Gulerodschips i airfryer. Uhm hvem skulle tro, at man kan lave så lækre rodfrugtchips af kartoffelskræller?
Jeg elsker bare at eksperimentere med min airfyer! Samtidig elsker jeg også stop madspild, så intet ryger ud i mit køkken eller næsten intet.
Denne gang havde jeg nogle gulerodskræller til overs, da jeg havde bagt en portion gulerodsboller. Straks tænkte jeg:
Når nu man kan lave så lækre chips af kartoffelskræller, så kan man vel også bruge gulerodsskrællerne til gulerodschips? Det skulle prøves!
På 2 minutter kunne jeg klare forberedelserne og SÅ godt at skrællerne ikke røg i skraldespanden.
Det blev nemlig de lækreste gulerodschips du kan forestille dig! De sprødeste chips, der er både billige og nemme at lave.
Tænk at disse chips jo næsten “koster gratis”! Lige nu ærgrer jeg mig bare over alle de gulerodsskræller der er røget ud herhjemme igennem tiden. Det er slut nu!
Kan gulerodschips også laves i ovn?
Jeg havde så lille en portion, at jeg lavde den i airfryer. Du kan selvfølgelig sagtens også lave dem i en almindelig ovn.
Det er smartere, hvis du skal lave en større mængde. Resultatet bliver bedst i airfryer, hvis du kun laver en lille portion. Så bliver chips’ene sprødest.
Få tips i opskriften nedenfor.
Det er utroligt nemt at lave gulerodschips. På 10 minutter kan du have en portion klar – få opskriften lige her:
Gulerodschips i airfryer eller ovn – få en god nem opskrift på rodfrugtchips hér

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 130 gram gulerodsskræller skræller af ca. 6-8 gulerødder. Andre rodfrugter kan bruges
- 1-2 spsk olie f.eks. raps- eller solsikkeolie
- groft salt
Sådan gør du
- Brug gulerodsskræller fra helt vaskede/skrubbede gulerødder. Du dem helt tørre med viskestykke eller køkkenrulle
- Hæld gulerodsskrællerne i en pose og tilsæt olie. Ryst posen godt så olien fordeles
Gulerodschips i airfryer:
- Fordel gulerodsskrællerne i airfryerens trådkurv/på risten og drys med lidt salt. Rist nu gulerodsskrællerne ca. 8-10 minutter v. 180 grader.
- Ryst trådkurven flere gange undervejs og bred skrællerne ud, så de fordeles jævnt i trådkurven. De bliver sprødest, når de ikke ligger i lag. Gulerodschips'ene er færdige, når de er sprøde. Pas på de ikke bliver for mørke
Gulerodschips i ovn:
- Fordel gulerodsskrællerne på en bageplade med bagepapir. Drys med groft salt. Rist nu skrællerne ca. 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) eller til de er sprøde og ristede. Pas på de ikke bliver for mørke. Vendes undervejs.
- Drys ekstra salt på før servering og du kan nu nyde dine gulerodschips. Smager skønt som chips, som garniture på smørrebrød eller i en hotdog
Noter
Gulerodships'ene bliver sprødest i airfryer, hvis du ikke laver for stor en mængde.
Rodfrugtchips kan også laves med skræller fra jordskokker, persillerod, pastinak, rødbeder, kartofler Smager bedst på tilberedningsdagen.Sprøde lækre rodfrugtchips lavet med kun 1 spsk olie! Sunde chips, der næsten er “gratis” at lave
Wow hvor de smagte godt!
Min mand udbrød: “Ej de smager godt! Har du selv lavet dem?” Det må siges at være en flot anbefaling, fra en chips elsker som ham. 😀
Genialt at man så nemt kan lave hjemmelavede chips, ogs når chips nu er så dyre at købe.
De hjemmelavede chips er da også klart meget sundere, da de kan laves med kun 1-2 spsk olie. Sundere chips ja tak! Genialt at de kan laves på 10 minutter.
En airfryer er jo en lille varmluftfriture og du kan faktisk ikke smage at disse “chips” er lavet med kun 1-2 spsk olie. Dejligt vi kan “synde” lidt sundere. 🙂
Chips’ene af gulerødder kommer vi til at spise MANGE af fremover og det er slut med at smide skræller ud. De bliver så sprøde og lækre i airfryeren – eller i den store ovn.
Hvad gør jeg hvis jeg ikke plejer at skrælle mine gulerødder?
Jeg ved godt at man ikke altid behøver at skrælle sine gulerødder, og at man ofte kan nøjes med at vaske/skrubbe dem.
Det gør jeg også tit, men når jeg skræller gulerødderne, er det dejligt at vide, at vi nu kan trylle dem om til de lækreste chips. Stop madspild i allerbedste stil.
Kan man lave rodfrugtchips med andre rodfrugter?
Jeps. Faktisk så kan du bruge skræller fra alle rodfrugter tænker jeg. Pastinak, persillerod, jordskokker, rødbeder og selvfølgelig også kartofler og skræller fra søde kartofler.
Gulerodschips’ene ligner næsten ristede løg og de kan sagtens også nydes på en hotdog. Få en god opskrift på hjemmelavede ristede løg her.
Alle de chips eksperimenter vi har forude du og jeg.Heldige os. 🙂
Mig? Jeg kunne finde på at skrælle et par gulerødder, altså hele guleroden, bare for at lave en portion chips! Den lækreste snack. Så nemme at børn kan lave dem selv.
Prøv også disse lækre kartoffelchips lavet i airfryer. Uhm de er også sprøde og lækre.
Genialt, hvis du skulle blive akut lækkersulten – det kan jo ske. 🙂
Chipsene er sprøde og crunchy og kan nydes som de er, helt uden dip. De vil også smage skønt dyppet i lidt aioli eller chilimayo måske?
Du kan også bruge gulerodschips’ene som garniture på f.eks. smørrebrød eller andre serveringer?
Disse lækre gulerodschps må du altså prøve. Bare sæt i gang 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter til airfryer, så kan du se alle bloggens airfryer opskrifter her. Du kan også se et lille udvalg nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
