•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Der er jo stadigvæk rabarber i haven og det skal vi da udnytte. Bag skønne rabarberkager og glæd din familie, dine naboer, dine kolleger?Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Rabarberne er fine, også her i august, men måske man har glemt dem lidt og irrirteres en lille bitte smule over deres frodighed? Hvad skal man mon dog også bruge alle disse rabarber til?

Tjo man kunne jo lave rabarbermarmelade eller en skøn rabarberdessert f.eks. en blondie med rabarber.Man kunne jo også fylde fryseren eller bage 1000 rabarberkager for at prøve at holde bunde i rabarberbedet.

På bloggen er der MANGE opskrifter på rabarbercrumble, men i dag skal du høre om en ny variant – en skøn udgave med kokos. Jeg er tæt på at sige, at dette er sommerens allerbedste rabarberkage, i hvert fald her i huset og det er ikke lyv! 🙂Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Kaffegæsterne i sommerhuset i dag stornød kagen og jeg iler straks med at bringe dig opskriften.

Jeg er sikker på, at kagen også bliver en succes hjemme hos dig? P..S.: Vi spiste et bjerg flødeskum til  og det var bare sluurp 😉

Rabarberkage med kokos - sommerens bedste!
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 6 -8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 750 gram rabarber skåret i 1-1½ cm stykker
  • 75 gram sukker
  • Kagedej:
  • 175 gram smeltet smør
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 150 gram kokosmel
  • 150 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Vask og skær rabarberne i små stykker
  • Hæld rabarberne i et ildfast fad og drys med de 75 gram sukker.
  • Lad rabarberne "trække" i sukker imens du laver kagedejen
  • Kagedej:
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og bland det med sukker og vaniljesukker
  • Rør æggene i. Dejen kan fint røres blot med en gaffel.
  • Bland bagepulver med hvedemel og vend det forsigtigt i æggeblandingen.
  • Tilsæt kokosmel og vend godt rundt, til der ikke længere er klumper i dejen
  • Fordel dejen på rabarberkagen ved at sætte små dejklatter på toppen af rabarberne. Jeg brugte en bageform på 25x35 cm ca. Dæk hele kagen med dej og glat med en dejskraber
  • Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag den i 35-45 minutter
  • Kagen er færdig, når den er sprød og gylden,.
  • Tilbehør: Iskoldt vaniljeis eller flødeskum
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Vi spiste et kæmpe bjerg flødeskum til rabarberkagen og den var virkelig et hit! Kagen vil være perfekt at servere både til dessert og til et kagebord.

Er det så virkelig sommerens bedste rabarberkage. JA det er det! Jeg er totalt vild med den og vild med den diskrete kokossmag, der ikke dominerer men heller ikke er for vag. Genialt med kokosstrejf! 🙂Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Dejen er hurtig at røre sammen og det er en meget anderledes rabarberkage dej. Den er virkelig mega nem at bage og dejen kan sagtens bare røres med en gaffel. Har du ingen rabarber på lager, kan du sagtens bruge al anden frugt/bær: brombær, solbær, hindbær, ribs, jordbær, æbler, pærer ell. lignende? Et totalt sommerkage-hit 🙂

Så fin en rabarberkage og den var så perfekt sprød på toppen. Genialt, når nu der skulle kræses om gæsterne, i dagens anledning? Jeg piskede ½ liter fløde, og det var mere end rigeligt. Det er vigtigt aldrig at gå ned på flødeskum 🙂

Gid jeg kunne sende dig lidt af duften med? Kagen duftede himmelsk af kokos. Uhm. En af mine abslutte yndlingskager <3
Rabarberkage med kokosmel - sommerens bedste!Rigtig god kagebagefornøjelse til dig. Måske du lige skulle tjekke, om du – eller din nabo – har rabarber i haven endnu? 😉

Jeg håber du har haft en fortryllende weekend? Det har jeg <3  Jeg har malet hele sommerhuscarporten og har slæbt mig en arbejdspukkel til, med havearbejde. Fedt at være i gang, så har jeg det allerbedst 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •