Jordbærkage med kokos. I dag får du opskriften på en rigtig dejlig jordbær dessert, nemlig en nem crumble med kokos.
Jordbær er den skønneste sommerbebuder. Herhjemme storspiser vi alle de jordbær vi kan komme til, når det er jordbærsæson.
Denne sommer har vi nydt en masse skålfulde jordbær med piskefløde, men også mange gode og lækre jordbærkager.
Jeg elsker at finde på og elsker at eksperimentere med nye opskrifter.
Tjek din nærmeste vejbod og se om du kan finde nogle lækre jordbær.
Det gjorde vi for nylig hos Høbjerg Gårdbutik og Cafe – det gode sted jeg har skrevet om her.Er du vimmer, hvor er det altså nogle gode jordbær man får hos Peter og Pia i den grøntbod! Kæmpe bær i en propfuld bakke.
Denne sommerferie var jeg på min traditionsrige venindetur til Mols, hvor jeg, som altid, havde kage med.
Min veninde Stine bor på Sjælland, men hun holder altid sommerferie i familiens sommerhus på Mols. Hvis vi er heldige, lykkes det os at se hinanden hver sommer.
I år lykkedes det og jeg havde en jordbærkage med, der hurtigt kunne fremtrylles.
Kagen vakte jubel og vi spiste den med flødeskum til. Sikke en succes og jeg skynder mig da at dele opskriften med dig.
Kan du ikke opdrive jordbær, så kan alle andre slags bær sagtens bruges til kagen.Kagen er en lidt anderledes crumble, hvor du bare lægger smuldredejen på som dej-klatter ovenpå bærrene. Nemmere bliver det ikke.
Glæd dig. Her kommer opskriften på:
Jordbærkage med kokos – nem crumble tærte:
Ingredienser
- 600 gram jordbær skåret i halve
- 75 gram sukker som drys på frugten
- Kagedej:
- 175 gram smeltet smør
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 æg
- 150 gram kokosmel
- 150 gram hvedemel
Sådan gør du
- Vask og skær jordbærrene i halve, hvis de er meget store. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle
- Læg jordbærrene i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Drys med de 75 gram sukker. Mit fad målte ca. 25 cm x 35 cm. Du kan også bruge et stort tærtefad.
- Lav nu kagedejen:
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen og bland det med den sidste del sukker og vaniljesukker
- Rør æggene i. Dejen kan fint røres blot med en gaffel.
- Bland bagepulver med hvedemel og vend det forsigtigt i æggeblandingen.
- Tilsæt kokosmel og vend godt rundt, til der ikke længere er klumper i dejen
- Læg små klatter dej ovenpå jordbærrene. Dæk hele kagen med dej og glat med en dejskraber dyppet i lidt vand
- Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag den i 35-45 minutter
- Kagen er færdig, når den er sprød og gylden.
- Kagen nydes lun med vaniljeis eller flødeskum til.
Noter
Halløj – sikke da en nem og lækker jordbærkage med crumble topping
Det ser lidt voldsomt ud, med alt det sukker der skal drysses på jordbærrene. Mængden afhænger af hvor syrlige bær du bruger. Bruger du f.eks. meget syrlige rabarber/stikkelsbær eller brombær til kagen, kan det endda være, at du skal bruge lidt ekstra sukker?Servér kagen rygende varm.
Jeg kan godt betro dig, at sådan et stykke jordbærkage forsvinder som dug for solen, hvis du serverer flødeskum eller god vaniljeis til.
Kagen var en succes i sommerhuset på Mols. Min veninde og hendes familie ville meget gern, at jeg overlod resten til dem. De elsker kage i den familie, ja de er da værd at bage til. Det må da vist siges at være en god anbefaling 🙂
Kagen er en anderledes crumble. Dejen hænger lidt mere sammen, og så alligevel ikke. Den er helt perfekt – blød frugt i bunden og sprød kokoskage på toppen.
Faktisk ser den også rigtigt fin og indbydende ud, langt mere end en “rigtig” crumble?
Inspirationen til kagen har jeg fået fra denne rabarberkageopskrift. Kagen var et hit med rabarber, men det er den så sandelig også med jordbær. 🙂
Måske du har nogle helt andre bær du vil prøve med?
Jeg har allerede fået flere beskeder fra ivrige hjemmebagere der, med stor succes, har kastet sig ud i andre crumblekager efter denne opskrift. Spring du også bare på 🙂Rigtig god fornøjelse med jordbærkagen til dig.
Hvis du vil se flere opskrifter på lækre kager og desserter med jordbær, så klik bare lige her