Hvidløgsbrød med rugmel – groft, sprødt, nemt og lækkert

  • Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkertHvis du følger trofast med her på bloggen, vil du vide, at jeg er storfan af dej der hverken skal æltes eller rulles ud. Jeg er ægte fan af dej der bare skal hældes på bagepladen som i disse nemme pizzabrød

Flere af jer skriver til mig, at I også er blevet fan af pizzaer lavet på denne nemme måde og nogle skriver endda at “hæld på bagepladen-pizzaerne” helt har erstattet de traditionelle pizzaer hjemme hos jer. Herligt at høre 🙂

I dag skal du høre om en ny variant af pizzabrødet. Vi skulle spise en lækker grydefuld kartoffelsuppe med pastinak og her i huset hører der tit et godt suppe-brød til, når der serveres suppe.

Jeg prøvede en ny variant af dette hvidløgsbrød med havregryn  – jeg prøvede en endnu grovere variant, nemlig med rugmel. Projektet lykkedes og hvis du er til groft, mættende hvidløgsbrød, så kig med her. Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkertOpskriften er rigtigt nem og hvis du lader dejen speed-hæve på 50 grader i ovnen, bliver brødet endnu hurtigere at lave.Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert

Kig med. Du får opskriften lige her:

Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert
Dette hvidløgsbrød er med rugmel - det mætter godt og er nemt at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Hvidløgsbrød med rugmel
Kategori: Brød, madbrødbrød og madtærter
Keyword: brød, groft hvidløgsbrød, hvidløg, hvidløgsbrød, rugmel
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 5 dl rugmel gerne fuldkornsrugmel
  • 10 dl hvedemel ell. Tipo 00/ Manitoba mel med ekstra god bageevne
  • Oliedyp:

Hvidløgsdyp: 1 dl olie, 6 fed pressede hvidløg, 1 spsk oregano, 1 tsk hvidløgspeber, 1 tsk salt

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i det lunkne vand
    • Rør sukker i
    • Tilsæt rugmel, hvedemel og salt
      Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert
    • Rør godt rundt med ske. Dejen får en konsistens som tyk havregrød
      Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert
    • Beklæd din dybe bradepande med bagepapir og hæld dejen heri.
    • Træk dejen på bagepladen med en dejskraber.
    • Lav oliedyp: Pres hvidløg og bland med olie og krydderier.
      Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert
    • Dryp oliedyp på dejen og træk det ud med en dejskraber.
      Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert
    • Sæt hvidløgsbrødet til lynhævning ½ time i ovnen på 30 grader varmluft. Har du bedre tid, kan brødet også hæve 2 timer tildækket ved stuetemperatur.
    • Skru herefter temperaturen op på 225 grader varmluft og bag brødet ca. 20-25 +/- minutter nederst i ovnen.
    • Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
      Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert
    • Klip brødet i passende firkanter og servér.
      Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert

    Noter

    Hvidløgsbrødet passer perfekt som suppebrød, som madbrød til pastaretter, til frokostretter, til tunsalat, til alt næsten? Smager også ganske fortrinligt som sandwichbrød med ost og skinke i.
    Spiser I ikke alt hvidløgsbrødet på dag 1, så kan det fint lunes dagen efter: 5 minutter v. 100 grader varmluft. Du kan fint bruge brødene til sandwichbrød dagen efter også.

    Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkertHvidløgsbrødet bliver sprødt og lækkert og du skal passe lidt på, at det ikke får alt for lang tid i ovnen, for så kan det  godt blive tørt.

    Det er nemt at klippe brødet i portionsstykker, der er klar til straks at blive dyppet i suppen. Uhm 🙂

    Hvis I ikke får spist hele hvidløgsbrødet samme dag, så prøv at lægge to stykker brød sammen med f.eks. skinke og ost – og lun stykkerne lidt i ovnen/mikroovnen – det bliver den skønneste sandwich.
    Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkertHemmeligheden bag det gode hvidløgsbrød er den gode hvidløgsdyp er jeg sikker på. Halløj det både smager og dufter godt. Glæd dig til at indsnuse de gode hvidløgsdufte, når brødet er i ovnen. 🙂Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkertGroft hvidløgsbrød med rugmel er klar til servering.

    Brødet smager skønt til en portion suppe, men prøv det også til lasagne eller som tapas-brød til skinke, ost eller god pølse. I madpakkerne eller til frokost dagen efter vil brødet også være en succes. Har du en mikroovn at lune det i på jobbet eller derhjemme, vil det være helt perfekt 🙂

    Bon appetit. Jeg håber brødet vil smage dig 🙂
    Hvidløgsbrød med rugmel - nemt, sprødt og lækkert


    •  
    •  
    •  
    •  
    •  

    Skriv en kommentar

      Tilmeld mig notifikationer  
    Underret mig om
    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer