Hvid pizza. Uhm her får du opskriften på en sprød og lækker pizza med creme fraiche, kartofler, løg og bacon. En nem pizza a la flammkuchen eller tarte flambée, som den også kaldes.
Hvad er en hvid pizza?
Kort fortalt er det en pizza med en hvid dressing på tærtebunden, i stedet for tomatsovs. Man kan tilsætte lidt muskatnød til den hvide dressing, men det kan sagtens udelades.
Jeg brugte creme fraiche blandet med peber og krydderier. Nogle gange drysser jeg også revet ost over, som i denne flammkuchen pizza med løg og bacon.
Det gjorde jeg dog ikke i dag. Til gengæld prøvede jeg at lave den hvide pizza med tynde kartoffelskiver, som på en “rigtig” kartoffelpizza.
Jeg toppede dog også med tynde skiver løg og og bacon. Det giver bare sådan en god smag på den hvide pizza. Uhm sikke en lækker pizza og billig at lave var den også!
Bunden jeg brugte, var den samme bund, som på en flammkuchen eller tarte flambee pizza.
Flammkuchen eller Tarte Flambee med en helt tynd og sprød bund, der slet ikke skal hæve. Den er nemlig lavet med bagepulver.
Nogle laver flammkuchen bund uden bagepulver, men jeg synes nu den bliver mest sprød og knap så hård, med.
Du kan sagtens eksperimentere med opskriften og også bruge andet fyld. Få tips i opskriften nedenfor.
Den er rigtig nem og du får den lige her:
Hvid pizza med creme fraiche, kartoffel & bacon – få en god nem opskrift her

Ingredienser
Flammkuchen pizza dej:
- 3 dl vand
- 3 spsk olie alle slags kan bruges
- 400 gram hvedemel ca.
- 3 tsk bagepulver kan evt. udelades.
- 1 tsk salt
Hvid flammkuchen pizza sauce
- 3 dl creme fraiche kan erstattes med f.eks. ylette, fromage fraiche, flødeost el. lign
- salt/peber rigeligt. Ca. 1 tsk salt og ½ tsk peber
- ¼ tsk muskatnød kan udelades
Flammkuchen fyld:
- 1 stort løg i skiver - rødløg kan bruges
- 100 gram bacon (ca.) kan udelades eller du kan bruge mere
- 8-10 kartofler ukogte. Skåret i meget tynde skiver.
- Olie
- Salt/peber
Sådan gør du
- Hæld vand og olie i en skål og tilsæt salt. Bland bagepulver i lidt mel og tilsæt. Tilsæt mel, til dejen ikke klistrer til fingre og skål. Ælt dejen, til den kan formes til en kugle. Brug evt. køkkenmaskine.
- Del dejen i 2 og rul pizzaerne meget tyndt ud direkte på bagepapir, der passer til en bradepandestørrelse. (ovnens store bradepande). Der bliver til 2 bradepandepizzaer af denne portion (ca. 35x45 cm)
- Rør creme fraiche med salt/peber og evt. lidt muskatnød. Smør cremefraiche pizzasovsen ud på pizzabundene.
- Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, gerne med rivejern/juliennejern ell. køkkenmaskine. Fordel kartoffelskiverne på pizzabundene. Skær løget i tynde skiver og fordel dem på toppen. Fordel bacon på toppen. Dryp med olie og drys med salt/peber.
- Bag nu pizzaerne ca. 25-30 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) eller til de er sprøde og både kartofler, løg og bacon er sprødstegt. Hold øje med pizzaerne ikke bliver for mørke. Bruger du varmluft, kan du bage begge pizzaer på samme tid.
- Drys evt. friske krydderurter over før servering. Klip pizzaerne ud, det er nemmest.
Noter
Pizzaen kan laves uden kartofler. Tilsæt flere løg og mere bacon i så fald.
Har I en evt. rest tilbage, kan de lunes i ovn eller airfryer dagen efterBacon kan erstattes med skinke. Alle slags løg kan bruges.
Creme fraiche kan erstattes med tomatsovs, som på en "rigtig" pizza. Nogen laver flammkuchen uden bagepulver, men jeg synes at dejen bliver ekstra sprød med.Tilsæt evt. lidt revet ost på creme fraiche laget.
Tarte flambee – flammkuchen pizza med creme fraiche, løg, bacon og kartofler
Vi er vilde med de “hvide pizzaer” herhjemme. Genialt, at man kan lave dem helt uden hævning.
Straks man får ideen, så kan man vupti, have 2 bradepandepizzaer i ovnen. Det passer rigtigt godt til os der er lidt “spontane” i et køkken.
Måske du kommer sent hjem, og bare gerne vil have aftensmad nemt og hurtigt? Så er denne hurtige kartoffelpizza et hit for dig. Den er meget billig at lave også.
Hvis du mere er til kartoffelpizza lavet med gærdej, så kan du få en god nem opskrift her.
Jeg har også en nem opskrift på kartoffelpizza hér, hvor dejen bare skal smøres ud på bagepladen.
Skal du kun bruge en lille pizza, så kan du med fordel prøve denne pizza i airfryer.
Herligt alle de nemme pizzaer man kan lave! Mon I også er vilde med pizzaer hjemme hos jer?
Disse 2 hvide pizzaer var en succes herhjemme. Vi er kun 2 herhjemme nu, så vi havde til pizzaer i 2 dage, med denne portion.
Det er en meget tynd pizzabund, så 2 personer kan godt spise 1 pizza. Eller det kunne vi i hvertfald. 🙂
På dag 2, kan pizzaerne bare lunes ved svag varme i ovnen. Så bliver de som nybagte.
De hvide pizzaer kan du servere som nem aftensmad, som en lækker lille “pizza haps” på buffet, til en kold øl eller som nem frokostret.
Spring du bare ud i dette nemme pizza eksperiment. Rigtig god fornøjelse. Mon ikke også du bliver vild med en hvid pizza? Jeg tror det. 🙂
Få flere opskrifter på nemme hjemmelavede pizzaer her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
