Nøddekurve med is. Uhm en skøn dessert du får opskriften på i dag.Forleden skrev jeg om et smugkig på nytårsmenuen 2012 og nu er tiden kommet til at skrive om desserten.
Den lækreste dessert som faktisk viste sig at være den enkleste og letteste. Se lige hvor flotte de nøddekurve så ud <3Jeg havde troet at det var vildt svært at bage nøddekurve, men det var faktisk overraskende nemt. Det vil det også være for dig 🙂
Det er overraskende hvor mange nøddekurve der blev ud af kun 50 hasselnøddekerner, 50 gram sukker og 25 gram mel. Hele 12 stk.
Vildt – men SÅ lækre tynde og sprøde bunde. Virkelig et stort desserthit 🙂
Du skal kun påregne 1 kurv pr. pers., så der bliver til rimeligt mange gæster, ud af denne portion.
Du skal regne med at nogle kan knække, så godt der lige er lidt ekstra.
De knækkede kurve kan sagtens spises som snack småkager – de tilfalder kokken. Du kan også knuse dem og drysse kagesmulderet på isdesserten. Størrelsen på kurvene bestemmer du lidt selv.
Jo større kurve, jo mere plads er der til is. Jeg synes at denne størrelse passede meget godt til 1-2 kugler is. Helt perfekt faktisk 🙂
Her kommer opskriften på den lækre isdessert med nøddekurve:
Nøddekurve med is – få en nem og lækker dessert opskrift hér
Ingredienser
- 50 gram nøddekerner hasselnødder og mandler kan bruges
- 50 gram sukker
- 50 gram smør
- 50 gram sirup
- ¼ tsk stødt ingefær kan udelades
- 1 tsk vaniljesukker
- 25 gram mel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Hak nødderne groft. Lad bare skallen blive på, både hvis du bruger mandler og hasselnødder
- Rør smør, sukker, sirup og ingefær godt. Tilsæt melet og rør nødderne i. Dejen bliver hård og fast at røre. Brug gerne køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge
- Sæt dejen på bagepladen med to store teskeer. Kuglerne skal ca. være på størrelse med en valnød. Tryk kagerne lidt flade. Bag 6-7 kager på en bageplade af gangen, for kagerne flyder meget ud.
- Bag kagerne 8-10 minutter midt i ovnen. De er færdige, når de er brune i kanten.
- Afkøl kagerne ca. 1-2 minutter.
- Tag en kage af pladen af gangen, når den vil slippe og læg den straks henover et omvendt glas, så den former sig som en kurv. Brug en paletkniv, til at løsne kagen med.
- Lad kagerne afkøle helt. Kan opbevares i en kagedåse.
- Fyld nøddekurvene med is og frugt og træk evt. striber af smeltet chokolade over isen
Noter
Dessertkurve med hasselnødder – sprøde og lækre. Helt perfekte nøddeskåle som dessert med is og bær
Du kan fint nøjes med at hakke hasselnøddekernerne groft med en kniv. Lad bare skallen blive på. Du behøver ikke ovnriste dem først.
Ønsker du nøddekurve, der ikke er helt så grove, så kan du fint blende nøddekernerne.
Jeg er dog helt vild med de store nøddestykker i bundene. Uhm – knasende sprøde og meget lækre.Sådan ser kagerne ud, når de har fået nok i ovnen.
De smager faktisk også rigtigt fine som de er, så måske du lige skulle prøve en smagsprøve?
De kan jo også sagtens bages og serveres som sprøde småkager?
Kagerne kan også lægges sammen med en god smørcreme. Du finder en lækker opskrift på smørcreme med vanilje lige her
Det er faktisk en super smart måde at lave nøddekurve på. Jeg siger det lige igen: Jo større kurve, jo mere is er der plads til 🙂Hvis kagerne når at køle for meget af, før du får dem formet, kan de være blevet så stive, at det ikke kan lade sig gøre.
Fortvivl ej. Kagerne kan blødgøres ved at blive bagt i ovnen igen i ca. 1 minut.
Nøddekurvene er kølet helt af efter et par timer. Hvis du stabler dem for hurtigt, kan der være fare for at kagerne klæber sammen.
Læg dem på en bageplade med bagepapir når de har fået form, og lad dem afkøle helt færdige her.
Efter et par timer kan nøddekurve fyldes med iskugler.
Lav evt. dine iskugler selv, af en god hjemmelavet is, men vi købte en god is med pistacie og chokolade, vanille og bananasplit.
Vi formede kugler, og lagde lidt frisk frugt i hver kurv. Jordbær og pærer.
Kun moren her ønskede pærer i sine kurve, men det smagte altså GODT!
Chokoladen smeltede vi lige nogle sekunder i mikrobølgeovnen først. 15 sekunder af gangen og herefter omrøring. SÅ nemt.
Pynt nøddekurvene med smeltet chokolade og fyld dem med is og friske bær
Træk gerne chokoladen i striber hen over is og jordbær. Du vil opleve at chokoladen straks stivner og det er det, der er meningen. Den bliver knasende sprød og det pynter bare så fint synes jeg.
Se lige hvor fine nøddekurvene er 🙂Nøddekurvene smagte fantastisk! En fin nøddeagtig karamelagtig smag. Uhm – et rigtigt dessert-hit, som dine gæster vil juble over – med garanti.
Her i huset var det en formidabel nytårsdessert, som bestemt skal laves igen.
Velbekomme. Skal du snart have fest eller får du snart mange slikmunde at mætte, så var nøddekurvene måske en idé?
Du kan også lave kurvene ved at forme havregrynskager som kurve? Få en god opskrift her
Vi giver desserten mange stjerner med på vejen herfra. 🙂
Jeg skal lave Nøddekurve til nytårsaften og vil gerne bruge din opskrift.For ikke at stå med det hele i sidste øjeblik, vil jeg høre om de kan laves på forhånd..Og hvordan med chokolade på..Kan det også gøres før. Tak for dejlige opskrifter, som jeg ofte bruger .? mvh Annelise
Meget smukke og indbydende billeder! Jeg lavede også nøddekurve til nytårsaften for nogle år siden, og folk bliver så dejligt imponerede, når de finder ud af, at man selv har lavet dem 😀