Hønsesalat på ananasring – hjemmelavet helt fra bunden. Øj hvor smager kyllingesalat med ananas altså bare godt.
I skal du høre om den lækreste hønsesalat du selv kan lave, nemt og hurtigt. Det smager bare så godt.
Hønsesalaten kan du lave ved at koge 2 kyllingebryster. Du kan også bruge færdigtilberedt kylling i tern eller strimler, så kan hønsesalaten laves på få minutter. 
Hønsesalat på ananasring er en meget lækker forret, som vi nogle gange spiser til nytår eller som en let lækker servering en dejlig sommerdag.
Serveringen pynter bare så fint på middagsbordet! Pynt gerne med sprødstegt bacon på toppen eller bare cherrytomater som her.
Mormor hønsesalat med ananas er en klassiker fra firserne. Mormormad af allerbedste slags. En opskrift der i den grad fortjener at blive vakt til live igen. 
Hvis du ikke vil servere hønsalaten på en ananasring, så prøv at tilsætte ananas i selve salaten i stedet for. Det smager også skønt.
Jeg har også tilsat æbler i tern, men det kan fint udelades eller erstattes med f.eks. bladselleri.
Både forårsløg og champignon kan sagtens udelades. Det er en opskrift du sagtens kan “freestyle” med. Bare brug de ingredienser, du synes bedst om. Smag evt. også dressingen til med karry?

Når først du har smagt hjemmelavet hønsesalat, så er du færdig med at købe hønsesalat. Tro mig.
Ægte, gode råvarer er bare det allerbedste og det er bestemt alle anstrengelserne værd.
Hønsesalaten kan også kaldes kyllingesalat, for faktisk er det jo kyllingekød jeg har brugt. Du kan sagtens også koge en suppehøne og plukke kødet herfra.

Opskriften er nem og du får den lige her.
Hønsesalat på ananasring – få opskrift på lækker kyllingesalat hér

Ingredienser
Kyllingbryst i fond. Kan erstattes med færdigkogt kylling i tern eller strimler
- 7-800 gram kyllingebryst (fersk eller fra frost) eller kød fra en hel kylling. Færdigkogt kylling i tern eller strimler kan bruges. Du kan nøjes med 5-600 gram. Kyllingfilet fra frost er billigst
- ½ liter hønsebouillon af 2 hønsebouillonterninger.
- Peberkorn eller friskkværnet peber
- 3-4 skiver citron kan udelades eller erstattes med 1-2 spsk citronsaft
- 1 spsk. tørret eller frisk estragon kan udelades
Dressing:
- 5 dl creme fraiche
- 5 spsk mayonnaise f.eks. Hellmanns
- 3 tsk sød fransk sennep Dijonsennep el. Ravigottesauce kan bruges. Sennep kan udelades
- Salt/peber smag til
- 1-2 tsk Estragon smag til. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter f.eks. persille?
Fyld
- 2 dåser afdryppede asparges á ca. 240 gram
- 1-2 forårsløg i skiver. Kan udelades
- 3-400 gram champignon i skiver bruger du champignon fra glas, slipper du for at svitse dem. Champignon kan udelades
- 1-2 æbler i tern Kan udelades eller erstattes med ananas i tern el. bladselleri
- 8 skiver ananas Kan erstattes med ananas i tern i stedet for, der vendes i salaten
Pynt:
- 8 skiver Sprødstegt bacon kan udelades eller erstattes med cherrytomater/persille. Brug 1 pr. person.
Sådan gør du
- Hæld kogende vand og 2 hønsebouillonterninger i en gryde. Tilsæt kyllingebryst, peber og evt. citron og estragon. Bruger du en hel kylling, skal tilberedningstiden forlænges. Færdigkogt kylling i tern el. strimler kan bruges i stedet.

- Kog kyllingebrystfilet'erne til de er møre ca. 20-25 minutter. Stil kyllingen til afkøling og gem fonden til senere brug, evt. suppe

- Bruger du friske champignon, så rens dem og skær dem i skiver. Rist dem på en tør pande og stil dem til afkøling. Vil du pynte med bacon, så rist bacon på panden og lad den køle
- Lad aspargessnitterne dryppe godt af. Bruger du champignon fra glas, så lad også dem dryppe godt af.

- Rør dressingen godt sammen og smag den til med ekstra estragon/sennep/honning/salt/peber. Den skal krydres godt.

- Skær kyllingefilet'erne i små tern og vend i dressingen. Du kan også plukke kyllingekødet med 2 gafler

- Snit evt. forårsløg i skiver og vend dem i. Vend aspargessnitter og evt. ristede/afdryppede champignon i.

- Tilsæt evt. æbler i tern. Start med 1 æble og smag til. Smag til evt. med ekstra honning, sennep, salt/peber, estragon/ citron. Lad gerne hønsesalaten trække på køl nogle timer før den skal serveres.

- Læg en ananasskive på en tallerken og pynt med hønsesalt og evt. en skive bacon eller cherrytomater. Servér gerne med hjemmelavet flute til. Resten af hønsesalaten serverer du bare i en skål ved siden af.

Noter
Kyllingekød plukket fra en kogt kylling kan bruges. Man kan også bruge færdigtilberedt kylling i tern eller i strimler
Ananas kan udelades eller tilsættes til salaten i tern. Kan smages til med lidt karryDen overskydende hønsesalat kan opbevares tildækket på køl i max. 2-3 dage.

Halløj en lækker kyllingesalat! God som nem forret, frokost ret eller let servering om sommeren.
Skønne ingredienser hver for sig, og sammen går det bare op i en højere enhed.
Vi var vilde med hønsesalaten herhjemme og den blev spist til sidste smule.
Den overskydende hønsesalat kan du bare servere i en skål ved siden af.
Hønsesalaten kan fint holde sig i køleskabet i 2-3 dage. Perfekt til sandwich og madpakker.

Kyllngesalaten spiste vi til et sprødt og lækkert hjemmelavet flute. lavet af koldhævet dej.

Totalt lækre flutes, som er rigtigt nemme at lave ovenikøbet. Hjemmelavet hønsesalat smager skønt med lækkert brød til. Servér gerne sprødstegt bacon på toppen. Skal du bruge meget bacon, kan det med fordel laves i ovnen. Få opskrift her.

Hønsesalat på ananasringe er en skøn ret at servere som forret eller nem ret til frokost. De er så fine at servere som portionsanrettet forret.
Hønsesalat med ananas er vist gået lidt af mode, men den kan bestemt godt tåle at komme frem i lyset igen. Et hit!

Du får lige lidt billeder her af processen fra start til slut.
Sådan laver du hønsesalat på ananasring – se billederne her:
Så er der en kæmpe portion hjemmelavet hønsesalat klar til dig og dine gæster. I bliver ellevilde. 🙂
Få flere gode opskrifter med kylling her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.









