undgår du at den bliver brun før servering. 
Du kan også opbevare en af guacamolestenene i skålen - og sæt et tætsluttende låg på, så vil den kunne holde sig i 1 døgns tid på køl
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nem og lækker guacamole med hvidløg, rødløg og citronsaft

Det må da vist være den nemmeste guacamole du kan lave og den smager bare rigtigt godt.Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodipJeg har anført at du skal bruge 1-2 fed hvidløg, men mængden bestemmer du jo helt selv. Her i huset kan vi godt lide en stærk guacamole, men du bestemmer. Hvis du synes friske hvidløgsfed er for “stærke” i smagen, kan du også bare smage den til med hvidløgssalt.

Det er en skøn guacamole og den gode avocadodip smager godt som tilbehør til rigtigt mange retter, kylling især eller hvis du en dag serverer gnavegrønt som tilbehør?

Guacamole kan også bruges som “spread” i en sandwich – uhm – prøv den i en sandwich med kylling og bacon – halløj det smager godt <3

Hermed lige lidt guacamole-dip-tips fra mig til dig 🙂
Guacamole med hvidløg og rødløg - nemt og lækkert avocadodip


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.