Herregårdskage. Hvis du er vild med kager med marengs, så kig med her.I dag skal du høre om en rigtig lækker kage med kokosmarengs, nemlig den skønne herregårdskage.
Kagen er en ægte klassiker i de danske køkkener. Kagen er sød og med en kagebund med blød krumme og sprød marengs med kokos på toppen.
Herregårdskagen minder lidt om bedstefars skæg kage, men kagen er bagt uden marmelade. Kagen er ekstra sød og “mild” i smagen.
Der er også kokosmel i marengsen, så den er lidt anderledes.Herregårdskagen er virkelig et hit og meget nem at lave.
Jeg har lavet en lille kage, da vi kun er to i husstanden nu, men der er til 8 personer i kagen alligevel. Vil du bage kagen i ovnens store bradepande, vil jeg tro, at du som minimum skal firdoble portionen.
Kagen er ret sød i det, så man kan ikke spise kæmpe stykker, derfor vil en lille kage nok række i langt de fleste familier.
Kagebunden er utroligt lækker og blød og skorpen på kokosmarengsen sprød og helt perfekt. Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med opskriften.
Den vil også være lækker med tynde skiver af æble på den lysekagebund. Et syrligt frugtstrejf klæder kagen. Prøv også denne lækre herregårdskage med rabarber.
Et lag marmelade vil også være et hit, men så er det jo faktisk næsten en Bedstefars skæg kage?
Marengsen med kokos er dog helt sin egen og ret så lækker. Den kage kan du altså godt glæde dig til at smage 🙂En herregårdskage er nem at lave. Først laves kagebunden og imens bunden bager, så laves marengsen, som bager på toppen til slut. Voila!
Kagen er færdig på lidt over en halv time og dine kaffegæster vil juble, med garanti! Servér en god kop kaffe til kagen – det perfekte match 🙂Få den nemme opskrift på kagen her:
Herregårdskage – få opskriften på en lækker kage med kokos marengs her

Ingredienser
- 125 gram blødt smør
- 150 gram sukker
- 2 æggeblommer
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 ¼ dl mælk
Marengs:
- 2 æggehvider
- 125 gram flormelis
- 65 gram kokosmel
Sådan gør du
- Bland smør og sukker i en skål
- Pisk hvidt med elpisker
- Pisk æggeblommerne i
- Bland bagepulveret med hvedemelet og rør det i dejen forsigtigt skiftesvis sammen med mælken. Brug en dejspatel til at røre med
- Beklæd en lille bageform med bagepapir og fordel dejen heri. Min form målte ca. 18x22 cm. Du kan også bruge en springform. Bag kagen ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt af gangen. Pisk til du får en blank marengs
- Vend kokosmel i marengsen
- Fordel marengsen på toppen af kagen og bag nu kagen 20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
- Kagen er færdig, når marengsen er sprød og gylden. Hold øje og pas på at kagen ikke bliver for mørk. Lad gerne kagen afkøle helt, før du udskærer den. Den er ret porøs i det, så vær forsigtig, når du skærer et stykke.
Noter
Fordel evt. lidt syltetøj eller bær på toppen af den bagte kage, inden marengsen kommer på
Kagen er bedst på bagedagen
Marengskage – saftig og lækker skærekage med kokosmarengs. Bedstefars skæg med kokos
Hvis du tænker: “Åh nej! En kage med marengs! Det kan jeg jo ikke finde ud af?” så fortvivl ej og spring bare på opskriften alligevel.
Tricket med marengs er: Pisk hviderne stive alene først (men ikke for længe) og tilsæt så sukker lidt af gangen. Pisk til marengsen er blank og bland kokosmel i.
Voila.
Det passer lige med at du kan lave marengsen imens kagebunden bager.
Ja faktisk nåede jeg også lige at klare opvasken og hente brænde til brændeovnen. Tænk sig, alt det man kan nå på 20 minutter. 🙂Knasende sprød marengs på toppen af sød herregårdskage bund.
På billedet her kan du måske fornemme kagens lækkerheds-potentiale? Halløj en skøn kage. Den kan du altså godt glæde dig til at sætte tænderne i 🙂
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på dejlige Bedstefars skæg marengskager her:
1.

2.

3.

4.

5.

Få opskrifter på lækre kager med kokosmarengs her:
1.

2.

3.

4.

Tilsætter du mælken som det sidste?
Lyder godt, er den egnet til fryseren?
Hej.
Jeg lavede herregårdskagen 1,5 portion og med æbler. Bagte bunden 15 min mere end der stod i opskriften lagde kokosmarenges på og bagte videre efter instrukserne i opskriften. Desværre blev bunden slet ikke bagt i miden. Øv. Men kanten smagte rigtig godt.
Uhhhh ja ?
Den bagte jeg godt nok meget engang.
Det må,jeg igang med igen